Te voet over El Teide Tenerife
Tenerife

Wie ons gevolgd heeft weten dat we op Tenerife zijn. Vandaag zijn we begonnen aan “mijn” laatste GR 131 Camino Naturales op Tenerife. Een 5 daagse tocht die start in het Noorden van Tenerife en eindigt in het Zuiden. Ruim 80 km van noord naar zuid over de Teide, de hoogste berg van Spanje met de top op 3717.98 m.

La Esperanza, het vertrekpunt van de Gr131 was vandaag een feit. Het laatste eiland wat nog niet gelopen was. Na Lanzarote, Fuerteventura, Los Lobos, Gran canaria, La Gomera, La Palma en El Hierro is dit de laatste tocht van de GR131 Camino Naturales.

En toch is dit voor mij niet het eindpunt. Waarom niet? Een paar jaar geleden liep ik de GR131 van la Gomera….. maar, dit was voor mij een periode van herstel en een nieuwe weg inslaan. Omdat ik het herstel niet volwaardig kon zien, moest ik de laatste etappe op La Gomera skippen. Het was te zwaar op dat moment om deze tocht in zijn geheel te lopen. Dus… La Gomera ettappe nr. 3 zal voor mij de laatste kilometers zijn van de GR131 Camino Naturales. Een tocht van ongeveer 600km lang! Blijf mij volgen en je leest mee in mijn laatste tocht!

La Esperanza naar Torre de La Caitero.  De camper is achtergebleven op een punt waar de taxi ons kwam ophalen. Hij bracht ons naar La Esperanza, zodat wij de tocht naar de camper terug konden lopen. Totale afstand voor ons was 21 km. Deze route was niet al te zwaar. Een geleidelijk oplopende weg, waar de staart op het laatste stuk was. 

Wat kan ik vertellen over deze etappe? Je loopt door het bos langzaam omhoog, beschermd door de wind. Het bos is de plek waar je loopt, zonder uitzichten!

Maar dan toch is er een spanning want we gaan de >>Teide over. Iedereen die naar Tenerife gaat, doet dit per auto of touringcar. Wij doen het te voet!

De tocht gaat merendeels door de bossen, veel schaduw maar geen uitzichten tot nu toe.

Morgen gaan we verder met deze GR131 en laten ons afzetten op het punt waar we geëindigd zijn. 


National parque El Teide El Portillo!
Hier overnachten we en wat een leuke plaats! Je hebt uitzicht op El Teide en je zit in het National Parque El Teide. Een paar leuke restaurants, wifi en een plaats voor onze camper!

Mocht je interesse hebben in één van onze tochten, bekijk onze website en beslis welk eiland voor jou aantrekkelijk is!

Deze tocht is een 5-daagse tocht. Wil je deze volgen meld je dan aan op onze site! Alle ins en outs over de eilanden worden gedeeld in een bericht!

 

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: