La Palma

La Isla Bonita!

The beauty of La Palma

Stranden, bergen, bossen en watervallen

Het zeer veelzijdige La Palma heeft: zee, stranden, bossen, watervallen, hoge bergen, vulkanen, diepen kloven, rustige dorpjes, gezellige stadjes en een uniek zicht op de sterrenhemel.  

In 2002 is heel La Palma uitgeroepen tot UNESCO biosfeer reservaat. De hoge bergkam die veel bewolking vangt waardoor neerslag én droogte ontstaat is bepalend voor de verschillende weertypen op het eiland; het westen is natter, het oosten is droger.

Je vind hier geen massatoerisme met luidruchtige bars, wel restaurantjes en lokale cafeetjes met Spaanse muziek. Dit eiland trekt mensen aan die hart hebben voor natuur en cultuur, en vooral wandelaars. De wandelpaden zijn op orde! Je kunt hier terecht voor korte en lange wandelingen. Wil je uitdagende wandelingen doen? Dan is dit jouw eiland! La Palma stijgt vanuit zee zo maar op naar een hoogte van 2425 meter!

De wandeling van de GR131 is niet de langste met een afstand van 67 kilometer, maar zeker wel de uitdagendste! Verzwarende factor zijn tevens het gemis aan accommodaties en watervoorziening langs de route. Landschappelijk gezien is het echter een van de meest afwisselende en verrassende tochten op de Canarische eilanden!

Het hele jaar door is dit een ideaal eiland om te bezoeken. De vriendelijke sfeer zorgt gelijk voor een gevoel van ‘thuiskomen’ en ontspanning. Geniet er van het milde klimaat en de biologische gastronomie met goede lokale wijnen.

Ben je geïnteresseerd in een actieve reis of een knusse accommodatie? Bekijk onze pakketreizen, groepsreizen, activiteiten en bijzondere overnachtingen. Stuur ons een berichtje als je meer wilt weten, we helpen je graag!

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp