Mysterie of onzin!

IMG_9032

Voor de mensen die mij volgen, weten dat ik vandaag naar Cofete ben afgereisd. Een hel van een weg als je een kleine Fiat Panda tot je beschikking hebt. Het hobbelige zandpad kilometers lang, haarspeldbochten op en af, de deuken in de weg….. het zou zo maar het programma van de gevaarlijkste wegen kunnen zijn. Even niet opletten en je rijdt zo het ravijn in. Je moet hier absoluut niet rijden bij donker weer!

Ik Jeanne van den Reek, stik van de hoogtevrees, en dan voornamelijk met afgronden. Elke keer weer ga ik deze uitdaging aan, en ik moet zeggen….. Ik heb het nog steeds(HaHa). Op de terugweg rijd ik aan de andere kant van de weg. Nog veel enger,
maar het wordt uiteindelijk wel beloond!

Wat je ziet is een en al mystiek. De wolken hangen tegen de helling en raken de grond. Verschillende films en serie’s zijn hier opgenomen, onlangs nog een nieuwe film met Angelina Jolie. Ook Exodus is hier opgenomen. Zie trailer https://youtu.be/t-8YsulfxVI (Dank je wel John en Anja)
Als eerste reed ik hobbelend naar het huis van Gustav Winter. Het mysterie, en blijft voor mij een mysterie. Degene die hier iets over willen lezen kunnen hier kijken.
Mijn kleine autootje had er veel moeite mee en sloeg regelmatig af, door de bijna onbegaanbare weg. Toen ik bij het huis aankwam zag ik tot mijn verbazing dat het huis wordt bewoont. Een oudere man zit voor de ingang en er lopen wat honden rond. Zou dat hem zijn? Gustav? Op het eerste gezicht is het nog steeds bewoond en er zingen kanaries in hun kooi. Bizar dit!

Na wat rondlopen zag ik een deur met een klein museum. Zijn het spullen die hier gevonden zijn? Of zijn ze er geplaatst voor de mythe? Er is een bestaande documentaire op History Channel genaamd Hunting Hitler. in deze docu hebben ze het over deze plek. In het kleine museumpje zijn wat dingetjes uit de oorlog te zien, zoals radio, kleding, foto’s, dingen van een onderzeeër. Er zijn feiten over deze Mythe, verklaarbare verhalen. En toch? Ik denk dat het leuk is om deze mythe te behouden. Onzin of Mythe?

De oude man met zijn honden zit nog steeds aan zijn ingang en heeft een klein geldkistje staan voor een kleine bijdrage. ik besluit het hierbij te laten en ga naar het strand van Cofete om misschien iets te zien van schildpadden. Het strand is immens en zo ook de golven. De bewolking die op dit stuk blijft hangen maakt de plek erg mooi. Wat me opvalt is een begraafplaats midden op dit stukje strand. Er is hier verder niets als een paar krotten waar wat bewakers van het Winterhuis wonen. Gedoogde huizen en mensen, zolang ze een oogje in het zeil houden.

Begraafplaats

Het strand is waanzinnig mooi, met de laaghangende bewolking. Ik wilde toch op zoek naar sporen van de schildpadden, maar helaas…..niets gevonden. Zou ook wel heel toevallig zijn.

Ik wilde toch dit filmpje hier tonen zodat jullie zien of horen dat ik in het water val, haha….

Na een paar uurtjes hield ik het voor gezien. de terugweg zat in mijn hoofd, tevens de lange rit naar Corralejo. De schildpadden opvang bleek gesloten te zijn, of bestond niet meer. Alles was verlaten en leeg.
Ondertussen kreeg ik een bericht van Anja En John, die reageerden op mijn Blog van gisteren. De Wereldkinderen die ik niet gevonden kreeg. Ze stuurden mij de locatie, waar ik al meerdere malen langs gereden was. En ja hoor……gevonden….Nogmaals dank je wel John en Anja!

Wat ik nog niet gedaan had was naar mijn allermooiste strand, Risco del Paso. Even lekker liggen op dat mooie strand voor ik naar Corralejo vertrok.

Morgen staat de Barranco met Michel Robeers op het programma. Heel veel zin in! En benieuwd naar wat we tegenkomen. Ondertussen kwam vandaag weer het bewustzijn dat ik naar huis moet. Ik verschoot ervan dat het morgen zondag is en maandag mijn laatste dag. Ik ben me niet bewust van datums en dagen. Dan kijk ik in mijn agenda en zie ineens de werkelijkheid voor mij. Ik moet nog terug naar Lanzarote, geen idee nog wanneer ik dat ga doen…….

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.