wandelvakantie Lanzarote

Vind je het leuk om een avontuurlijke wandelreis te maken, maar liever niet in een groep, dan kan er een arrangement op maat gemaakt worden.
Uw wandelvakantie worden persoonlijk samengesteld. Wat U moet doen is uw wensen doorgeven en alles wordt voor U geregeld. Uw vliegreis, accommodatie’s vervoer en eventueel een persoonlijke gids.

OVER DE ROUTE!

Orzola – Haria                                 12 km
Haria – San Barthelomé                 23 km
San Barthelomé – La Asomada    15 km
La Asomada – Yaiza                       13 km
Yaiza – Playa Blanca                      17 km

Orzola – Haria
Het  Noorden van Lanzarote is het meest groen, en vaak meer bewolkt dan het zuiden. Dit noordelijk stukje van Lanzarote heeft zijn charme met de nog aanwezige grootgrondbezitters, die nog beschikken over de fantastische oude Bodega’s. Het noorden is ook het meest hoog! 
Vanuit het kleine vissersplaatsje Orzola vertrekken we door het gebergte richting Haria. Onderweg is het echt genieten van de mooie uitzichten en het passeren van leuke dorpjes. Haria heeft een gezellige dorpskern, en was tevens de woonplaats van César Manrique. Het huis van Manrique is nu een museum, waar je tegen betaling in kan.

Haria – San Barthelomé
Vanuit Haria gaan we verder,  langs de kust van Famara af, waar het flink kan waaien, op weg naar de oude hoofdstad Tequise.  Tequise staat bekend om zijn zondagmarkt. De knusse winkeltjes, kerk en plein zijn de moeite waard.
Vanuit Tequise gaat de route door wat kalig boerenland, je verlaat het bergachtige stuk van het noorden en bent aangekomen in het midden van het eiland. Niet zwaar, wel mooi. We lopen richting San Barthelomé. Een grote stad waar veel leven is. De langste etappe, waar je wat kan rusten voor de volgende dag. Die gaat naar Yaiza.

San Barthelomé – La Asomada

Een route die achter een vulkaan doorloopt, en door kleine dorpjes bergop en af richting La Asomada loopt.

La Asomada – Yaiza 
Voor mij persoonlijk is dit de mooiste route. Je loopt door La Geria, het wijngebied van Lanzarote, waar de je de mooie rondingen ziet van de druivenranken. Het Timanfaya gebergte zie je mooi liggen!
Yaiza een dorp die de vulkaanuitbarstingen heeft overleeft, heeft ook een leuke dorpskern met restaurantjes.

Yaiza – Playa Blanca
Vanuit Yaiza gaan we de laatste Etappe lopen richting Playa Blanca. Het meest saaie laatste stuk, waar vooral de geitenboeren aanwezig zijn. Je loopt door vlak land, waar je misschien een geitenhoeder tegenkomt met een grote kudde. Je ziet Playa Blanca van heel ver al liggen, maar duurt toch even voordat je er uiteindelijk bent.

FOTO’S VAN DE DORPJES

HEB JE VRAGEN?

Je kan me volgen via bovenstaande link!

5/5