8-daagse wandelvakantie Lanzarote

Vind je het leuk om avontuurlijke wandelreizen te maken, dan is dit een unieke kans.
Met een select groepje van ongeveer 15 personen gaan we over een periode van 5 dagen lopen van Noord naar Zuid. De lengte is in totaliteit ongeveer 80 km lang. Deze tocht is niet extreem moeilijk en met een redelijke conditie goed te doen. Er is voldoende tijd om rustig rond te kijken en te genieten van het landschap.
De GR-131 laat ons de meest fantastische uitzichten zien, en de mooiste landschappen die je je voor kan stellen van dit vulkanische eiland.

WELKE WEEK IS HET?

De reis zal in maart 2020 plaats vinden. . Je wordt dan verwacht op het vliegveld van Lanzarote, waar we met een busje vervoerd worden naar de startlocatie. Deze gaat door bij voldoende deelname.

WAT HOUDT DE 8-DAAGSE REIS IN?

7 Overnachtingen in zorgvuldig uitgekozen accomodaties, op basis van een twee persoonskamer, en in meeste gevallen een eigen badkamer.

Transfer van en naar het vliegveld.

Dagelijks bagagevervoer zodat je met een dagrugzakje kan wandelen.

T-shirt van wandeltochten-canarische-eilanden.nl

GPS route van de GR131 Lanzarote.

Begeleiding

WAT KOST DEZE REIS?

€495,00

Deze prijs is per persoon op basis van een twee persoonskamer, logies. Incl. b.t.w.
Maximaal 15 deelnemers. Deelname aan deze reis is op eigen risico en je gaat akkoord met de Algemene Voorwaarden

OVER DE ROUTE!

Orzola – Haria                                 12 km
Haria – San Barthelomé                 23 km
San Barthelomé – La Asomada    15 km
La Asomada – Yaiza                       13 km
Yaiza – Playa Blanca                      17 km

Orzola – Haria
Het  Noorden van Lanzarote is het meest groen, en vaak meer bewolkt dan het zuiden. Dit noordelijk stukje van Lanzarote heeft zijn charme met de nog aanwezige grootgrondbezitters, die nog beschikken over de fantastische oude Bodega’s. Het noorden is ook het meest hoog! 
Vanuit het kleine vissersplaatsje Orzola vertrekken we door het gebergte richting Haria. Onderweg is het echt genieten van de mooie uitzichten en het passeren van leuke dorpjes. Haria heeft een gezellige dorpskern, en was tevens de woonplaats van César Manrique. Het huis van Manrique is nu een museum, waar je tegen betaling in kan.

Haria – San Barthelomé
Vanuit Haria gaan we verder,  langs de kust van Famara af, waar het flink kan waaien, op weg naar de oude hoofdstad Tequise.  Tequise staat bekend om zijn zondagmarkt. De knusse winkeltjes, kerk en plein zijn de moeite waard.
Vanuit Tequise gaat de route door wat kalig boerenland, je verlaat het bergachtige stuk van het noorden en bent aangekomen in het midden van het eiland. Niet zwaar, wel mooi. We lopen richting San Barthelomé. Een grote stad waar veel leven is. De langste etappe, waar je wat kan rusten voor de volgende dag. Die gaat naar Yaiza.

San Barthelomé – La Asomada

Een route die achter een vulkaan doorloopt, en door kleine dorpjes bergop en af richting La Asomada loopt.

La Asomada – Yaiza 
Voor mij persoonlijk is dit de mooiste route. Je loopt door La Geria, het wijngebied van Lanzarote, waar de je de mooie rondingen ziet van de druivenranken. Het Timanfaya gebergte zie je mooi liggen!
Yaiza een dorp die de vulkaanuitbarstingen heeft overleeft, heeft ook een leuke dorpskern met restaurantjes.

Yaiza – Playa Blanca
Vanuit Yaiza gaan we de laatste Etappe lopen richting Playa Blanca. Het meest saaie laatste stuk, waar vooral de geitenboeren aanwezig zijn. Je loopt door vlak land, waar je misschien een geitenhoeder tegenkomt met een grote kudde. Je ziet Playa Blanca van heel ver al liggen, maar duurt toch even voordat je er uiteindelijk bent.

FOTO’S VAN DE DORPJES

VOORLOPIGE BOEKING LANZAROTE

Door je in te schrijven voor deze 8-daagse wandelvakantie ga je akkoord met onze  Algemene Voorwaarden. Na deze voorinschrijving, ontvang je een bevestiging van inschrijving. Pas bij voldoende deelname krijg je een factuur voor een aanbetaling van €100,- 4 Weken voor het vertrek ontvang je een factuur voor het resterende bedrag.

[ninja_form id=6]

WIE BEN IK?


Ik ben Jeanne van den Reek 53 jaar en ik ben jullie gids voor de GR-131. Door mijn vele bezoeken aan het eiland, kan ik veel vertellen over Lanzarote. Ik heb vele wandelingen gemaakt op dit prachtige eiland. Graag wil ik jullie kennis laten maken met Lanzarote, zoals Lanzarote is!
Met mijn kennis en ervaring vanuit mijn lange solowandelingen, over de andere eilanden hoop ik jullie te inspireren om na Lanzarote de andere 6 eilanden ook te lopen.
Ik ben jullie tourgids……..

HEB JE VRAGEN?

Je kan me volgen via bovenstaande link!

5/5