Gran Canaria

Zon, zee, strand... en bergen!

The beauty of Gran Canaria

Gran Canaria is een heel continent in één!

Gran Canaria has it all voor de actieve vakantieganger. Je kunt er wandelen, hiken, klimmen, abseilen, canyoning, Via Ferrata en natuurlijk alle denkbare watersporten.

Het eiland heeft een subtropisch klimaat met vele microklimaten die zorgen voor een heel divers landschap. Soms waan je je in de Sahara, dan weer in de Sierra Nevada en een andere keer weer aan de Noorse kust.

Langs de kust vind je stranden en duinen. In het binnenland vind je hoge ruwe bergen en stijle kliffen. In het hart van het eiland ‘piekt’ de Pico de las Nieves op 1949 meter. In het noorden is het koeler, groener en bebost. In het zuiden is het warmer, droger en woestijnachtiger. De grote stad Las Palmas ademt een typische Spaanse sfeer.

Qua verblijf heb je hier ruime keuzes: grote toeristenoorden, de levendige stad, oude knusse stadjes en dorpjes. Bijzonder overnachtingen in boutique hotelletjes met of zonder wellness, in oude casas rurales en fincas, vrijzinnige hostels, op een camping of in een grotwoning. 

De langeafstandsroute, de GR131 is 75 kilometer lang. Je loopt van west naar zuid. Vanaf zeeniveau overbrug je vele hoogtemeters, met de top op 1700 meter, om weer op zeeniveau te eindigen.   

On top of it all: dit eiland heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Een geweldige bestemming, zo dicht bij huis!

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit eiland? Kijk dan eens naar onze te gekke volledig georganiseerde pakket- en groepsreizen voor actievelingen! Wens je alleen een bijzondere overnachting in een van onze geselecteerde accommodaties? Kijk eens rond op deze site en voor vragen kun je ons altijd benaderen. Graag zelfs!

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp