Discover La Gomera

8 dagen met onze gids op pad

teken La Gomera

La Gomera

“Can you here the wisple”?

ECO friendly logo

Exclusieve reis 6 dagen met een gids op pad over La Gomera (8 daagse reis)

Reissom vanaf 2 personen  € 1120,00 P.P.

Exclusieve rondreis op La Gomera.

Je wandelt door ravijnen, bergkammen, bossen en valleien. Je bezoekt het Nationaal Park Garajonay. Je gaat de Silbo van La Gomera ontdekken. Je gaat typische gerechten, en dranken proeven, zoals almogrote, gofio, palmhoning, guarapo of gomerón. Je gaat een boottocht maken om de geologie van de kustkliffen en walvisachtigen te observeren. Luxe accommodatie in appartementen aan het strand en de zee, met zwembad in La Gomera.
Alles is vol pension.

Onze gids is indien nodig uitgerust met een basis EHBO-kit
Aansprakelijkheidsverzekering
We hebben een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid 
Ongevallenverzekering
We hebben indien nodig een ongevallen- en reddingsverzekering 
De prijs is inclusief alle belastingen.

 Inbegrepen:

 • Reisduur 8 dagen
 • Alle Transfers
 • Retour Ferry 
 • Gids en wandelgids
 • Boot voor Cetacean Observation
 • Demonstratie door Silbo Gomero
 • Appartementen aan zee met 2 eenpersoonsbedden, eigen badkamer en keuken.
 • Zwembad in La Gomera.
 • 6 ontbijten, 6 lunches, 7 diners

Extras:

Dit pakket is vanaf 4 personen, er is een mogelijkheid om aan te sluiten.
Om met een eigen groep te gaan moet je voldoen aan de minimale aantal personen. 
Eenpersoonskamertoeslag: € 210,00
Als het schema van onze luchthaventransfer  past, kunt u een privétransferservice boeken. Vraag naar deze mogelijkheid.

 

Voordelen van deze reis:

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Reisoverzicht:

 • Aankomst Tenerife Sur/North
 • Overtocht Ferry 
 • San Sebatian
 • El Cercado
 • Vallehermosa
 • Valle Gran Rey

Reisbeschrijving

Dag 1

Aankomst in Tenerife
Transfer van de luchthaven naar de accommodatie aan zee op Tenerife.
Maaltijden: Diner

Dag 2

Transfer naar de haven van Los Cristianos. We nemen de eerste ferry naar het Colombiaanse eiland La Gomera.

We beginnen onze week in La Gomera langs een pad in het dennenbos dat ons van de verborgen huizen van La Laja naar de imposante Roque de Agando brengt.
We ontdekken de vulkanische oorsprong van het eiland en zijn geologische evolutie, die momenteel wordt gekenmerkt door erosie na 2 miljoen jaar zonder uitbarstingen, die aanleiding heeft gegeven tot diepe ravijnen, gemarkeerde bergkammen en majestueuze rotsen. 

We dalen af ​​van Los Roques naar het dorp Benchijigua, waar de palmbomen en de prachtige uitzichten opvallen. Vanuit dit gehucht stijgen we naar Imada.

Transfer en de accommodatie met zwembad aan zee in Valle Gran Rey.

Afstand: 10.5km
Hoogtewinst: + 1.075m / -725m
Duur: 5 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

Dag 3

We beginnen een route die ons van het groene en weelderige laurierbos, waar de nevels vaak in dit bos  hangen, naar de warme kust van de zee in Valle Gran Rey brengt.

Onderweg zullen we genieten van het betreden van de Jardín de Las Creces en zullen we het landelijke leven van het eiland beter leren kennen via Las Hayas en Arure. We zullen ook versteld staan ​​van de spectaculaire uitzichten en landschappen van de Mirador del Santo en La Mérica Wandelaars die op de bergkam van La Mérica naar Arure lopen

We dalen de kolossale klif af naar La Calera en wandelen door de pittoreske straatjes tot we La Playa bereiken, waar we een duik kunnen nemen.

Afstand: 15.7km
Hoogte: + 425m / -1.475m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

Dag 4

We gaan naar het noorden van La Gomera, een plaats van jeneverbessen en palmbomen, die erin geslaagd zijn de oude rotsen en steile hellingen van Vallehermoso te koloniseren.

Ons pad stijgt boven deze prachtige vallei in de richting van Roque Cano. Faya’s, heide en een grote verscheidenheid aan plantensoorten heten ons welkom in Las Rosas.

We ontdekken het belang van water op de eilanden, hoe de bergen en de passaatwinden het gewaardeerde Canarische klimaat bepalen en de strategieën die de lokale bevolking heeft gebruikt om de kostbare vloeibare schat te verkrijgen en te behouden. We  wandelen op de rode paden in Abrante en hebben uitzicht op de Teide.

We stoppen bij het National Park Visitor Centre, bij Game of Balls, en we kijken naar de Abrante-afgrond en zijn rode aarde. Het uitzicht op het eiland Tenerife en over Agulo is magnifiek.

We dalen af ​​langs de oude koninklijke weg van Los Pasos naar het historische centrum om de excursie van vandaag af te sluiten.

Afstand: 15.0km
Hoogtewinst: + 975m / -950m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

Dag 5

We beginnen de dag, die we onderhoudend en gevarieerd plannen, met een ontspannen wandeling langs de kust van Valle Gran Rey. Bananenbomen, mango’s, avocado’s en andere gewassen die groeien op een steenworp afstand van zeezwembaden, het zwarte zand van de stranden en een rijk onderwaterleven dat we op het punt staan ​​te ontdekken.

We beginnen aan een excursie die ons in staat zal stellen enkele van de soorten walvissen en dolfijnen te ontdekken die leven en door deze wateren gaan, beschut tegen de wind en stroming, en genieten van de geografie van Gomera vanaf de zee, vooral de klif kust. Deze behoord  tot de geologische geschiedenis van het eiland. We kunnen ook een duik nemen vanaf de boot in een van de baaien die zich vormen aan de monding van de ravijnen Palm Grove of the Barranco de Los Ancones.

Bij terugkeer aan land zullen we eten en ons avontuur voortzetten op zoek naar de Barranco de Los Ancones-waterval. We doorkruisen een jungle van Canarische wilgen en rietvelden, die uitbundig groeien in het water van de beek, de vele obstakels en plassen vermijdend die we zullen tegenkomen.

Aan het einde van deze verrassende en leuke tour keren we terug naar onze accommodatie.

Afstand: 12.0km
Hoogte: + 450m / -450m
Duur: 7 uur
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 6

Dag gewijd aan het ontdekken van het Garajonay National Park, beschermd sinds 1981 en sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Vanaf de zuidelijke bergkammen, die ons een formidabel panoramisch uitzicht bieden op talrijke ravijnen en de Roque Agando, zullen we meer vochtige en weelderige gebieden betreden, vaak bedekt door mist en wolken.Trailen door het laurierbos in het Garajonay National Park

We komen aan bij El Cedro, een gehucht genesteld in het hart van het bos, waar we waterkersstoofpot en gofio zullen proeven. We vervolgen onze reis terwijl we genieten van de El Cedro-stroom, die we over houten bruggen zullen oversteken en van steen naar steen zullen springen. Het geluid van het water zal ons vergezellen tijdens het volgende deel van de tour en we zullen uiteindelijk stijgen naar El Contadero, nog steeds ondergedompeld in de Garajonay.

Afstand: 12,3 km
Hoogte: + 850m / -850m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 7

Ons laatste pad in La Gomera gaat door enkele van de meest emblematische steden op het eiland, zoals El Cercado, waar we kunnen zien hoe keramiek nog steeds worden gevormd met oude technieken, of Chipude.

Je gaat ook niet weg zonder de guarapo, mistela en gomerón te proeven, of zonder enkele van de typische lokale gerechten te proberen.

We zullen praten over tradities, het leven in deze landen en hoe de fluit zich ontwikkelde als communicatiemiddel tussen zijn buren: Torre del Conde Park met zijn tuinen, de toren, de Cabildo de La Gomera en uitzicht op de bergen

We stijgen op naar La Fortaleza en uiteindelijk naar Alto de Garajonay (1.487 m), de top van het eiland, om je verhalen en legendes van gomeros te vertellen.

We dalen van de toppen af ​​richting San Sebastián en keren per ferry terug naar Tenerife.

Transfer naar accommodatie, en afscheidsdiner.

Afstand: 14.3km
Hoogte: + 1.050m / -700m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

Dag 8

Geniet van de vrije dag tot het moment van transfer naar de luchthaven.

 

Specifieke wensen kun je hieronder aangeven.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Exclusief:
* Reis- en annuleringsverzekering
* € 20,00 boekingskosten
* Eventuele éénpersoons kamertoeslag

Meer pakketreizen op La Gomera

8 Dagen met GR131

GR131

8 Daagse Wandelreis

Trekking
Translate »
Chat openen
Stuur makkelijk een Whatsapp