My Feets are tired

Na het heftige nieuws van vanmiddag toch weer mijn dagelijks verhaaltje. Allereerst mijn bed van vannacht…. ik vertel, let op, een matras wat echt een matras is, breedte van het matras is 120cm, lang 220 cm. En ik vertel…… wat lag dat lekker!….. en dan gaat die wekker om 7.00 uur want je moet gaan lopen! Ik wil er niet uit, dit ligt zo lekker!! Maar ondanks dat t vakantie is moet ik eerst zorgen voor koffie, en brood.

Brood had ik gelukkig al gekocht bij een plaatselijk restaurantje de dag ervoor. Maar koffie is ook wel lekker als je wakker wordt!

Helaas…… zonder koffie op pad en de bergen in.

Als je dan onderweg bent dan kom je zo’n typisch winkeltje tegen, bananen en schelpen zonder prijs, je geeft een donatie! Hij liet me zijn winkeltje zien en zette een stempel in mijn pelgrimspaspoort.

Dat paspoort is een dingetje…… je verzamelt stempels om zo je credential del Peregrino te krijgen in Santiago

Ik was vertrokken van mijn herberg en mijn voeten “are killing me” de blaren doen zeer als je begint met lopen maar dat wordt minder tijdens t lopen.De druk van de voeten en hakken zorgen voor pijn. Maar we lopen door en het hoort erbij na 11 dagen lopen.

Zoals de bovenste foto is dit een waterput, en kan je je flesje vullen met water. Gewoon drinkbaar lekker water.

Je komt uiteindelijk in het dorpje Baiona aan, en al de pijn verdwijnt bij het zien van de levendige smalle straatjes, restaurantjes en haventje. Hier was ook een souvenierwinkeltje die alles van de Camino had. Maar ik ging door, onderweg kwam ik een Italiaanse tegen die ik al meerdere malen zag op de Camino, ze zou stoppen in het volgende dorpje en ik liep een stukje mee. Ondertussen kreeg ik het nieuws van mijn collega, wat ik heel heftig en confronterend vond en vind. Ik heb geen idee hoe ik dit moet plaatsen. We hadden samen kanker!

Na een lange weg door de heuvels kwam ik gelukkig aan bij mijn herberg, mijn voeten waren helemaal opgezet en dik, deden pijn en moest die vervelende dingen omhoog leggen! Dit plaatsje waar ik nu ben ligt aan t strand en wilde even daarheen om niks te doen en liggen!!! Ik vroeg hoever t strand was, en ja hoor 1km lopen?……..

Als het goed is bereik ik over 5 dagen Santiago waarna ik doorloop naar Finestere, einde van de wereld, volgens de Romeinen. Dit schijnt zo’n magische plek te zijn dat ik er misschien wel twee dagen blijf.

Voor morgen weer een lange tocht zonder zicht op waar ik slaap.

Voor nu welterusten en tot morgen……

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: