Santiago de Compostela

En daar was ik plotseling……… Bij de grote Kathedraal!

Vanmorgen vertrok ik rond 7.30 uur om de laatste kilometers tot aan Santiago te lopen. Wat ik dacht de laatste 10 bleken er 15 km te zijn. Nog even tussen de kleine dorpjes door voor ik in de voorstad van Santiago kwam.

Ik zal je vertellen…… je hebt zoveel gelopen om naar dit punt te komen, dan sta je plotseling voor deze gigantische Kathedraal en dan is je pelgrimstocht voorbij. Tenminste voor velen. Voor mij voelde dit niet als voorbij! Ik mag gelukkig nog verder stappen.

Na de aankomst ga je even zitten op het grote plein en mag je je creditial gaan halen. Nummertje trekken en wachten tot je aan de beurt bent!

Ik mocht twee uur wachten tot ik officieel tot deze Kathedraal hoor. Je wordt werkelijk ingeschreven en gaat behoorlijk officieel.

Een certificaat van de afgelegde afstand, en een certificaat met de bijbelse namen.

Eenmaal buiten aan de koffie zie je de mensen die je ontmoet hebt een voor een de stad binnen komen. Zo ook weer Vincenzo de Italiaan die ik kwijt was omdat ik een andere route ben gaan lopen. Zo’n drukke stad en net als in Porto is dat de eerste die je zowat ziet.

Het gezin met de twee kinderen die vanuit Porto vertrokken waren kwamen vrolijk het plein opgehold. Niks aan het handje en 250 km gelopen.

Vanaf het moment dat ik binnen was kwamen er pittige harde regenbuien over. Van loophempje, naar trui en van trui naar regenjas. Maar ondanks die regen heb ik toch genoten van de stad en winkeltjes.

Het grootste gedeelte van de pelgrims stoppen nu en gaan naar huis. Sommige blijven nog in Santiago!

Ik zo het tegen de avond mijn hostel op, ging douchen en wat hing daar? EEN FÖHN!!!!

Volgens mij hebben ze me gehoord in De Kathedraal?

Doe ik het nog een keer? JA maar dan langer!!

Tot morgen met een andere route……

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.