GR131 Lanzarote Las Brénas Playa Blanca
LanzaroteWandelenCanarischeEilanden01

Het laatste stukje Camino Natural….


Facebook


Youtube


Pinterest

Las Brénas Playa Blanca,
Na de nodige blaren doorgeprikt, en nog even bij de haard gezeten, in plaats van al die kille huizen, waren we vanmorgen vroeg wakker. De zon scheen???…….  De laatste kilometers kwamen eraan, en jawel…..in korte broek en hemdje. We moesten met de taxi terug naar onze route. Tijdens t wachten op onze taxi in Femes, heb je een gigantisch mooi uitkijkpunt, naar Playa Blanca….onze eindbestemming. Het leek zo dicht bij!!

Maar goed…..We vervolgden onze tocht vanaf Las Brenas, waar we gisteren gestopt waren. Een beetje een saai dorp, wat bestaat uit, aan ketting vastzittende honden. Meer zag je niet. Ook die honden zien schijnbaar nooit mensen, want ze gingen zo te keer, dat als de ketting brak, wij hier niet meer waren?

Langs de zoutvlakte af kwamen we terecht op een pad wat vol lag met keien, die we op en af moesten en zorgen dat we niet alsnog vielen op t laatste stukje. Het begon aardig warm te worden, zelfs aan de hete kant. Volgens mij moet t op dat stuk in de zomer dan ook erg heet zijn, want het leek wel een woestijnvlakte met allemaal scheuren in de grond. Dit stuk ging geleidelijk weer omhoog. Totdat we de top hadden bereikt, zagen we weer Playa Blanca tevoorschijn komen. Bergafwaarts kwamen we een schaapherder tegen met gigantisch veel schapen, die blij waren met de begroeiing op de lava. Apart gezicht…..ik begon al te zingen …Heidi, Heidi, deine werld sind die bergen….???Claudia waande zich in de Von Traps…..

Maar we moesten nog een lang stuk, een erg saai stuk, er kwam geen eind aan……totdat we bij de stort terecht kwamen van de bewoners, eindelijk…….we zijn er. Het bordje Playa Blanca van de Camino tikten we aan, maar er stond een richting bij met nog 1,7 km te gaan!!
Dus….weer in de pas, in de brandende zon…zoekende naar het einde!

Natuurlijk midden in het centrum, met een groot bord van de Camino, hebben we het uiteindelijk voor elkaar. Eindelijk een bak koffie en onderdak zoeken voor de rest van de dagen, het was warm dus na de koffie, hup t strand op. En jawel………er kwam een wolk, die ging niet meer weg, en werd steeds donkerder. Het weer vertrok en de trui moest weer aan??. Geen strand dus, we besloten de bus naar Puerto del Carmen te pakken en daar een appartement te boeken met zwembad, voor t geval dat er een wonder gebeurd!!

Van Noord naar Zuid……..Fantastisch mooi om te doen. De route gaat verder naar Isla de Lobos, Fuertaventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro, dus ik ben nog niet klaar. Tent? Nou…..nee, Finca of B&B? JA…….
Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: