It is a beautiful day
IMG_8979

Wat een mooie dag midden in de winter! Vandaag ben ik afgereisd naar het zuiden van Fuerteventura. Ik had dat al eerder gedaan, maar moest toen meteen op de boot naar Gran Canaria. Morro Jable, is een toeristische plek. De overgang van het Betancuria gebergte naar de zoals ik het zeg “The Desert”, en vandaar uit naar Jandia, Morro Jable.
Hier is een schildpadden opvang. De schildpadden leggen hun eieren bij Cofete. Misschien dat ik morgen iets ga zien. Het zou fantastisch zijn.
Over winter gesproken, daar is in geen velden of wegen iets van te merken. Maar morgen ga ik naar Gustav Winter, Cofete, en een kleine kans op schildpadden.

Vandaag was ik afgereisd, en beland in een all inclusieve resort. Nee….ik ben daar niet van, maar helaas was dit het enige wat vrij was en heb me laten verleiden tot zwembad, zonnen en relax! Wat wil je nog meer als een arbeidsongeschikte?
Ik wist van vorig jaar dat hier een leuke oude kern is, waar ik op mijn gemak al wandelend heen gegaan ben. Onderweg kom je vele kunstwerken tegen, wat ik persoonlijk heel erg leuk vind. Ik was op zoek naar “The Caminos” die ik maar niet gevonden krijg. The children of the world. Ik zoek me rot en weet niet waar ze staan! Je komt ze vanzelf tegen wordt er gezegd, ik ben nu voor de derde keer hier, en ik zie ze niet!
Voor degene die het nog niet weten spaar ik afbeeldingen van wereldkinderen. https://nl.pinterest.com/jeannevdreek/wereldkinderen/

De oude kern van Morro Jable is echt een klein knus plekje waar tal van restaurantjes zijn met leuke muziek.
De kerstvakantie is ook hier begonnen, en in contrast met Nederland, organiseren ze hier een hardloopevenement ter afsluiting van de school. Jong en Oud doen mee aan dit festijn door het oude dorpje.
Sinds een paar dagen zijn er gigantische hoge golven op de eilanden, ik hoorde het op de locale weerberichten. Code rood. Een ober vertelde me over dit fenomeen wat weer met de maan te maken heeft. Zoals ik het begreep komen de golven als terugslag vanuit Afrika weer naar de eilanden.

Ik sluit het voor nu af met een spannend gevoel naar morgen. Cofete, schildpadden, Gustav Winter, eventueel een bezoek naar de schildpadden opvang, en een lange terugreis naar Corralejo.

Morro Jable by Night
Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

2 reacties op “It is a beautiful day”

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: