El Hierro

Programma

Het programma

1 | Aankomst Tenerife

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden naar Los Cristianos waar we de veerboot of binnenlandse vlucht nemen naar El Hierro. Aangekomen in het hotel maken we onder het genot van een drankje kennis met elkaar. Je krijgt hier je drinkfles en je wandelsjaal. We verblijven in een mooie accommodatie, met ontbijt & diner.

2 | Vertrek Santuario Nuestra Señora de los Reyes naar Aparcamiento de La Llanía – 15 km

Vanaf ons hotel vertrekken we naar het startpunt van onze eerste etappe van de GR131. We starten op een hoogte van 700 meter en klimmen naar 1301 meter. Malpaso is het hoogste punt waar we een fenomenaal uitzicht hebben over het eiland. De paden zijn breed en voor iedereen met hoogtevrees makkelijk te doen. Na 15 km bereiken we het eindpunt.

 3 |Aparcamiento de La Llanía naar Valverde – 15km

De tweede dag is tevens de laatste dag van de GR131 Camino de la Virgen. Geen moeilijke beklimmingen maar  landerijen waar je het gevoel krijgt of je in Schotland loopt. De laatste 15 km lopen we merendeels bergaf naar de kerk in Valverde.

4 | Met de groep naar de Bodega´s van het eiland

De GR131 is gelopen. Een schitterende niet moeilijke tocht, maar toch gaan we vandaag met de groep een leuke Activiteit doen. Wijn van El Hierro! We krijgen uitleg met een rondleiding en gaan natuurlijk proeven.

5 | Samosa

Als je El Hierro ziet, dan krijg je de foto van de scheve boom. Wij gaan met een gids op pad in dit gebied, en je gaat alle informatie krijgen. Je loopt door verschillende landschappen.

6 | Las Rutas de Agua

Weer een heel ander deel van het eiland is het verhaal van de boom met water. Weer een heel boeiend deel van het eiland. Erg groen en waterrijk gebied. Wederom gaat onze gids alles uitleggen.

7 | Rustdag en reisdag naar Tenerife

Deze dag moet gebruikt worden om terug te keren naar Tenerife, waar we s´avonds gezamenlijk afscheid nemen met Tapas. 

8 | Terugvlucht
Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp