More than Hiking

8 - Daagse reis

Het programma

1 | Aankomst Las Palmas airport

Je wordt opgehaald op de luchthaven en naar je Hostel in Las Palmas gebracht. Na een korte introductie over de rondreis, zal het niveau en de ervaring van iedere reiziger besproken worden om het programma op ieder individu af te stemmen.

 | Wandelen in Azuje-Noordkust tour

In de ochtend zal onze gids jullie ophalen bij het Hostel in Las Palmas. We rijden met de minibus naar Firgas; het startpunt van de wandelroute. Het is een van de groenste en mooiste delen van het eiland. Na de wandeling gaan we verder met de avontuurlijke activiteiten bij de noordkust. De planning is als volgt:

  1. Allereerst bezoeken we de ruïnes van een beroemd en oud kuuroord in Barranco de Azuaje, een spectaculair natuurgebied.
  2. Hierna gaan we terug naar de minubus en rijden we naar Valle de Agaete, waar we je meenemen naar Los Berrazales Estate-Winery, dat omgeven is door fruitbomen, koffieplanten en andere bloemen en fruitsoorten. Van hieruit geniet je een prachtig uitzicht terwijl je heerlijke lokale producten proeft.

Let op: voor het bezoeken van dit gebeid wordt een meerprijs van 8 euro in rekening gebracht. Dit is voor de lokale boer die de producten laat proeven.

3 | Wandelen rondom Roque Nuble

Op de derde dag zal onze gids je na het ontbijt ophalen met de minibus. Hij helpt je met je bagage, zodat we kunnen vertrekken naar het ander Hostel in het hart van het eiland. Hier bezoeken we het hoogste punt van Gran Canaria, Pico de Las Nieves genaamd. Van hieruit heb je een prachtig en indrukwekkend uitzicht over het bergachtige landschap. Op een bergpas, Cruz de Tejeda genaamd, zijn meerdere winkeltjes met lokale producten waar je even rond kunt kijken. Hierna rijden we richting Hostel Finca La Isa. Dit is de volgende accommodatie.

Zodra de bagage is afgegeven bij het verblijf, gaan we terug naar het binnenland om El Charco de La Paloma en eiland´s mooiste dorpje; Tejeda te bezoeken. Dit is een gezellig oud dorpje met een spectaculair panoramisch uitzicht. Als we geluk hebben, is er bij goed weer zicht op de vulkaan El Teide die boven de wolken uitrijst.  Hierna keren we terug naar het hostel, waar je kan rusten tot de volgende dag.

4 |Artenara bezoeken – wandelen bij Tamadaba

Onze gids brengt je vandaag naar het hoogste dorpje van het eiland; Artenara. Een bijzonder dorpje op het prachtige eiland met nog bijzonderder bezienswaardigheden. Zo brengen we een bezoek aan Risco Caido’s, de heilige bergen van Gran Canaria, het Cave-House museum en ArteGaia, waar je wat vrije tijd hebt om iets te eten.

Hierna zullen we ons avontuur voortzetten door te wandelen over de kliffen van het Tamadaba natuurpark. Geniet van het uitzicht op Risco Faneque, de hoogste klif van Europa en de verschillende soorten flora en fauna, zoals de kenmerkende Canarische den. Zodra we klaar zijn met de laatste activiteit van de dag, gaan we terug naar Finca La Isa, zodat je je energie kunt opladen voor de volgende dag.

1 | Tour La Aldea- wandelen naar Guyguy (verborgen strand)

Op de vijfde dag  gaan we naar La Aldea, waar we wandelen rond het dorp en we een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheid; El Charco. Tegen de tijd dat we klaar zijn met het bezoek, gaan we verder met de wandeling naar Guguy Beach, waar we met de bewoners zullen praten om meer te weten te komen over het lokale leven en om een frisse duik te nemen. Hierna is er ruimte voor vrije tijd totdat we naar de volgende accommodatie vertrekken, Tasartico’s Camping.

6 | Zuidkust tour

Vandaag ontwaken we op Tasartico’s Camping, waar je kunt fitnessen, heerlijk kunt ontbijten en baden op het strand. Daarna stappen we in de minibus en vervolgen we onze weg langs de zuidkust van het eiland naar het strand van Montaña Arena, waar we wat tijd zullen doorbrengen. Hier kun je genieten van de zon, zwemmen en het restaurant El Boya.

Later op de dag gaan we richting het strand El Cabron, een unieke bestemming om te snorkelen en te zwemmen. Evenals voor het maken van foto’s van de vuurtoren Arinaga. Uiteindelijk gaan we terug naar Las Palmas waar je kunt rusten in het Hostel en de dag kunt afsluiten.

7 | Wandelen bij Barranco de Tirajana – Red Canyon tour

Voor de laatste keer zal onze gids je ophalen vanuit het  Hostel, om nog een keer een onvergetelijke dag te beleven. De tour begint in Tufia, waar je unieke grotwoningen kunt bezoeken. De grotwoningen met vissersbootjes  zijn een magische plek tegen een mooi decor van witte huizen bij de blauwe oceaan. Bij deze kustplaats gaan we snorkelen in natuurlijke baden.

Later bezoeken we La Fortaleza in Santa Lucía de Tirajana. Hier beginnen we de wandeltocht bij een ruige archeologische vindplaats van Gran Canaria. Hier vinden we een prachtig landschap van stenen en bergen met unieke kleuren en verrassende natuur. De wandeling zal vol verrassingen zijn met verhalen over een ver verleden. We wandelen vanuit La Fortaleza, door Barranco de Tirajana met uitzicht op de Sorrueda’s Dam. We vervolgen onze weg naar El Ingenio en Los Sitios, twee kleine pittoreske dorpjes met geplaveide straten.

8 | Terug naar de luchthaven

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijf je 7 nachten in een goede en gezellige Hostels. Je overnacht in een gedeelde kamer. Tevens zijn er gedeelde faciliteiten zoals keuken, toilet, terras etc. 

  • 4 nachten in het La Ventana Azul Hostel in Las Palmas Vlak bij de zee en in een gezellig deel van de stad.
  • 2 nachten in het Finca La Isa Hostel in het hart van het eiland op een unieke rustige plek met een fenomenaal uitzicht.
  • 1 nacht op de Blue Ocean Camping in Tasartico.
Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp