Sneltrein op Gran Canaria….

IMG_8508

Las Palmas!! Tja wat zal ik daarover gaan vertellen. Houd je van rust, dan raad ik aan deze hectische stad te vermijden. Houd je van shoppen en stedentrips, dan is het een optie om naar Las Palmas te gaan. Mijn hotelletje lag langs een opvang voor zwervers. Best luguber als je s’avonds in het donker de grote zware deur open wilt maken en het lukt niet een twee drie.
Mijn programma was dan ook, als een sneltrein door Gran Canaria, alles in een dag te bezoeken, en terug naar het rustige Fuerteventura. Ik zeg dit nu een beetje vervelend, maar buiten de hectiek van Las Palmas en de vrolijke negers met een kerstboom op het hoofd, is Gran Canaria heel erg mooi. Zo reed ik al vroeg naar Ageate en zag hier een leuke accommodatie, die als startplek heel erg goed is. Ook nu maar weer goed dat ik rondrij. Na een rondleiding en eengesprekje met de receptioniste, ben ik door de bergen naar Artenara gereden. Wat ik al verwachtte is hier weinig tot niets om te verblijven. De grot waar ik vorig jaar verbleef is niet meer te boeken! Artenara is een toeristisch dorp, maar nu was alles dicht. Omdat ik een afspraak had in San Bartolomé ben ik hier niet lang gebleven.

Artenara

De weg naar San Bartholomé is qua kilometers niet veel, en toch duurt het ruim een uur. Ik persoonlijk vind dit een vreselijke weg, die ik liever loop dan rijd.
De accommodatie in San Bartholomé is er weer een die perfect in mijn reis past.


De volgende accomodatie die ik wilde bezoeken is El Molino. Vorig jaar was dit een toplocatie, en wilde deze graag weer gebruiken. Helaas is hier net na mijn verblijf een brand uitgebroken en alles is verwoest.
Laatste stop is Maspalomas, waar de wandeltocht eindigt bij een Adults Only Resort. Prima locatie, even wat rondgekeken, en ik zeg, “niks meer aan doen….”
Op naar het terras aan de zee……waar ik mezelf trakteerde op een wijntje in Playa del Inglès. Het Benidorm van De Canarische eilanden.
Mijn boot naar Fuerteventura ligt klaar en na deze drukke dag, ben ik weer blij dat ik weg kan naar een rustiger eiland.
Na een lange dag kwam ik rond middernacht terug bij mijn vertrouwde locatie.

Playa del Ingles

Plotseling overlijden.

Vanmorgen werd ik wakker met droevig nieuws. Een collega medewerkster van Stichting Olijf is overleden. Ik stond veel met haar in contact tijdens mijn wandeltocht over Fuerteventura, ook na de wandeltocht was ze mijn contactpersoon met het vrijwilligerswerk van stichting Olijf. Een paar weken geleden ging het al slecht met haar en trok ze zich terug uit stichting Olijf.

Onlangs heeft ze een actie opgezet voor stichting Olijf.
Het werk van Olijf moet door blijven gaan. En daar is geld voor nodig. Heel veel geld. Daarom vraag ik jullie, mijn lieve familie, vrienden, (oud) collega’s, buren, lotgenoten en mijn hele netwerk om nú een donatie te doen aan Olijf. Ik wil heel graag in de komende weken die ik nog heb minimaal € 10.000 ophalen voor de stichting die zoveel voor mij betekent, en die het verdient om met jullie donaties haar werk te kunnen voortzetten zonder mij. En zich kan blijven inzetten voor voorlichting, lotgenotencontact en betere kwaliteit van zorg en leven voor vrouwen met gynaecologische kanker.

Kris stelt het op prijs als jij een donatie doet via geef.nl voor Stichting Olijf, netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker.
https://www.geef.nl/nl/actie/doneer-voor-kris-voor-olijf/donateurs

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.