Volgens de Romeinen …….

Het einde van de wereld! Dit is mijn laatste etappe en voelt ook als de laatste! Ik ben er klaar mee….. mijn lichaam heeft rust nodig en mijn voeten hebben teveel gehad en zijn overbelast!. Maar het is goed zo…

Vanmorgen vertrok ik net na zonsopkomst richting Finisterra. De laatste 30 km. Gisteren was het het weer wat ik graag heb, zon warm en zweten, vandaag was het weer koud, kil miezer en regen!

Onderweg door het bos zag ik een paard staan. In eerste instantie dacht ik een wild paard, maar dichterbij zat hij aan een touw. Raar….. want hij zou lekker in de wei kunnen staan! Toen ik dichtbij was zag ik dat het touw overal rondom de bomen gewikkeld was en het paard kon veen kant meer uit.

Ik besloot mijn reddingsactie op touw te zetten en ging t touw tussen de bomen en brandnetels losmaken , zodat t paard in de wei kon staan! Welke stommeling doet zoiets vraag je je dan af! Soms dan vervloek je de mensen die zo met de dieren omgaan.

De eerste 15 km liep ik flink door om al voor de middag de nodige kilometers te maken. Het was vies miezerig weer en erg koud.

Ik kwam in wat levendigheid en als de zon geschenen zou hebben was het werkelijk een prachtig uitzicht….. maar ja zoals al zoveel dagen, ook nu niet, maar ergens ligt de zee als je goed kijkt!

Eindelijk een dorpje voor koffie, en meteen zie je de lopers weer die ook dachten aan koffie. De Spanjaarden die flink applaus ga en aan mij omdat ik het weer voor elkaar had om in mijn eentje het koffiepunt te bereiken. Ik verstond ze niet maar ik kom ze steeds tegen. Na de koffie moest ik vlug weet verder, het was nog lang voordat ik er was.

De zee was al in zicht en de kronkelweg liep langzaam naar Finesterre. Ik was kapot toen ik aankwam. Mijn voeten vooral, ik kon er nog moeilijk op staan, zo’n pijn! Maar ik was er……

wat normaal schitterend moet zijn was nu grauw kou en regen. Heel erg jammer!

Ik kwam bij mijn hostel en moest eerst mijn rugzak kwijt, andere schoenen aan, en mijn credential halen. Een certificaat dat je ook Finesterre gelopen hebt.

TOTAAL 480km gelopen! Op 3 km na, die ga ik morgen doen. Het wordt zonnig, warm en een mooie dag om mijn 4 stenen achter te laten bij het echte einde van de wereld punt. Ik ga dat morgenavond doen…… ik neem een flesje wijn mee de berg op, want daar is het punt, en ga de zonsondergang kijken op dat punt! Ook vanavond klaarde het weer weer op en heb ik een paar foto’s kunnen maken met mensen van de Camino.

Mijn slot verhaal komt morgen, voor mij een speciale dag. Niet Santiago maar Finesterre!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.