La Gomera! The world’s toughest row Challenge!
la Gomera7

Wie had gedacht dat zodra we op dit eiland aankwamen, er zowel een Olympische Anekdote als een waar sportspektakel zoals “The world toughest row challenge”plaats vond en vindt hier op het eiland La Gomera. Deze blog wordt eigenlijk, door mijn eigen verhaal, gekoppeld aan de Row Challenge. En heel misschien zijn er volgers die hier een warm gevoel van krijgen als ze het verhaal van deze Challenge lezen. Maar eerst even een stukje van onszelf.

Nadat we vijf weken in Nederland rondgezworven hebben en ons netwerk wat op de kaart gezet hebben, zijn we eindelijk weer op de zomerse eilanden, en voor nu op La Gomera. Aankomende tijd zijn we hier om één van mijn favorieten in kaart te brengen qua accommodaties, wandelreizen en natuurlijk de GR131 die ik voor de tweede keer ga lopen op La Gomera.

Rust heerst hier……het weinige toerisme bestaat uit een enkele wandelaar. En toch zie je dat hier iets gaande is. “The row Challenge”. Ik hoorde van dit event op Tenerife, en bij aankomst op La Gomera zag ik al overal de reclame van The row Challenge. 
Op een afgesloten terrein bij de haven wapperen al de vlaggen van de deelnemers en ik vond de nederlands wapperende vlag. Benieuwd ging ik op zoek naar dit nederlands Team die deze Challenge aangaat.
En tot mijn verbazing zijn het drie vrouwen!…..

 

Deze drie vrouwen en al de andere deelnemers gaan met een roeiboot van La Gomera naar Amerika. Een tocht waar ze ongeveer 48 dagen onderweg gaan zijn om non stop te roeien!
Ik sprak de vrouwen en ze staan te popelen om te vertrekken met hun roeiboot.

Elke roeiboot heeft zijn eigen verhaal! En waarom spreekt mij dit zo aan? Nou eigenlijk omdat ik vaak hetzelfde heb gedaan op een andere manier. Roeien kan ik niet, maar ik kan wel een marathon lopen en een eiland over wandelen met mijn rugzak en mezelf!

Ik sprak deze dames en ik vond het zo gaaf wat ze doen, dat ik beloofd heb om hier even een blog over te schrijven.

Row for Impact is een team van 3 moedige Nederlandse vrouwen met maar 1 doel: fondsen werven voor The Mentelity Foundation om de 3000 zeemijlen van de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2021 af te leggen. Door de erfenis van de vooraanstaande paralympische atleet en oprichter van The Mentelity Foundation, Bibian Mentel, om met deze race geld in te zamelen voor protheses voor kinderen. Alle drie de vrouwen in het team werken in de zorg en hebben een passie voor roeien. Ze weten hoe belangrijk het is voor kinderen om te sporten, maar voor gehandicapte kinderen kan dit een uitdaging zijn, vooral als ze een aangepaste prothese nodig hebben die niet door de verzekering wordt gedekt. De Mentality Foundation in Nederland is het JUMP-project gestart, waarmee kinderen hun persoonlijke aangepaste prothese kunnen krijgen, zodat ze kunnen sporten in een sport naar keuze. Het kunnen deelnemen aan sport heeft een enorme positieve impact op het leven van gehandicapte kinderen. 

Omdat we toch op dit eiland La Gomera zijn zal ik deze dames een beetje gaan volgen. Wat een prestatie om met een roeiboot de oceaan over te roeien en hopen dat je over 45 dagen de andere kant van de Atlantische oceaan gaat bereiken!

Tot slot een leuke Anekdote over de foto hierboven. De Olympische Zomerpelen in 1968 Mexico zorgden ervoor dat de vlag bezocht werd op het eiland La Gomera.

 

Wil je graag een bijdrage leveren aan the Foundation van Bibi Mentel, laat het even weten in een reactie, dan kunnen wij ervoor zorgen dat het geld op de goede plek gaat komen. Heb je interesse in dit evenement houdt dan onze blog in de gaten. 

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: