La Gomera

Camino Natural GR131plus rondwandeltocht

Het programma

1 | Aankomst op de luchthaven Tenerife Zuid en overtocht naar La Gomera
Aankomst San Sebastian

Aangekomen in onze accommodatie kunnen jullie de eerste dag even bijkomen van de vliegreis en de overtocht met de Ferry. San Sebastián heeft een leuk autovrij centrum met winkeltjes en restaurantjes. Onder het genot van een drankje krijgen jullie uitleg over de reis, en ontvang je de Goodie bag.

2 | Bergopwaarts - 9 km

De start van de eerste etappe is al meteen een pittige. We moeten fors klimmen, vandaar dat we deze dag niet veel kilometers maken. Als we op hoogte zijn aangekomen, kunnen we ons zelf bij het restaurant trakteren op een verkoelend drankje. Daarna worden we teruggebracht naar San Sebastián. 

3 | Het middengebergte - 17 km

In de ochtend gaan we na het verlaten van onze accommodatie met een transfer naar de plek waar we geëindigd zijn. We vervolgen onze tocht over een heel mooi deel van de GR131 op La Gomera. Vergeet je camera niet!  We lopen naar het hoogste punt Alto Garajonay. In de middag komen we aan in Chipude. Een klein dorp met een heus berghotelletje. 

4 | De mooie vallei - 18 km

Vandaag gaat het eerste deel afwisselend op en af. Totdat we het Garajonay natuurgebied binnenlopen in het midden van het eiland. Vanaf dan voert het pad ons grotendeels bergafwaarts. Uiteindelijk hebben we schitterend uitzicht over de vallei met de bijpassende naam Vallehermoso, ‘mooie vallei’. Na een lange afdaling komen we aan bij een knus sfeervol hotelletje. Het eindpunt van de GR131 hebben we bereikt! Een korte, maar een van de mooiste routes. La Gomera is niet voor niets het perfecte wandeleiland.

5 | De kust - 17 km

Vanuit Vallehermoso lopen we richting de kust, maar voordat we daar echt aankomen, klimmen we eerst naar 800 meter! Tijdens de wandeling hebben we geregeld mooi zicht op Tenerife met de El Teide vulkaan hoog boven de wolken. Het is een pittige wandeling, maar aan het eind van de tocht komen we thuis in een comfortabel hotelletje.

6 | Last but not least - 17 km

Deze laatste tocht is niet de minste! Geleidelijk aan stijgen we naar ruim 1000 meter. Geniet van deze laatste tocht! Aan het eind worden we opgewacht door een taxi die je terugbrengt naar San Sebastián waar we voldaan terug kunnen kijken op een pittige rondwandeling op een schitterend en uniek eiland. 

7 | Naar Tenerife

In de ochtend nemen we de veerboot naar Tenerife. Ieder kan de dag naar eigen behoefte invullen. We logeren nog een nacht in de buurt van de kust.

8 | Terugreis

Met een georganiseerde transfer gaan jullie naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp