Omar Sharif en Lagomar, de link naar wandeltochten!
7131cRQ3EyL._SL1152_


De Egyptische acteur Omar Sharif, die vooral bekend werd door zijn rollen in beroemde films als Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago.

De link met wandeltochten is Lanzarote. We zijn tijdens de tocht een kilometer verwijderd van deze plek. Heb je behoeft om deze plek te bezoeken dan is het zeker de moeite waard om dit te doen.

Omar Sharif, ook bekend bij de ouderen onder ons als Doctor Zhivago, had een huis op Lanzarote in het kleine plaatsje Nazareth. een bijzonder verhaal en een bijzondere plek.
Een van de meest spectaculaire privé-eigendommen van Lanzarote, majestueus gevormd rond dezelfde rotsen waaruit het werd gebouwd, een vulkanische steengroeve met natuurlijke labyrinten en grotten. Een werkelijk spectaculair kunstwerk gemaakt door de natuur uit de gesmolten lava die ooit langs dezelfde hellingen van de oude vulkaan boven LagOmar stroomde.

Jesus Soto had het huis Lagomar gebouwd op basis van een idee van een andere beroemde architect van het eiland, Cesar Manrique. De unieke stijl en techniek die wordt gebruikt in de kunst van Cesar Manriques is altijd zo aanwezig in Lagomar en is daarom vaak misleidend, want eigenlijk was het Jezus Soto die het huis had ontworpen met behulp van Manriques-ideeën.

Helaas heeft Omar Sharif nooit lang van zijn prachtige huis kunnen genieten. Tijdens het filmen op het eiland daagde Omar Sharif als een extreem goede Bridge-speler een man uit voor een spel met zeer hoge inzetten. Hij voegde zijn huis toe aan de inzet, maar hij wist niet dat hij tegen een wereldkampioenschap Bridge speelde, en verloor zijn huis tijdens de wedstrijd. Na het verliezen van zijn huis keerde Omar Sharif nooit meer terug naar het eiland.

Nu is het een bezienswaardigheid waar je doorheen mag lopen. Werkelijk een schitterende plek. Mocht je in de gelegenheid zijn om iets meer van Lanzarote te zien, dan is dit er eentje van!

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: