Mijn verhaal

Mijn naam is Jeanne van den Reek, geboren op 22 mei 1965 te Helmond. Ik ben een vrij actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen/fietsen en wandelen/hiken! Mijn werk was fulltime bij een stoffenfabrikant waar ik Product Developer was. Op mijn 44-jarige leeftijd werd ik ziek en was ik plotseling een Diabeet type 1. Insulineafhankelijk. Ik liet me niet kisten door deze ziekte en probeerde te laten zien dat je zelfs met Diabetes type 1, een marathon kan lopen. Dat deed ik in 2012 en 2015. Ik zamelde geld in voor de BasvandeGoorFoundation om kinderen met Diabetes te laten bewegen.

September 2017 kreeg ik het vreselijke nieuws dat ik kanker had. Een zeldzame vorm van kanker waar ik nog nooit van had gehoord. Genaamd Vulvakanker stadium 3. Onderzoeken en een operatie ’s volgden elkaar. Daarna kreeg ik te horen dat er al een uitzaaiing in mijn rechterlies zat. Weer een operatie werd gepland om de lymfeklieren te verwijderen. Deze tijd was een hel. Ik wist niet of ik bleef leven tot ik te horen kreeg, “Gefeliciteerd je bent kankervrij!!” Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik ermee moest. Blij zijn was de bedoeling! Maar ik kon er niet zoveel mee, je was ziek, en plotseling niet meer?

Tijdens de ziekte wilde ik me ergens mee bezig houden, en bedacht me om eens een website te bouwen. Deze gaat over mijn passie de Canarische Eilanden en de GR131. Een wandelroute over de 7 eilanden waar je van Noord naar zuid of Oost naar West het eiland oversteekt. Als eerste was het tijdverdrijf maar nu twee jaar later is het serieus geworden en wil ik graag de mensen laten zien wat wandelen over de GR131 inhoudt op de Canarische eilanden.

Ik heet U dan ook welkom op mijn website.

Als ex-kankerpatiënt en diabeet (type 1) heb ik ervaren dat na diagnose ‘kankervrij’ vrij weinig bekend is over wat er verder gaat gebeuren op het gebied van werk, psychologisch vlak en onbeantwoorde vragen. Ik zelf noem het ook wel ‘de administratie van de kanker’, omdat na de kanker nog heel veel gebeurt tot je weer 100% terug in de maatschappij bent. Onlangs ben ik zelf arbeidsongeschikt verklaard, omdat ik niet graag stil zit heb ik nu de ambitie om mensen met dezelfde problemen te ondersteunen waar ik kan.

Deze website die begonnen was als een bezigheid tijdens mijn ziekteperiode is nu mijn nieuwe bedrijf. 

Een reisorganisatie waar ik pakketreizen aanbied voor de wandelaar, groepsreizen, revalidatiereizen voor mensen met chronische ziektes, kanker en burn-out, en teambuildingsreizen voor het bedrijfsleven.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op deze site, en lees de blogs van de verschillende reizen.

Lees mijn blog

Ik schrijf graag over mijn ervaringen tijdens het wandelen.

Algemeen

Belangrijk bericht voor aankomende week.

Belangrijke informatie voor aankomende week.A.s vrijdag, zaterdag zondag is wandeltochten-canarische-eilanden.nl aanwezig op de Fiets&Wandelbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.Standnummer is 4C.11Zoals al eerder is aangekondigd zijn er verschillende acties op deze dagen. Actie nr.1 De grootste actie is, bij boeken van een reis van minimaal 2 personen op dezelfde wordt er een gratis reis verloot

Read More »
Algemeen

Het kontje van Europa, ook wel El Hierro!

El Hierro, het eerste zelfvoorzienende eiland ter wereld. El Hierro (Ferro), “The island with a soul” is het kleinste eiland van de Canarische archipel. Van de zeven (acht) is het het meest zuidwestelijk eiland, met hetzelfde klimaat als de andere eilanden. een paradijsje in het midden van de Atlantische Oceaan. Het leven is hier anders,

Read More »
Algemeen

De effecten van wandelen.

Dingen die gebeuren met je lichaam wanneer je elke dag 30 minuten wandelt. Buiten het overgewicht wat afneemt zijn er genoeg redenen om te wandelen. 1. Verbeterde hersenfuncties2. Beter zicht3. Gezonder hart4. Verhoogde longcapaciteit5. Een gezondere alvleesklier6. Betere spijsvertering7. Snellere vetverbranding en spieropbouw8. Sterkere gewrichten en benen9. Sterkere ruggengraat10. Een kalme geest Het blijft weer

Read More »
Translate »