Waarom IK…als Pelgrim!


Ongeveer 9 jaar geleden zag ik de film The Way. Een film over The Camino Santiago. ik wist dat ik dit ooit wilde gaan doen. 
De achterliggende gedachte van deze pelgrimstocht om je pad te volgen zoals het zal gaan, is waarom ik besloot om het nu te gaan doen. Na een periode van ziekte en het gedoe achteraf, is dit “het” moment voor mij. Door het zogenaamde gedoe, kwam ik in een soort van depressie en voelde dat ik van iedereen een schop na kreeg! Terwijl ik alleen maar ziek was!! Wat er werkelijk gebeurde was een transformatie van deurtjes dicht, en nieuwe deurtjes open. Ik moet je zeggen, dat was en is geen fijne periode! Langzaam kreeg ik wat mensen om me heen die me op het pad terug probeerde te zetten. En zo hoop ik dat het tij gekeerd is en ik langzaam uit een dal aan het klimmen ben. Een belangrijk persoon voor mij die me weer vertrouwen gaf in de toekomst heeft me aan de Camino herinnerd!! Haar zus was deze aan t lopen terwijl zij probeerde mijn gedachten weer positief te krijgen.
In deze tijd heb ik een paar korte gedichtjes geschreven die ik zal delen. Vandaag kreeg ik een bestaand gedicht. Ik heb het iets aangepast omdat het over “de heer” ging. dat ging me te ver omdat ik niet geloof in een bepaalde religie. Ik geloof in mijn geloof, wat het ook zeggen wil!

Heb je de behoefte om me te volgen en mijn dagelijkse blog te lezen, abonneer je dan even op mijn blogpagina, of mijn facebook pagina.

https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl/blog-gr131-camino-naturales/

https://www.facebook.com/GR131/

https://www.polarsteps.com/JeannevandenReek2 
(via mobiel de gratis app downloaden, registreren en mij volgen)


Ik droomde eens en zie
ik liep aan ’t strand bij lage tij.
Ik was daar niet alleen,
want ook mijn geloof liep aan mijn zij.
We liepen samen het leven door,
en lieten in het zand,
een spoor van stappen; twee aan twee,
Mijn geloof liep aan mijn hand.
Ik stopte en keek achter mij,
en zag mijn levensloop,
in tijden van geluk en vreugde,
van diepe smart en hoop.
Maar als ik het spoor goed bekeek,
zag ik langs heel de baan,
daar waar het juist het moeilijkst was,
maar één paar stappen staan.
Ik zei toen “waarom dan toch?
Juist toen ik geloof nodig had,
juist toen ik zelf geen uitkomst zag,
op het zwaarste deel van mijn pad…”
Mijn geloof keek toen vol liefde mij aan,
en antwoordde op mijn vragen;
“Toen het moeilijk was,
toen heb ik jou gedragen…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »