Mijn verhaal

” ‘WANDELTOCHTEN CANARISCHE EILANDEN’ WAS EEN BEZIGHEID OM MIJN ZIEKTE TE OVERWINNEN”

Voordat ik ziek werd, wandelde ik graag over de Canarische eilanden. Dat heeft iets in mij los gemaakt; ik zag de prachtige natuur van deze 7 eilanden! Vanaf dat moment wilde ik de wandelmogelijkheden breder bekend maken.
Toen ik in 2018 met het idee van ‘Wandeltochten Canarische Eilanden’ startte, was het een bezigheid om mijn ziekte te overwinnen. De daadwerkelijke start van de onderneming was moeilijk, het was doorzetten, hard werken en in je plan blijven geloven. 
Nu, twee jaar later, ben ik er trots op dat ik de wonderbaarlijke natuur van deze eilanden echt kan delen. De schoonheid van de natuur is iets wezenlijks waar we voortdurend van onder de indruk kunnen zijn.

Avontuurlijke trektochten over de Camino Naturales

Sinds 1993 heeft de Spaanse overheid meer dan 10.200 kilometer aan natuurlijke wegen (camino naturales) aangelegd, met het doel om de mens dichter bij de natuur te brengen.
Dit jaar ben ik gestart met het aanbieden van compleet georganiseerde avontuurlijke trektochten over de Camino Naturales van Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria. Helaas deed zich de wereldwijde pandemie COVID-19 voor, waardoor alles voor dit jaar gecanceld is.
Er zijn accommodaties die het niet gered hebben door deze Corona crisis. Daarom vertrek ik binnenkort naar de eilanden om de gevolgen te onderzoeken van deze crisis en opnieuw af te stemmen met de lokale bevolking. Ook wil ik bekijken hoe ik de Camino trektochten nóg avontuurlijker kan maken.

Steun aan de lokale bevolking

Door het laagdrempelig karakter van deze site kan ieder met gemak een reis naar eigen behoefte samenstellen. Alle hier opgenomen aanbieders van accommodaties en diensten zijn kleinschalige lokale ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.
Ik hoop dan ook van harte dat je hier een kijkje wil nemen. Geef deze mensen een kans en gun jezelf een onvergetelijke tijd op de bijzonder mooie Canarische Eilanden!

Duurzaamheid

Uitgangspunten voor de hier aangeboden reizen: 

*  Het steunen van lokale ondernemers die duurzaam bezig zijn
*  Het steunen van lokale gecertificeerde gidsen
*  Gebruik van lokale producten
*  Minder plastic door gebruik van hervulbare flessen
*  Excursies en trektochten op basis van leave no trace
*  Gebruik zoveel mogelijk je benen!


Jeanne van den Reek

Oprichter

Lees mijn blog

Ik schrijf graag over mijn ervaringen tijdens het wandelen.

Algemeen

12 April online info over de GR131 op Facebook

Aankomende maandag 12 april om 19.30 uur Nederlandse tijd, is er een live info sessie over de GR131 Camino Naturales op facebook. Daarbij komen de 5 verschillende wandelreizen op de Canarische Eilanden aan bod en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.Bovendien kunnen jullie kennismaken met ons, waarbij we in het kort vertellen wat

Read More »
Algemeen

Gran Canaria on the road……….

Vergeleken met Nederland is het nu echt vakantie op Gran Canaria. Alle Spaanse families trekken erop uit met of zonder camper en genieten volop van het voorjaarsweer. Weliswaar anders dan in Nederland maar we merken de lente hier ook! Vlinders fladderen in het rond, bloemen staan in bloei, en zelfs de hooikoorts is aanwezig. We

Read More »
Algemeen

Wij zijn op zoek naar jou….!!!

Social Media en Marketing Expert Beschik je over een positieve instelling en heb je zin in een avontuur? Ben je handig met social media zoals Instagram en Facebook? Krijg jij het voor elkaar om in no time het volgersaantal te vergroten? Ben je bovendien handig in het verhogen van de zichtbaarheid van onze internetpagina? Dan zoeken

Read More »
Translate »
Scroll naar top