Waarom is deze Camino een GR route?
LanzaroteWandelenCanarischeEilanden14

Bij deze vraag geef ik direct al antwoord.
GR routes betekenen Grote Routepaden, en worden vaak aangeduid met de bekende rood-witte streep. Ook zijn ze genummerd. Vaak zijn het een verzameling van routes die dan weer een nummer krijgen.

De GR-131 maakt deel uit van de Europese wandelroute E7 die evenwel in de omgekeerde richting loopt. De E7 begint dus bij de vuurtoren van Orchilla op de uiterste zuidwestpunt van El Hierro, doet achtereenvolgens La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, het Isla de Lobos en Lanzarote aan, en steekt dan over naar het Portugese eiland Madeira om via de Azoren het vasteland van Portugal te bereiken. Via Spanje, Frankrijk, Italië en Slovenië gaat de E7 naar haar eindpunt in Hongarije.

De GR131 wordt op de Canarische eilanden ” Camino Naturales” genoemd. Wij wandelen deze route en beginnen op Lanzarote als eiland nr.1 De totale route is iets meer als 600 km. Verdeeld over 7 eilanden.

Wil je graag de camino lopen dan is het leuk om als start de originele start te doen, en dat is dan Lanzarote.

Wandeltochten-Canarische-Eilanden is aanwezig op de Fiets & Wandelbeurs in de jaarbeurs Utrecht. Hier kunt U terecht voor meer informatie over de Camino. Ook kunt U naar de website voor meer info: https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

2 reacties op “Waarom is deze Camino een GR route?”

  1. Koos en Anneke Warmerhoven

    Kom tijdens de beurs wel even bij je langs. We hebben veel op Madeira, la Palma en Lanzarote gelopen; geweldig!

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: