Los Lobos, het eiland van de wolven…..

The clear waters of Isla de los Lobos, Fuerteventura, Canary Islands, Spain, Atlantic, Europe

Los Lobos, het kleine eilandje gelegen tussen Lanzarote en Fuerteventura. Dit kleine eilandje is een beschermd natuurgebied. “Islote de Los Lobos”, het eiland van de wolven. Officieel heeft dit eiland 4 inwoners!
Vroeger leefden hier een grote populatie monniksrobben tot circa de 15e eeuw. In de volksmond “Lobos Marinos” genoemd. De monniksrob is tot in de 19e eeuw afgeslacht door de vissers doordat ze dachten dat deze robben al de vis op aten. Ook het vlees, vet en leer waren een van de reden voor het slachten van deze dieren. Nu zijn ze verdwenen van het eiland en komt er een herintroductie project voor de robben.

Wat mij bijgebleven is van het kleine eiland is de mooie blauwe Lagune. Vanuit Lanzarote ging ik met de veerboot naar Fuerteventura. De zee was behoorlijk wild. Eenmaal op Fuerteventura ging er geen veerboot naar Los Lobos, er was iets met het getijde waardoor de boot niet ging. Een klein rubber speedbootje nam me naar het eiland. Er moest voor de veiligheid een tijd afgesproken worden om weer terug naar Fuerteventura te gaan. Toen ik eenmaal in deze blauwe lagune met dat bootje kwam was ik overdonderd van deze plek.

Bijna alleen begon ik aan de wandeling over het eiland. De route van de Camino was heel makkelijk, er was ook maar één pad heen en een ander pad terug het hele eiland. Ondanks de droogte en zeer weinig neerslag, viel me toch de begroeiing van planten op. Ik had me prima vermaakt op het eiland, de tocht was niet lang maar zeker de moeite waard.

De stoffige paden, de flora en fauna, de stilte, de Lagune, maakten voor mij dit eiland als zeer bijzonder! Ik had nog tijd om bij het restaurantje wat te drinken om daarna met de rubberboot weer terug te varen naar Fuerteventura. Voor de liefhebber een kort filmpje van het eiland!

De 12 Daagse wandeltocht van Fuerteventura gaat ook naar Los Lobos. Voor meer info: https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl

Eiland Los Lobos
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.