La Gomera

Camino Natural GR131plus rondwandeltocht

Het programma

1 | Aankomst in San Sebastián

Als je op het vliegveld van Tenerife aankomt, ga je naar de haven van Los Cristianos. De veerboot brengt je naar La Gomera. In de accommodatie in San Sebastián kun je de eerste dag even bijkomen van de heenreis. San Sebastián heeft een leuk autovrij centrum met winkeltjes en restaurantjes.

2 | Bergopwaarts - 9 km

De start van etappe nr.1 van de GR131 start meteen al pittig. Je moet fors klimmen, vandaar dat je deze dag niet veel kilometers maakt. Als je op hoogte bent aangekomen, kun je je zelf bij het restaurant trakteren op een verkoelend drankje. Je gaat met een transfer terug naar San Sebastian.

3 | Het middengebergte - 17 km

In de ochtend ga je na het verlaten van de accommodatie met een transfer naar de plek waar je geëindigd bent. Je vervolgt de tocht over een heel mooi deel van de GR131 op La Gomera. Vergeet je camera niet!  Je loopt naar het hoogste punt Alto Garajonay. In de middag kom je aan in Chipude. Een klein dorp met een heus berghotelletje.

4 | De mooie vallei - 18 km

Vandaag gaat het eerste deel afwisselend op en af. Totdat je het Garajonay natuurgebied binnenloopt in het midden van het eiland. Vanaf dan voert het pad je grotendeels bergafwaarts. Uiteindelijk heb je schitterend uitzicht over de vallei met de bijpassende naam Vallehermoso, ‘mooie vallei’. Na een lange afdaling kom je aan bij een knus hotelletje in een klein dorpje. Het eindpunt van de GR131 heb je vandaag bereikt. 

5 | De kust - 17 km

Vanuit Vallehermoso loop je richting de kust, maar voordat je daar echt aankomt klim je eerst naar 800 meter! Tijdens de wandeling heb je geregeld mooi zicht op Tenerife met de El Teide vulkaan hoog boven de wolken. Het is een pittige wandeling, maar aan het eind van de tocht kom je thuis in een comfortabel hotelletje.

6 | Last but not least - 17 km

Deze laatste tocht is niet de minste! Geleidelijk aan stijg je naar ruim 1000 meter. Geniet van deze laatste tocht! Aan het eind wordt je opgewacht door een taxi die je terugbrengt naar San Sebastián waar je voldaan terug kunt kijken op een pittige rondwandeling op een schitterend eiland. 

7 | Naar Tenerife

In de ochtend neem je de veerboot naar Tenerife. Je kunt de dag naar eigen behoefte invullen. Je logeert nog een nacht in de buurt van de kust.

8 | Terugreis

Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar huis. 

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp