Terug naar het Noorden!

Mocht je ooit bereid zijn om het eiland te gaan verkennen, dan is het erg leuk om midden door het eiland te rijden. Weg van de doorgaande weg, die van Noord naar Zuid loopt. Totaal ander landschap al zou je het niet zeggen. De kleur blijft toch beige!
Je komt door het gebergte met spectaculaire vergezichten. En plotseling rijdt je langs een paradijsje met bloemen waar je een kop koffie of wat anders kunt drinken. Betancuria is ook zo’n dorpje waar je even uit moet stappen. Een en al bloemen.

Al zou je het niet zeggen, Fuerteventura heeft echt gebergte………smalle weggetjes naar boven en naar beneden. En dan kom je uiteindelijk bij de twee statige beelden uit! De “Estatuas de Guise y Ayose”. De bronzen beelden van 4,5 meter hoog verbeelden de twee Guanche koningen Guise en Ayose, heersers uit het verre verleden van Fuerteventura. Het eiland dat toen nog Herbania genoemd werd, was verdeeld in twee rijken Maxorata in het noorden en Jandia in het zuiden.

Tot slot de geitjes. Deze zijn in de provincie Olivia meerdere malen geplaatst bij een dorpje. Doe je mee aan de Quiz, dan houdt ze in de gaten?

Meer info over de Canarische eilanden en de blogs zijn te vinden op: https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl
Of via facebook: https://www.facebook.com/GR131

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: