La… of, Le.. Pared!

5E43C9B7-B5A5-441F-B1B8-7F0076C05EE3

Waarom deze titel? Dat ga ik zometeen vertellen…….Als eerste het tijdelijk afscheid van Carla, de eigenaresse van de accommodatie in Tefia. De stilte en de rust in deze oude boerderij heeft er voor gezorgd dat ik over 2 dagen weer terug ga.

Vandaag de route richting het zuiden van Fuerteventura, en daar te vertrekken naar Gran Canaria. Als eerste reed ik naar Ajuy, een piepklein dorpje aan de zee. Ajuy staat bekent om de grotten. Gelukkig was er geen bustoerisme!

Ik reed vanuit Ajui door het Betancuria gebergte naar La Pared. Nu merk ik pas hoe groot dit gebied is waar ik helemaal in mijn eentje door liep. Ik zag zelfs de gevreesde berg waar ik met veel angst afgedaald ben. Over Betancuria valt nog een hele hoop over te vertellen, maar dat is voor een andere keer.

Door naar La Pared. Ik had een afspraak met twee hele lieve mensen uit Nederlands Limburg. 6 Jaar geleden verlieten deze mensen Nederland om hier op Fuerteventura te genieten van de rust. Deze twee, heb ik leren kennen door de blogs en de verschillende Facebook groepen. Wat ik zo bijzonder aan hun vindt, is dat ze me schreven over wat foutjes in de teksten van de website. Ze weten maar half hoe blij ik ben met mensen die me corrigeren in de teksten. Zo zei hij tegen mij, Jeanne het is niet Le Pared, maar La Pared, kleine wetenswaardigheden van het eiland gaf hij aan me door, zodat ik wat aanpassingen kon maken op de website! Waarschijnlijk corrigeert hij me nu ook weer met deze tekst…(haha)
We spraken af bij het hotel La Pared om kennis met elkaar te maken. Nogmaals, wat een aardige lieve mensen. Ik hoop nog veel van ze te horen. Dank jullie wel voor de fijne middag.

Na deze ontmoeting reed ik verder naar Esquinzo, waar ik een accommodatie ging bezoeken, die in de reis van Fuertaventura zit. Meteen was me wel duidelijk waarom ik alle accommodaties wilde opzoeken. Dit hotel voldoet totaal niet aan mijn verwachting en wordt dus gecanceld. Op zoek dus naar een betere locatie. Maar voor ik dit ga doen, moest ik een boot naar Gran Canaria halen. Natuurlijk gaat er op dit eiland nooit iets goed geregeld, zo ook de bootreis niet. Deze was op zijn zondags zeg maar! Ze bepalen eigenlijk zelf een beetje het vertrek, en moest me plotseling haasten om de laatste boot van 17.00 uur niet te missen. Niks andere accommodatie zoeken, niks terrasje in het zonnetje, hup op die boot en varen met die handel.

Ik bedacht me om op de boot lekker even alles bij te werken op de computer, maar potverdorie, ik ben even vergeten dat ik op een schommelende boot zit. Niet werken op de computer maar voor me uit staren naar de horizon de aankomende twee uur. Bah!!

Gran Canaria here I am…….

Ik heb me voorgenomen niet te lang op dit eiland te zijn. Niet omdat het niet mooi is, maar door tijdgebrek. Morgen probeer ik alles te bezichtigen waar we met de groepen overnachten!

La Pared
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

1 reactie op “La… of, Le.. Pared!”

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.