El Hierro

Ontdek! Puur en authentiek

The beauty of El Hierro

El Hierro, ongerept en mooi!

El Hierro is het meest westelijke en kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Een authentiek gebleven paradijsje midden in de Atlantische oceaan. Door de slechte bereikbaarheid is er relatief weinig toerisme. Door het subtropisch klimaat, met in de winter een gemiddelde temperatuur van 18 graden en in de zomer 23 graden, is het een ideale bestemming voor jou als je houdt van een actieve vakantie in een ongerepte veelzijdige natuur. 

Het eiland is puur, ruig en ongerept. Het bestaat uit een zeer bergachtig, vulkanisch landschap met als hoogste punt de Pico de Malpaso op 1500m. Op de vulkaanhellingen vind je unieke jeneverbesbossen in opmerkelijke door de wind gedraaide vormen, dennenbossen, evenals lavavelden, droge en ruige landschappen. Via hoge kliffen en natuurlijke zwembaden gaat het eiland over in de zee.

Het leven in El Hierro is authentiek en uniek. Het telt slechts 11.150 inwoners (2019) die op een oppervlakte van 268 m2 vooral werkzaam zijn in de landbouw, visserij en oude ambachten. De mensen leven er nog in het ritme van de natuur waardoor de ziel van het eiland, in termen van tradities en cultuur, in stand is gehouden. Er is geen grote industrie. Het eiland draait voor 65% op groene energie. Sinds het jaar 2000 staat het eiland op de UNESCO werelderfgoed lijst vanwege de bijzondere behouden gebleven natuur en cultuur.

El Hierro staat ook bekend om de unieke onderwaterwereld. Er zijn meer dan 25 duikzones met een zicht tot 40 meter diepte, die leiden naar grotten, scheepswrakken en lavatunnels.

Het is een eiland om te ontdekken!

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp