La Gomera

Draaiboek voor Katrien de Jong

Draaiboek van

Katrien de Jong 8 – Daagse Trektocht La Gomera

20 November-27 November 2022

Introductie

Vanaf Tenerife gaan we met de veerboot naar La Gomera om daar de 8-Daagse trektocht te doen. Deze bestaat uit 2 reisdagen, 1 rustdag en 5 wandeldagen.

La Gomera is het naastgelegen eiland van Tenerife. We lopen midden over het eiland door het Garajonay natuurgebied met als hoogste punt 1478 meter. In het park groeien zo’n 450 planten en boomsoorten. Bijzonder aan het park is de mist, die in de winterperiode meer dan in de zomerperiode aanwezig is. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos.
Op La Gomera heb je de zogenaamde Silbo Gomero. Dit is een fluittaal die “gesproken” wordt door sommige eilandbewoners om te communiceren via de diepe galmende valleien (barrancos) die op het hele eiland voorkomen.

Accommodaties

Katrien de Jong 8 – Daagse Trektocht La Gomera

Hotel Imada 1

Hotel Rural Imada
C. Imada, 156, 38812 Imada, Alejero la Gomera
Santa Cruz de Tenerife
info@hotelruralimada.com
(0034) 655486928
(0034) 670 815 567

20/21 November 2022

Hotel Sonia 2

Hotel Sonia Chipude
C. Imada, 156, 38812 Imada, Alejero la Gomera
Santa Cruz de Tenerife
Email: info@chipude.es

Tel: +34 922 804158

21/22 November 2021

Pension Amparo 3

Hotel Pension Amparo
Ctra. Las Hayas 13,
las Hayas
38870 Valle Gran Rey, Spanje
Santa Cruz de Tenerife
E-mail: amparolashayas@hotmail.com

Tel: +34 922 804 201

22/23 November 2022

Hotel Triana 4

Hotel Rural Triana
C/ Triana, 30 
38840 Vallehermoso
La Gomera (Tenerife)

Email: info@hotelruraltriana.es

Tel: +34 922 966 940 
Tel: +34 683 582 566

23/24 November 2022

Hotel Telares 5

Hotel Telares (3 kamers)
El Patronato s/n
38820 – Hermigua
La Gomera

Email: hola@etnograficolagomera.com

Tel:+34 922 880 781

24/25 November 2022

Hotel Rural Villa de Hermigua

Hotel Rural Villa de Hermigua (4 kamers)

Carretera General, 117
38820 Hermigua
Spanje

Tel:+34 922 88 07 77

24/25 November 2022

Charco d. Conde 6

Charco del Conde
Av. Marítima Charco de Conde, 7,
38870 Valle Gran Rey,
La Gomera. 

Email: info@charcodelconde.com

Tel:+ (34) 922 80 55 97

25/27 November 2022

Programma

Katrien de Jong 8 – Daagse Trektocht La Gomera

Aankomst San Sebastian

Aankomst Tenerife.

Je wordt met een transfer opgehaald bij de Luchthaven Tenerife Sur om vervolgens naar de Ferry gebracht te worden. Ferry Fred Olsen van Los Cristianos naar San Sebastian La Gomera.
Meer informatie over de hoofdstad San Sebastian vind je via de onderstaande link.

Een Transfer brengt jullie naar de eerste overnachting Hotel Imada.

Voor Katrien, in San Sebastian kunnen er inkopen gedaan worden in een supermarkt. Denk hierbij aan voldoende water voor deze dag en de volgende dag, eten voor onderweg en eventueel wat te drinken voor de avond. In Imada is verder niets te krijgen. Houdt hier rekening mee! Bij het hotel ligt een plaatselijk knus restaurant wat om 19.00 uur gesloten is. Belangrijk om dit te weten! Het restaurant heet Bar Cafetería Arcilia en het tel. nr is 922895395. Ik kan dit van te voren voor jullie bespreken, maar altijd dit tel. nr even opslaan zodat je van te voren even belt of ze jullie inderdaad verwachten. De exacte tijd van aankomst op La Gomera komt nog.

Mocht je het restaurant willen bespreken, geef het mij even door!

 

Dag 2 Eerste wandeling Imada - Chipude

Aankomst Chipude.

Vanaf Imada loop je via Alto de Garajonay naar Chipude. Alto de garajonay is het hoogste punt van La gomera. Over een mooie hoogvlakte, door het natuurpark loop je naar het dorpje Chipude. Je passeert een deel van de GR131 route. Tijdens de wandeling loop je langs de tafelberg (La Fortaleza de Chipude), langs de valleien waar je bij helder weer de omringende Canarische eilanden van La Gomera ziet, El Hierro, La Palma, Tenerife en zelfs Gran Canaria is zichtbaar. Kortom een spectaculaire wandeling!
Aaankomst in de tweede overnachting Hotel Sonia.

 

Voor Katrien, vanaf Imada lopen jullie in een natuurpark waar geen dorpje aanwezig is. Zorg dat iedereen is voorzien van water en een snack of lunch voor onderweg. Jullie reizen in november waardoor het op hoogte wat kouder kan zijn, of dat je in de bewolking loopt. Houdt rekening met kleding! Wandelstokken zijn zeer aan te bevelen!

Dag 3 Tweede wandeling Chipude - Las Hayas

Aankomst Las hayas.

Chipude, het kleine dorp wat schijnt ingericht te zijn voor de wandelaar. Het centrale punt voor vele wandelingen op La Gomera. We verblijven in het enige Pension Sonia, wat altijd gevuld is met wandelaars. De tocht van vandaag lijkt niet ver…. Las Hayas ligt een paar kilometer verderop. Maar je moet via de Barranco toch even lopen voor je El Cercado bereikt. El Cercado is de moeite waard om even te stoppen (Bar Maria) en de plaatselijke pottenbakkers te bezoeken. Ook is hier gelegenheid voor een kop koffie of wat te eten, voordat je verder loopt naar Las Hayas. Een prachtige tocht met wederom mooie valleien.
Aankomst in de derde overnachting Amparo.

 

Voor Katrien,
Wandelstokken weer mee want het gaat op en af. Zie kaartje!
El Cercado is een plek voor een stop en de kleine pottenbakkers winkeltjes te bezoeken. Dit is ongeveer 7 km op de route. Zorg weer voor voldoende water en eetvoorraad tot je in Las Hayas aankomt.

Dag 4 Derde wandeling Las Hayas - Vallehermoso

Aankomst Vallehermoso.

Vertrek vanuit Las Hayas richting Vallehermoso. Weer loop je een gedeelte van de GR131. Je loopt voornamelijk bergaf en je kijkt uit op de romantische vallei van Vallehermoso. Vallehermoso ligt aan de noordzijde van het eiland in een vruchtbaar gebied met palmbomen, wijngaarden,sinaasappelbomen, en bananenplantages. Je loopt steeds in het zicht van de 650 meter hoge rots “ rocque Cano “ een overblijfsel van een oude vulkaan.
Net voor je Vallehermoso bereikt kom je bij een mooi stuwmeer voorbij De Embalse de la Encantadora, een stuwmeer bovenaan een vallei met honderden palmbomen.

 

Voor Katrien,
Wandelstokken weer mee want het gaat op en af. Dit is een dalend pad, zorg voor genoeg water en eten voor onderweg. Het eerste gedeelte is een stuk bos waar je doorloopt om uiteindelijk bij de mooie dalende valei uit te komen. Houdt even rekening met mensen die wat last van hoogtevrees hebben tijdens de afdaling.

Dag 5 Vierde wandeling Vallehermoso- Hermigua

Aankomst Hermigua. (Let op, 2 accommodaties)

Je vertrekt uit dit leuke plaatsje richting de Noordkust. Als eerste ga je weer een stukje de hoogte in, om daarna af te dalen richting de kust. En wel naar Agulo, “de bonbon van La Gomera”
Agulo ligt tussen twee valleien en is opgedeeld in twee afzonderlijke delen, het bovenste en het onderste gedeelte. In het tweede gedeelte, dat dichter bij de kust ligt, bevindt zich de oude stadskern, één van de mooiste van de hele archipel, met smalle geplaveide straatjes, witgeschilderde huizen en karakteristieke roodachtige pannendaken. De eigenaars hebben rondom de huizen groentetuintjes voor eigen consumptie en houden zo een ecologische en duurzame levenswijze in stand. 

Een bezoek aan het Casa del Pintor José Aguiar, dat nu het Museo Temático de los Filii Christi herbergt of aan de Plaza de Leoncio Bento is een absolute must. Vanaf de uitkijkpost Abrante, op de top van de gelijknamige bergkam, geniet men van een panoramisch uitzicht over heel Agulo en zijn drie kernen: El Charco, Las Casas en iets verder weg La Montañeta. Dit alles vanuit een spectaculaire glazen overhang die het gevoel geeft alsof je in de lucht zweeft. Na dit leuke plaatje loop je richting Hermigua om zo bij je accommodatie te komen.

 

Dag 6 Vijfde wandeling Hermigua - Chipude

Aankomst Chipude.

Vandaag is de laatste dag van de 5-daagse trekking. Je loopt door het centrum van La Gomera terug naar Chipude.. In het hart van het Nationaal Park Garajonay, in het noorden van La Gomera, is het pittoreske gehucht El Cedros. Omgeven door een woud van miljoenen jaren oud. El Cedro is een echt bergdorp met huizen die ervoor zorgen dat de traditionele stijl laagbouw, met ramen en deuren die een bijzondere charme geven aan dit landelijk gebied omgeven door weelderige natuur. Een unieke plek om wat te drinken en te eten. Spreken van El Cedro is praten over zijn beroemde waterkers soep, traditioneel gerecht bij uitstek, dat kan worden genoten in het restaurant van camping Las Vistas.

Na deze stop klim je de weg omhoog richting Chipude, waar je wordt opgehaald om naar Valle Gran Rey te gaan.

Voor Katrien, dit is een pittige klim naar boven, vooral omdat je moe bent van de vorige dagen. Op de weg naar El Cedro ga je een grote waterval zien. Laat iedereen even rusten in het restaurant Las Vistas.

Dag 6 & 7 & 8 Verblijf Valle Gran Rey

Aankomst Valle Gran Rey.

Vanuit Chipude is jullie transfer naar Valle Gran Rey waar jullie worden afgezet bij Charco del Conde. Een leuk verblijf met zwembad. Geniet van dit leuke plaatsje, en van je rustdag.

Dag 8 worden jullie opgehaald door dezelfde busmaatschappij om terug te keren naar Tenerife.

Transfers

Katrien de Jong 8 – Daagse Trektocht La Gomera

Aankomst Tenerife Sur 20 November

Aankomst Tenerife.

Je wordt met een transfer opgehaald bij de Luchthaven Tenerife Sur door Autobusesmesa om vervolgens naar de Ferry gebracht te worden. Ferry Fred Olsen van Los Cristianos naar San Sebastian La Gomera.
Een Transfer brengt jullie naar de eerste overnachting Hotel Imada.

Transfer Chipude Valle Gran Rey 25 November

Aankomst Valle Gran Rey.

Je wordt met een transfer opgehaald voor Hotel Sonia door Autobusesmesa om vervolgens naar Charco del Conde gebracht te worden.

Aankomst Tenerife Sur 27 November

Aankomst Tenerife.

Je wordt met een transfer opgehaald bij Charco del Conde  door Autobusesmesa om vervolgens naar de Ferry gebracht te worden. Ferry Fred Olsen van San Sebastian naar Los Cristianos Tenerife.
Een Transfer brengt jullie naar het vliegveld Tenerife Sur.

Autobusesmesa

Contactpersoon Nuria.

Nuria is een Nederlandse vrouw die voor deze maatschappij werkt.

Telefoonnummers:

0034 922141251 of 630922291

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp