Leuk interview van de Reisbizz. Een Belangrijk blad in de reiswereld.
La Palma

JEANNE (CANARY-HIKING) OVER GESPECIALISEERDE REIZEN NAAR DE CANARISCHE EILANDEN

27 juli 2021

Jeanne en Astrid van de gespecialiseerde reisorganisatie Wandeltochten Canarische Eilanden, ook wel Canary-Hiking, zijn al heel wat maanden met een camper en hond Kyra op ontdekkingstocht op de Canarische Eilanden. De eigen ervaringen worden verwerkt in gespecialiseerde reizen die ook voor reisagenten boekbaar zijn. Reisbizz.nl whatsappte met Jeanne over hun ontdekkingsreis op de verschillende eilanden.https://be2387119822eaf1027cb962076bc734.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Jullie organiseren actieve wandelvakanties. Vallen deze reizen onder de voorwaarden van pakketreizen?
We organiseren actieve wandelvakanties, avontuurlijke vakanties, groepsreizen en individuele reizen zodat de reiziger zelf kan kiezen uit een accommodatie met activiteit. Ook kunnen ze als ze al op een eiland zitten rechtstreeks een excursie of activiteit boeken. De reizen vallen onder voorwaarde van de pakketreizen.

Welke boodschap willen jullie overbrengen?
Wij willen de eilanden laten zien hoe ze echt zijn. Veel natuur en elk eiland heeft zijn eigen uiterlijk en smaak. We proberen met de lokale gidsen te werken, zoals Casas Rurales, maar ook de plaatselijke ondernemers. Het geld gaat niet naar de grote maatschappijen, maar rechtsreeks naar de bewoners van het eiland.

Zijn jullie in Nederland begonnen met het bedrijf?
Ja. Om een lang verhaal kort te maken, is het bedrijf ontstaan tijdens een zware ziekteperiode. Ik wilde mijn gedachten ergens anders op fixeren dan ziek zijn. Dat gebeurde in het bouwen van een website en het onderwerp werd de Canarische Eilanden omdat ik daar vaak te vinden was.

Uiteindelijk is dit drie jaar geleden een echt bedrijf geworden. Vorig jaar zouden de eerste groepsreizen van start gaan, maar toen kwam COVID om de hoek kijken. Alles moest geannuleerd worden.

Astrid en ik besloten een camper te kopen en voor een jaar naar de eilanden te gaan voor research en om iedereen persoonlijk te spreken. Zowel bij de plaatselijke ondernemer als bij de Casas Rurales. Ook de activiteiten wilden we zelf ondervinden of het bij ons concept zou passen. We zijn inmiddels een jaar verder en nog lang niet klaar. 

Hoe zijn jullie er zo op gekomen om te gaan reizen naar de Canarische Eilanden? Wat deden jullie voor jullie besloten te vertrekken?
Door mijn ziekte ben ik geheel afgekeurd. Ik werkte op een ontwerpafdeling voor Afrikaanse stoffen, maar helaas kon ik dit werk niet meer doen. Toen ik vorig jaar Astrid leerde kennen en ik haar vertelde dat ik een jaar naar de Canarische eilanden ging, was het voor haar een makkelijke keuze om mee te gaan en samen met mij de reisorganisatie verder uit te werken. Zij kon door een reorganisatie van een ontslagregeling gebruik maken. Ik speelde al langer met het idee om te gaan. En zo doken we samen in een groot avontuur, terwijl we elkaar pas twee maanden kenden.

Hebben jullie het plan om uiteindelijk wel weer terug te keren naar Nederland?
Natuurlijk weten we dat we ergens wel weer naar Nederland terug moeten gaan. We hebben allebei een huis. Ik heb de nodige controles in de ziekenhuizen, die ik nu zoveel mogelijk online doe. Wat de toekomst uitwijst? We weten het niet. We leven nu in de camper en we moeten er niet aan denken om terug naar Nederland te gaan. Dus wie weet, gaan we naar Nederland, pakken we alles in en verhuizen we naar een van de eilanden.

Hoe bevalt het leven in een camper?
Tja, het leven in een camper… Ik zal het zo zeggen; je moet er wel tegen kunnen. We zitten samen 24 uur per dag in de kleine ruimte. Vooral in het begin hebben we de camper moeten leren kennen, hoe werkt een boiler of de koelkast en hoe ga je om met zonnepanelen en de batterijen hiervan?

Op ons eerste eiland ging echt letterlijk alles kapot. We zaten zonder warm water, de stroom was minimaal doordat de batterijen te oud waren, de remmen waren versleten, er moesten nieuwe banden op… en dan zit je daar, twee blonde meiden!

Het rijden met een zes meter lange camper door de bergen is ook een kunst. Je hebt een huis op wielen en als je niet alles goed dichtmaakt tijdens het rijden, kan zomaar de koelkast openvliegen en komt alles op de grond terecht. Het voordeel van een camper is dat je niet veel kan kopen, je hebt geen plaats om het op te bergen.

Waarin onderscheiden jullie je ten opzichte van andere reisorganisaties?
Wij onderscheiden ons in de persoonlijkheid. We ontdekken eerst alles zelf en we weten daardoor waar we over praten zodat we goed advies kunnen geven aan de reiziger. Al onze reizen kunnen allemaal op maat gemaakt worden. We zijn duurzaam en alles gaat naar de bewoners van het desbetreffende eiland.

Wat is jullie nummer 1 tip voor een vakantie naar de Canarische Eilanden?
Als ik voor mezelf praat, raad ik de wandeltocht die over alle eilanden loopt aan, de GR131 Camino Naturales. Dit is een groepsreis en individuele reis. Hier begon het allemaal mee tijdens mijn ziekte.

Voor Astrid is dit toch wel Gran Canaria, omdat dit eiland eigenlijk alles heeft. Met name het Gran Canaria Walking Festival wat eind oktober door ons georganiseerd wordt als een achtdaagse reis, is voor Astrid een echte aanrader. Ook voor de jongeren onder ons.

Lees het interview hier

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

2 reacties op “Leuk interview van de Reisbizz. Een Belangrijk blad in de reiswereld.”

  1. Leuk stukje, ook goed om te lezen dat het het allemaal niet komt aanwaaien en dat er gedoe is met een camper.
    Allemaal hobbels op het pad waar je overheen moet, het heeft jullie gesterkt om voor de reiziger een goed en eerlijk traject uit te zetten.

    John Admiraal
    Egmond aan Zee

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: