Fuerteventura

The secrets of the island

Lagares El Cotillo

Startpunt bij de rotonde afslag Lajares / El Cotillo

Je loopt bij deze wandeling door een barranco richting El Cotillo. Vroeger was dit het uiteinde van Fuerteventura, tot de laatste vulkaanuitbarsting. De restanten van het strand zijn nog erg zichtbaar. Als je door de barranco loopt zie ze regelmatig de verschillende grondlagen. Wat de tocht ook erg leuk maakt zijn de restanten van de bijenhuisjes, die uit de ijstijd dateren. Op de foto’s zijn ze te zien. Laat ze a.u.b. liggen bij de natuur. Je mag deze niet meenemen in het vliegtuig!
Deze tocht is vrij eenvoudig, is 7km lang en leuk om met kinderen te doen.


Afstand: 7,02 km
Hoogteverschil: 132m
Linear
GPX: Lajares El 
Cotillo

Trekking langs een oud pad

Camino de la Virgen gaat door het centrum van El Hierro langs oude routes die de herders kruisten met hun vee. Het loopt over de belangrijkste toppen van het eiland en biedt een panoramisch uitzicht op La Dehesa, El Julan, El Golfo, El Pinar en Nisdafe. Een pad dat verschillende bossen doorkruist en u de verscheidenheid aan bossen op het eiland laat zien: jeneverbessenbossen, dennenbossen en laurisilva.

Afstand: 27km
Hoogteverschil: 914m
Linear

Klim naar het plafond van El Hierro

De noordoostkust van het eiland vormt het decor voor deze route. Een lange maar niet erg steile klim begint bij het heiligdom voor de Maagd der Koningen. Onderweg zijn de paden aan één kant open en hebben ze het groen van Mencáfete aan de andere kant.

Afstand: 19km
Hoogteverschil: 1500m
Linear

Isora:
Route met uitzicht op Bonanza Rock
Dit pad ligt tussen Las Playas en Timijiraque, aan de oostkust. Het wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk uitzicht op de kliffen aan de kust en de groene gebieden.

Afstand: 10 km
Hoogteverschil: 1100m
Linear

Een bezoek aan de jeneverbessenboom

We verlaten het dorp Frontera en klimmen omhoog door het beschermde gebied Mencáfete, een groen gebied bedekt met jeneverbessen en laurisilva. Daarna dalen we weer af naar Sabinosa, waar de route moeilijker wordt en scherp naar de top klimt. Daar zullen we genieten van een prachtig uitzicht op de vulkanen en de kustlijn tot aan de vuurtoren van Orchilla.

Er zijn paden die je helemaal naar het uitkijkpunt bij de jeneverbessenboom kunt lopen. Een magische plek badend in een uniek licht dat een prachtig panoramisch uitzicht biedt. Vanaf hier gaat de route door een open landschap tot het einde bij het Heiligdom voor de Maagd de Koningen.

Deze route vormt de eerste helft van de Meridian Marathon.

Afstand: 23 km
Hoogteverschil: 1300m
Linear

Accommodaties

Finca's Casas Rurales en hotels

Meerdaagse wandelreizen

Trektochten El Hierro

Wandelen met gids

Vanaf 2 personen te boeken

(Privé) Excursie

Met vervoer en het eiland rond

Diverse Excursies

Vanaf 2 personen te boeken

Zelf wandelen

Informatie over wandelingen.
Translate »