Toch eens even over El Hierro babbelen
El Hierro

Inmiddels zijn we nu bijna 2 weken op dit eiland. Heel lastig vind ik het om hierover te vertellen. Zoals iedereen zegt moet je het eiland voelen!
Het kontje van Europa is erg kleinschalig, authentiek, heel vriendelijk, geen criminaliteit en geen touristische boulevards. Wel is het een eiland waar 4 klimaten heersen. Vulkanisch, bos, een beetje de Schotse hooglanden. Mooie wandelpaden, mooie duikplekken, bewolking en kou, warm in het zuidoosten en koud boven op de toppen van het oosten van El Hierro. Een mild klimaat in het Noordwesten, mooie natuurlijke zeebaden, en vooral authentieke vriendelijke mensen.

El Hierro is eigenlijk het enige eiland die geen last heeft gehad van Corona. Mensen van de andere Canarische Eilanden gaan eens op bezoek bij El Hierro. El Hierro staat ook in het teken van een mooie serie, “Hierro”, deze wordt in sommige landen uitgezonden op Netflix, in nederland is deze serie te volgen via Ziggo.
Door deze serie is het in afgelopen jaar behoorlijk druk geweest op dit eiland.

Wat we heel bijzonder vinden op dit eiland is Camino de la Virgin. Voor ons was het gewoon de GR131 op het laatste eiland. Maar…..voor El Hierro is het zeker een betekenis en is een bijzonder feest eens in de 4 jaar. Door goed te luisteren naar de bevolking willen we graag dit event gaan promoten eens in de 4 jaar. Wij, en vooral ik, ben erg enthusiast over dit event. Het is een pelgrimstocht die gelopen wordt in 1 dag. En het gaat gepaard met dans en muziek. Meer info over dit spektakel komt later. Heb je eventueel interesse? Reserveer dan de eerste zondag van juli 2022. We gaan dit spektakel aanbieden voor een select groepje. Waarom select? De accommodaties zijn niet ingericht voor een groots spektakel, waardoor we maar een klein groepje mee kunnen nemen. We reserveren een leuk hotel waar we een select groepje kunnen plaatsen. Vol is vol!

El Hierro is te bereiken via Tenerife, dat is de vliegroute. Vanaf Tenerife kan je per boot of per vliegtuig naar El Hierro. Wil je weg van de wereld en weg van de massa, wil je één zijn met de bevolking? Houdt onze blog en website in de gaten. Een 8 Daagse reis naar El Hierro incl. deze bijzondere Fiesta, hoe leuk zal deze reis worden. Ik ben enthusiast en wil graag meer zien over dit event!

Wil je je vrijblijvend aanmelden voor dit event dan mag dat. Stuur een bericht naar ons en wij houden vrijblijvend een plekje voor je vrij.

Saludos,

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: