8- Daagse Selfguided wandelreis Lanzarote/Graciosa

Informatie over dit Pakket

Reissom op basis van 2 personen v.a. €650,00 P.P.

 Inbegrepen:

 • Reisduur: 8 dagen
 • Verblijf in verschillende accommodaties met ontbijt
 • 1 Begeleide tocht
 • Overtocht naar La Graciosa
 • GPX data en beschrijving van de reis

Optioneel:

 • Heen- en terugvlucht
 • Combineren met activiteiten
 • Combineren met andere pakketten
 • Andere prijsklasse accommodatie
 • Bagagevervoer

Voordelen van deze reis:

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Reisbeschrijving 8-Daagse Reis

Intro

Ben jij een wandelaar die graag individueel een tocht wil gaan maken, of met je eigen groepje? Dan is deze 8 Daagse wandelreis wel een hele leuke reis. Naast de GR131 die zowel als groep en individueel gedaan wordt, is er voor jou ook een 8 Daagse wandeltocht, waar je naar 2 eilanden gaat. Van ons krijg je de eerste dag onze gids cadeau . Deze gids verteld je wat je moet weten over Lanzarote en gaat een dag met jou het Timanfaya gebergte in.

Informatie

Deze reis is voor zowel individuelen als kleine groepen geschikt voor een passie met wandelen op een mooi eiland.
Je gaat de eerste wandeltocht samen met onze gids de verhalen van Lanzarote beluisteren.

Na deze dag ga je zelf met onze kaart of GPS op pad om inzicht te krijgen over dit eiland. Je kijkt met totaal andere ogen naar de vulkanen en het lavalandschap.

Dag 1: Aankomst

Vlucht naar Arrecife, Lanzarote.

Transfer naar de accommodatie in Playa Blanca, ten zuiden van het eiland. Je krijgt een Appartement, 10 minuten lopen van het strand en het centrum Playa Blanca.

Dag 2: In het hart van de vulkanen

Om het meest vulkanisch landschap Timanfaya te ontdekken, hebben we een begeleidde wandeling voor jou om Lanzarote te leren kennen. Je steekt het beschermde gebied van het natuurpark van de vulkanen over.
Door uitzonderlijke klimaatomstandigheden is de staat van instandhouding van het vulkanische landschap intact gebleven. We hebben: kraters, vulkanische buizen en kanalen, zeeën van lava enz.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: 300 omhoog / 300 omlaag

 

Dag 3: Los Ajaches, van Playa Blanca tot Yaiza
Wandeling in het hart van de Ajaches, deze oude vulkaanketen is het eerste deel van het eiland. Je begint vanaf Playa Planca naar het dorpje Femes. Die een geweldig uitzicht biedt over Playa Blanca en Fuerteventura. Vervolgens omhoog naar La Atalaya de Femes, een van de hoogste top van het eiland (609 m). Via het prachtige pad op de top, met een geweldig uitzicht over het zuiden van het eiland en het nationale park, daal je af naar Yaiza.

 

Dag 4: De vallei van La Geria, de wijngaard, van Yaiza tot La Florida
Vandaag nog een uniek landschap van Lanzarote.
Eerst ga je van Yaiza naar Uga en dan kom je in de vallei van LaGeria. U bevindt zich in het hart van de landbouw van Lanzarote om de atypische technieken te begrijpen.
Er is de mogelijkheid om de Guardilama-berg te beklimmen, in het midden van de vallei. Ongelofelijk zicht, niet alleen over de wijngaarden, maar ook over het hele eiland. Als u de wijngaarden oversteekt, gaat u naar de wijndorpen La Asomada en Masdache om ​​Florida te bereiken. Er zijn mogelijkheden voor wijnproeverijen tijdens de wandeling. Overnachting in een landelijk hotel.

Afstand: 17 km
Hoogteverschil: 300 omhoog / 250 omlaag

Dag 5: Het centrum, de oude hoofdstad, het hoogste punt, van La Florida tot Haria.
Het eerste deel van de wandeling vandaag gaat door een woestijn genaamd El Jable. Landschap bedekt met zand om Teguise de oude hoofdstad van het eiland te bereiken. Een dorp met 600 jaar geschiedenis.
Vanaf Teguise ga je naar La Peña del Chache, het hoogste punt van het eiland, op de top van de Famara-klif, met een geweldig panoramisch uitzicht. Je eindigt de dag met een afdaling naar het mooie dorpje Haria, in de vallei van de 1000 palmbomen. Overnachting in landelijk huis.

Afstand: 20 km Hoogteverschil:250 omhoog / 20 omlaag

 

Dag 6: Het noorden, van Haria tot Orzola en dan La Graciosa
Prachtige wandeling in het meest vochtige deel van het eiland. De vulkaan La Corona ligt op de hoogten van de Famara-kliffen. Altijd aanwezig, het wordt je kameraad van de dag. Je passeert het dorp Maguez, loopt langs La Corona en La Quemada en daalt af naar Orzola. Het noordelijke dorp Lanzarote, waar je de boot naar La Graciosa neemt. Overnachting in een studio / appartement tegenover de kleine haven van La Graciosa.

Afstand: 13 km
Hoogteverschil: 500 omhoog / 550 omlaag

Dag 7: La Graciosa
La Graciosa is een heel vreemde plek waar de tijd stopt, waar mensen leven volgens het ritme van de getijden.
Je kunt kiezen uit twee routes. Beide geweldig met een verscheidenheid aan zandgebieden, kustpaden en idyllische stranden. En waarom niet het snorkelen en de vissen ontdekken (snorkeluitrusting meegeleverd). Het noorden of het zuiden van het eilandje.

Afstand: 21 km of 9 km
Hoogteverschil: 200 omhoog/ 200 omlaag

Dag 8: Terug naar de luchthaven

Zijn er vragen of onduidelijkheid dan bel of mail even naar:

Jeanne van den Reek 06-14583173
mail@wandeltochten-canarische-eilanden.nl

Specifieke wensen kun je hieronder aangeven.
Specifieke wensen kun je hieronder aangeven.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Exclusief:
* Reis- en annuleringsverzekering
* € 20,00 boekingskosten
* Eventuele éénpersoons kamertoeslag

Translate »
Chat openen
Stuur makkelijk een Whatsapp