Hoogte en Vrees….

Travis Pastrana on the Fearless Mindset to Pursue Your Passionkopie

I’d rather tried and fail, then fail to try……

Ondanks wat ik doe heb ik een grote angst….Hoogtevrees!!!!
Ik hoor iedereen al denken……Hoezo hoogtevrees, je wandeltochten gaan over bergen ? Je loopt de Camino…..?
Mijn hoogtevrees is voornamelijk dieptes. Ik raak in een soort van paniek, begin te bibberen en durf niet meer! Mijn lichaam wordt overgenomen door angst en verstijft. Maar wat als je toch moet? Als je alleen loopt ben je op jezelf aangewezen, dan is er niemand die je helpt. Terug is geen optie!! Hoe vaak ik het ook doe, de angst blijft een dingetje.


Zo was ik op la Gomera en moest mijn angst overwinnen om verder te gaan, ook Gran Canaria heb ik angsten gehad. Het gaat er niet altijd om hoe hoog iets is, maar over de stijging en de daling. Mijn optie om toch vooruit te komen is gaan zitten en schuiven. Vooral bij het dalen heb ik een groot angstprobleem.
Als ik naar mijn angst zou luisteren, betekend het dat ik nergens kom! Laat ik mijn angst de baas zijn? NEE!!!

Dit pad op de foto is er een waar ik doodsangsten bij heb gehad. Een hele harde wind die van links komt, die je rechts de berg af wil duwen. Ik ga dan zitten en schuifel vooruit. Zo kan ik toch die verdomde berg over!

De hoogtevrees vind ik verschrikkelijk. Als ik in groepsverband loop dan raak ik achterop, puur uit angst. Mensen vinden mij dapper en sterk, maar ook ik heb angsten. Maar wie is sterker, de angst of jij? Huilen van angst doe ik dan, maar ja er is niemand!
En zo omschrijf ik de titel ” I’d rather tried and fail, then fail to try……”

Meer verschillende blogs zijn te vinden op https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl/blog/

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.