Discover La Gomera

8 dagen met onze gids op pad

La Gomera2

Reissom vanaf 2 personen  € 1120,00 P.P.

Begeleide wandelreis in La Gomera. We wandelen door ravijnen, bergkammen, bossen en valleien. We bezoeken het Nationaal Park Garajonay. We gaan de Silbo Gomero ontdekken. We zullen typische gerechten, en dranken proeven, zoals almogrote, gofio, palmhoning, guarapo of gomerón. We zullen een boottocht maken om de geologie van de kustkliffen en walvisachtigen te observeren. Accommodatie in appartementen aan het strand en de zee, met zwembad in La Gomera. Vol pension.

Deze reis is speciaal voor de natuurliefhebbers, wandelaars en cultuurliefhebbers Moeilijkheidsgraad:

 • Reisduur 8 dagen
 • Transfer naar accommodatie
 • Veerboot Tenerife – La Gomera  en La Gomera – Tenerife
 •  Gids
 • Wandelgids
 • Boot voor Cetacean Observation
 •  Demonstratie door Silbo Gomero
 • Appartementen aan zee met 2 eenpersoonsbedden, eigen badkamer en keuken.
 • Zwembad in La Gomera.
 • 6 ontbijten
 • 6 Lunches en picknicks
 • 7 Diners 

Onze gids is indien nodig uitgerust met een basis EHBO-kit
Aansprakelijkheidsverzekering
We hebben een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid 
Ongevallenverzekering
We hebben indien nodig een ongevallen- en reddingsverzekering 
De prijs is inclusief alle belastingen.

Informatie over deze pakketreis

 Inbegrepen:

 • Reisduur: 8 dagen  (incl. ontbijt, lunch en diner)
 • Appartement aan zee (El Medano)
 • Appartement aan zee la Gomera
 • Transfers
 • Gids tijdens de week
 • Alle Excursie en Activiteiten 
 • Veerboot retour

Optioneel:

 • Autoklasse naar eigen wens
 • Heen- en terugvlucht
 • Combineren met activiteiten
 • Andere prijsklasse accommodatie
 • Reis is naar wens aan te passen

Voordelen van deze reis:

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Extras:

Dit pakket wordt gedaan in een groep die wordt gedeeld met andere reizigers. (bij 2 personen)
Om met een eigen groep te gaan moet je voldoen aan de minimale aantal personen. 
Minimaal 4 personen
Maximaal 16 personen

Eenpersoonskamer: € 210 per persoon
Inclusief 7 nachten in accommodaties

In elke accommodatie heb je een tweepersoonskamer voor individueel gebruik.

Als het schema van onze luchthaventransfer niet bij u past, kunt u een privétransferservice boeken. Dit is ons voorstel:

Tenerife Noord Airport (TFN) naar Apartamentos Durazno Sur, of vice versa: € 105 per transfer
Tenerife South Airport (TFS) naar Apartamentos Durazno Sur, of vice versa: € 25 per transfer

Reisbeschrijving

Dag 1

Aankomst in Tenerife
Transfer van de luchthaven naar de accommodatie aan zee op Tenerife.
Maaltijden: Diner

Dag 2

Transfer naar de haven van Los Cristianos. We nemen de eerste ferry naar het Colombiaanse eiland La Gomera.

We beginnen onze week in La Gomera langs een pad in het dennenbos dat ons van de verborgen huizen van La Laja naar de imposante Roque de Agando brengt. We ontdekken de vulkanische oorsprong van het eiland en zijn geologische evolutie, die momenteel wordt gekenmerkt door erosie na 2 miljoen jaar zonder uitbarstingen, die aanleiding heeft gegeven tot diepe ravijnen, gemarkeerde bergkammen en majestueuze rotsen. Gomera

We dalen af ​​van Los Roques naar het dorp Benchijigua, waar de palmentuin en de prachtige uitzichten opvallen. Vanuit dit gehucht stijgen we naar Imada.

Transfer en installatie in de accommodatie met zwembad aan zee in Valle Gran Rey.

Afstand: 10.5km
Hoogtewinst: + 1.075m / -725m
Duur: 5 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

Dag 3

We beginnen een route die ons van het groene en weelderige laurierbos, waar de nevels leven geven aan dit bos, naar de warme kust van de zee in Valle Gran Rey brengt.

Onderweg zullen we genieten van het betreden van de Jardín de Las Creces en zullen we het landelijke leven van het eiland beter leren kennen via Las Hayas en Arure. We zullen ook versteld staan ​​van de spectaculaire uitzichten en landschappen van de Mirador del Santo en La Mérica Wandelaars die op de bergkam van La Mérica naar Arure lopen

We dalen de kolossale klif af naar La Calera en wandelen door de pittoreske straatjes tot we La Playa bereiken, waar we een duik kunnen nemen.

Afstand: 15.7km
Hoogte: + 425m / -1.475m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

Dag 4

We gaan naar het noorden van La Gomera, een plaats van jeneverbessen en palmbomen, die erin geslaagd zijn de oude rotsen en steile hellingen van Vallehermoso te koloniseren.

Ons pad stijgt boven deze prachtige vallei in de richting van Roque Cano. Faya’s, heide en een grote verscheidenheid aan plantensoorten heten ons welkom in Las Rosas.

We ontdekken het belang van water op de eilanden, hoe de bergen en de passaatwinden het gewaardeerde Canarische klimaat bepalen en de strategieën die de lokale bevolking heeft gebruikt om de kostbare vloeibare schat te verkrijgen en te behouden. We  wandelen op de rode paden in Abrante en hebben uitzicht op de Teide.

We stoppen bij het National Park Visitor Centre, bij Game of Balls, en we kijken naar de Abrante-afgrond en zijn rode aarde. Het uitzicht op het eiland Tenerife en over Agulo is magnifiek.

We dalen af ​​langs de oude koninklijke weg van Los Pasos naar het historische centrum om de excursie van vandaag af te sluiten.

Afstand: 15.0km
Hoogtewinst: + 975m / -950m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

Dag 5

We beginnen de dag, die we onderhoudend en gevarieerd plannen, met een ontspannen wandeling langs de kust van Valle Gran Rey. Bananenbomen, mango’s, avocado’s en andere gewassen groeien op een steenworp afstand van zeezwembaden, het zwarte zand van de stranden en een rijk onderwaterleven dat we op het punt staan ​​te ontdekken.

We beginnen aan een excursie die ons in staat zal stellen enkele van de soorten walvissen en dolfijnen te ontdekken die leven en door deze wateren gaan, beschut tegen de wind en stroming, en genieten van de geografie van Gomera vanaf de zee, vooral de klif kust. Deze behoord  tot de geologische geschiedenis van het eiland. We kunnen ook een duik nemen vanaf de boot in een van de baaien die zich vormen aan de monding van de ravijnen Palm Grove of the Barranco de Los Ancones

Bij terugkeer aan land zullen we eten en ons avontuur voortzetten op zoek naar de Barranco de Los Ancones-waterval. We doorkruisen een jungle van Canarische wilgen en rietvelden, die uitbundig groeien in het water van de beek, de vele obstakels en plassen vermijdend die we zullen tegenkomen.

Aan het einde van deze verrassende en leuke tour keren we terug naar onze accommodatie.

Afstand: 12.0km
Hoogte: + 450m / -450m
Duur: 7 uur
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 6

Dag gewijd aan het ontdekken van het Garajonay National Park, beschermd sinds 1981 en sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Vanaf de zuidelijke bergkammen, die ons een formidabel panoramisch uitzicht bieden op talrijke ravijnen en de Roque Agando, zullen we meer vochtige en weelderige gebieden betreden, vaak bedekt door mist en wolken.Trailen door het laurierbos in het Garajonay National Park

We komen aan bij El Cedro, een gehucht genesteld in het hart van het bos, waar we waterkersstoofpot en gofio zullen proeven. We vervolgen onze reis terwijl we genieten van de El Cedro-stroom, die we over houten bruggen zullen oversteken en van steen naar steen zullen springen. Het geluid van het water zal ons vergezellen tijdens het volgende deel van de tour en we zullen uiteindelijk stijgen naar El Contadero, nog steeds ondergedompeld in de Garajonay.

Afstand: 12,3 km
Hoogte: + 850m / -850m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 7

Ons laatste pad in La Gomera gaat door enkele van de meest emblematische steden op het eiland, zoals El Cercado, waar we kunnen zien hoe keramiek nog steeds worden gevormd met oude technieken, of Chipude.

Je gaat ook niet weg zonder de guarapo, mistela en gomerón te proeven, of zonder enkele van de typische lokale gerechten te proberen.

We zullen praten over tradities, het leven in deze landen en hoe de fluit zich ontwikkelde als communicatiemiddel tussen zijn buren: Torre del Conde Park met zijn tuinen, de toren, de Cabildo de La Gomera en uitzicht op de bergen

We stijgen op naar La Fortaleza en uiteindelijk naar Alto de Garajonay (1.487 m), de top van het eiland, om je verhalen en legendes van gomeros te vertellen.

We dalen van de toppen af ​​richting San Sebastián en keren per ferry terug naar Tenerife.

Transfer naar accommodatie, en afscheidsdiner.

Afstand: 14.3km
Hoogte: + 1.050m / -700m
Duur: 6 uur
Maaltijden: ontbijt, picknick en diner

Dag 8

Geniet van de vrije dag tot het moment van transfer naar de luchthaven.

Maaltijden: gratis

 

Appartementen Durazno Sur (El Medano, Tenerife)
Tres Palmeras Appartementen (Valle Gran Rey, La Gomera)
Als er geen beschikbaarheid is in een van hen, zullen we anderen voorstellen met vergelijkbare prijzen en voordelen en zullen we u op de hoogte stellen van de wijziging.

Appartementen Durazno Sur (2 nachten)
Kamer in de appartementen van Durazno Sur met 2 bedden, uitzicht op zee en functioneel meubilair, gelegen tegenover het plein en het strand van El Médano.

Appartementen met balkon. sommige met uitzicht op zee en andere met uitzicht op een rustigere zijstraat.

Woonkamer van de Durazno Sur Apartments met functioneel meubilair
Ze hebben een ingerichte keuken, woonkamer met tv, kamer met 2 bedden, eigen badkamer en praktisch en functioneel meubilair.

Tres Palmeras Appartementen (5 nachten)
Kamer in de 3 Palmeras-appartementen, met 2 bedden, functioneel meubilair en een balkon met uitzicht op de bergen, gelegen tegenover de zee en dicht bij de stranden van Valle Gran Rey.

Appartementen met balkon of terras, sommige hebben uitzicht op de zee, andere op het zwembad en andere op de bergen.

Woonkamer van de 3 Palmeras-appartementen, met ingerichte keuken, tafel, stoelen, bank, tv en gang die naar de kamer leidt Ze hebben een ingerichte keuken, woonkamer met tv, kamer met 2 bedden, eigen badkamer en praktisch en functioneel meubilair . Het heeft ook een zwembad.

Specifieke wensen kun je hieronder aangeven.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Exclusief:
* Reis- en annuleringsverzekering
* € 20,00 boekingskosten
* Eventuele éénpersoons kamertoeslag

Translate »