“Story’s to tell”

storyteller

What about the story’s……… Iedereen gaat op vakantie, en iedereen heeft een verhaal. Voor de reiziger in een all-inclusive resort gaat het vaak over het eten en wat ze allemaal gratis krijgen bij het hotel, de hoeveelheid eten wordt vaak besproken. Ga je met je familie en kinderen naar een camping dan heb je het vaak over de verhalen met de kids. De speelgelegenheid, en het zwempark.
En zo heb je de wandelaar. Wat vertel je als wandelaar? Ik ga je vertellen hoe ik het ervaar…….

Ook ik heb te maken gehad met kleine kinderen en vakantie. Als je dan terugkwam van vakantie dan was het vaak vertellen over het zonnige weer, en over de kinderen. De bruine kleur waar je van genoot. De all-inclusive resorts waar je soms op vakantie ging, de drank die s ‘morgens al gedronken werd, het eten in de verschillende restaurantjes op het resort. En niet te vergeten de zwembaden.


Langzaamaan kreeg ik genoeg van deze vorm van vakanties, ik begon met stedentripjes, vloog naar eilanden en ging op verkenning met de auto, en ging wandeltochten maken. Ik leerde hierdoor een andere kant van vakantie kennen. Mijn verhalen werden anders, en ik kreeg ontmoetingen met mensen waar vaak een verhaal over te vertellen was. Steeds meer ging ik alleen en liep eilanden over met mijn rugzak. Niets was gepland en ik werd een onderdeel van de natuur. Mijn verhalen die ik ging vertellen deelde ik in mijn blog. Ik ben Santiago de Compostella gaan lopen, 500 km in totaal. Elke dag was er een ander verhaal, boeiende mensen die iets te vertellen hadden. De simpelheid van het wandelen zorgt voor mooie verhalen. Deze vorm van vakantie is niet voor iedereen weggelegd, natuurlijk is het goed om naar de zon te gaan met zijn resorts, natuurlijk kan je rondreizen maken overal ter wereld. Ook hier zijn fantastische verhalen over. Ik denk dat de wandelaar snapt wat ik bedoel, de vrijheid, de natuur, de simpelheid. Het gaat niet eens over de kilometers wandelen!
Zo liep ik over Fuerteventura op een stuk wat ik “The Dessert” heb genoemd, zand, zand, en af en toe een geit. Tijdens het lopen zag ik een rups, niet zomaar een rups, deze was zo apart dat ik even stil stond. Hoe komt het dat ik in die grote zandbak een rups tegenkwam? Ik wilde een foto maken van deze rups, en zag dat dit diertje een spelletje speelde met mij, ik genoot hier ontzettend van. Ik voelde me tussen al dat zand en deze rups een onderdeel van de natuur. Genieten van iets waar je normaal overheen stapt en niet over nadenkt!! Over deze rups schreef ik ooit een stukje tijdens de wandeltocht over Fuerteventura.

Aankomend jaar wil ik tijdens de wandeltochten met de groepen deze verhalen gaan beleven. Heb je interesse in een van de wandeltochten, kijk dan op de site voor verschillenden datums. https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 reacties op ““Story’s to tell””

  1. Fantastisch om elk verhaal van je te lezen!! Geweldig!! Kijk erg uit naar de wandelreis in september uit
    hartelijke groet, Hans Welter

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »