Nieuws over de vulkaanuitbarsting op La Palma
La Palma

Voor het eerst in vijftig jaar en sinds 1971 toen de Teneguia-vulkaan en daarvoor de vulkaan San Joan, beiden op het eiland La Palma, tot uitbarsting waren gekomen, heeft Spanje weer te maken met een vulkaanuitbarsting. Deze begon zondag 19 september om 15.12 uur (16.12 uur Canarische tijd) op het eiland La Palma bij de Cumbre Vieja-vulkaan in het gebied Las Manchas.

Diverse bewoners van Las Manchas de Abajo, Jedey, San Nicolás y El Paraíso, El Paso, Los llanos de Aridane, El Charco (Fuencaliente), La Bombilla (Los llanos de Aridane en Tazacorte) en el Remo en Puerto Naos (Los Llanos de Aridane) worden geëvacueerd. Als eerste zijn de personen met beperkte mobiliteit en ouderen aan de beurt. Daarna worden misschien andere bewoners

De afgelopen week zorgden duizenden aardbevingen met verschillende krachten ervoor dat er veel seismische en vulkanische activiteit werd geregistreerd rondom de Cumbre Vieja-vulkaan. De grond in het getroffen gebied is meer dan 10 cm gestegen en er werd een klein magma-reservoir van 11 kubieke hectometer (11 Hm3) gevonden bij de actiefste vulkaan van de Canarische Eilanden.

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: