La Gomera

8 dagen trekken door La Gomera

Het programma

1 | Aankomst Tenerife

Ferry Naar la Gomera. Je transfer staat klaar om je naar de eerste accommodatie te brengen in Hermigua.

 
2 | Hermigua Valley & Garajonay National Park

Begeleide wandeling

Op deze eerste dag ben je met een lokale gids. Zij geeft je informatie over geologie, flora en cultuur in La Gomera. Veel informatie om je te helpen het eiland te begrijpen. Je gids is uw contactpersoon als kiest voor de optie “selfguided”.

Op de eerste dag wandel je in een botanisch juweel van de Canarische Eilanden: Garajonay National Park! Het pad gaat door het natste deel van het eiland. Je ontdekt het waterreservoir van Los Tiles met een leuk riviertje naar achteren. Je kunt de prachtige waterval van El Cedro (300m hoog) bewonderen. In dit gebied leven wilde endemische duiven (donkerstaart- en witstaartlaurierduiven). Dan betreed je het verbazingwekkende laurisilva-bos. Als je naar beneden gaat, geniet je van een prachtig uitzicht op de Hermigua-vallei met zijn bananenplantages.

N2 : Wandeltijd : 5u – Helling : +600m, -600m

N3 : Wandeltijd : 6u30 – Helling : +1 110m, -1 100m

Nacht : Hermigua

2 | Hermigua Valley & Roque Cana Natuurmonument & Vallehermoso

Op deze tweede dag in La Gomera ga je door het noorden van het eiland. Als je niveau N3 (hard) kiest, bereik je de Mirador van Abrante boven het kleine dorpje Agulo. Een van de beste uitzichten van het eiland! Daarna ga je naar het bezoekerscentrum van Garajonay National Park, wat een leuke en interessante plek is (start voor N2-niveau, matig). Onderweg ga je door een gigantisch heidebos en kom je bij Roque Cano. Deze enorme rots, symbool van de Vallehermoso-vallei, kijkt uit over de rustige stad die vóór de belangrijkste economische plaats van La Gomera lag.

N2 : Wandeltijd : 3u30 / Helling : +200m, -700m

N3 : Wandeltijd : 7u / Helling : + 1 000m, -1 000m

Nacht : Vallehermoso

4 | Vallehermoso – Nationaal Park Garajonay – Chipude

De derde dag biedt op enkele kilometers een breed scala aan landschappen. Tijdens de weg omhoog (N3) naar het Nationaal Park loop je tussen vele soorten vegetatie. Eenmaal op de top ontdek je het sprookjesachtige laurisilva-bos op de bergkam. De kronkelige bomen zijn bedekt met baardmos dat is ontstaan met de passaatwinden.
Mist zorgt vaak voor een fantastische sfeer… Absoluut magisch! Dan ga je naar de andere kant. Je komt door verschillende landelijke gehuchten. Je geniet ook van een spectaculair uitzicht op het diepe Valle Gran Rey Rural Park met zijn traditionele terrascultuur.

N2 : Wandeltijd :3 h30 / Helling : +300m, -500m

N3 : Wandeltijd : 7u / Helling : + 1 400m, -500m

Nacht: Chipude

5 |Chipude- Alto de Garajonay (top van het eiland) – Imada/Alajeró

Tijdens de vierde dagroute kunt je enkele culturele, geologische en botanische schatten van La Gomera ontdekken.
Inderdaad, je begint je wandeling in het kleine dorpje Chipude waar je traditionele landelijke architectuur kunt zien. Je raakt onder de indruk van Fortaleza, een enorm geologisch monument dat uitkijkt over het eerste deel van je reis. Als je wilt (N3) kan je naar de top van het eiland gaan (Alto de Garajonay: 1487m) die een 360º uitzicht biedt op de naburige eilanden. Daarna daal je af naar de dorpen Imada en Alajero.

N2 : Wandeltijd : 5h /Gradient : +500m, -800m

N3 : Wandeltijd : 7u / Helling : + 700m, -900m

Nacht : Alajeró, Imada (45 min miner wandelen), of Playa Santiago

6 | Alajeró – Imada – Guarimiar – Playa Santiago

Tijdens dag 5 ga je door mooie dorpjes: Alajeró gelegen aan de voet van een heilige berg (Tagaragunche) en vervolgens Imada genesteld tussen twee bergen. Je gaat door de mooiste kloof van het eiland: Guarimiar.
Het pad versmalt en onderaan ontdek je een ware oase met palmbomen, sinaasappelbomen, mangobomen en leuke kleine stenen huisjes. Als je hoog niveau (N3) kiest, ga je omhoog op een geweldig pad dat in de klif is gebeeldhouwd. Daarna daal je af naar Playa Santiago.

N2 : Wandeltijd : 5h /Gradient : +250m, -1100m

N3 : Wandeltijd : 6u / Helling : + 550m, -1400m

Nacht: Playa Santiago

7 |Ayamosna – “El Cabrito” Canyon – San Sebastián

Op de laatste dag loop je door droog land. Je komt in de buurt van een oud gehucht en in de buurt van de rots El Sombrero die door zijn vorm gemakkelijk te vinden is. Dan ga je op een heuvelrug die langzaam naar beneden gaat. Vanwege het prachtige landschap is de hele “El Cabrito” -canyon beschermd en geclassificeerd als “Natuurmonument”. Een plek om een ​​westernfilm te maken! Tijdens je lunch kan je een duik nemen in de zee (als de zee kalm is), er is een mooi geïsoleerd kiezelstrand genaamd “La Guancha” Het laatste deel van je route biedt je een geweldig uitzicht op Tenerife met de majestueuze El Teide-vulkaan naar je toe. San Sebastian is het einde van je wandeling.

N2 : Wandeltijd : 3h /Gradient : +300m, -300m

N3 : Wandeltijd : 5u /Gradient : +400m, -1 100m

8 | Einde van deze mooie wandelreis

Je kan ervoor kiezen om dag 7 de Ferry terug te nemen en op Tenerife je laatste verblijf te pakken ivm je vlucht. Je kan er ook voor kiezen om dag 8 terug te gaan naar Tenerife. Je verblijft dan in San Sebastian.

 
 
Translate »
Chat openen
Stuur makkelijk een Whatsapp