8- Daagse Selfguided wandelreis Lanzarote/Graciosa

Wandelreis Lanzarote & La Graciosa

Distance 80-90 km

Difficulty Moderate

Hoogtemeters 1695 m.

Hoogtemeters 1700 m.

ECO friendly logo

Informatie over dit Pakket

Reissom op basis van 2 personen v.a. €695,00 P.P.

Selfguided wandelreis Lanzarote & La Graciosa

GR131 op Lanzarote. Ben jij een wandelaar die graag individueel een tocht wil gaan maken? Of misschien met je eigen groepje? Dan is deze 8 daagse wandelreis wel een hele leuke reis. Je wandelt over twee eilanden, Lanzarote & La Graciosa. Van ons krijg je de eerste dag onze gids José cadeau. Deze gids vertelt je alles wat je moet weten over Lanzarote en gaat een dag met jou het Timanfaya gebergte in. Je kunt aan hem alles vragen wat je zou willen weten over beide eilanden.

Informatie

Lanzarote met totaal andere ogen. Vulkanen, Druivengaarden, Bodegas en Lavatunnels.
Deze reis is een trektocht vanaf het zuiden naar het noorden van Lanzarote. Om een beeld te krijgen van dit eiland geven we jou een dag met onze gids. 
De start is Playa Blanca waar de eerste overnachtingen zullen zijn. Vanuit daar ga je naar Yaiza waar een typisch oude Finca je verblijf gaat zijn. Van hier loop je naar La Florida, waar je gaat verblijven in een leuk klein hotelletje. Ook hier verblijf je maar één dag omdat je verder trekt naar Haría. De stad met de duizend palmen. Je overnachting is in typisch Cesar Manrique stijl. Je laatste verblijf in Orzola is eenvoudig, net als het dorp, maar erg schoon en terug in de tijd! Hier verblijf je de laatste twee dagen, met een bezoek aan het eiland La Graciosa.

 Inbegrepen:

 • Reisduur: 8 dagen
 • Verblijf in drie verschillende accommodaties
 • 1 wandeltocht met een deskundige gids
 • Retourovertocht Lanzarote – La Graciosa
 • GPX data en draaiboek van de reis
 • Transfers van en naar de luchthaven

Exclusief:

 • Vliegreis
 • Bagagevervoer
 • Huurauto
 • Optie om langer te verblijven op Lanzarote

Voordelen van deze reis:

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Reisbeschrijving 8-Daagse Wandelreis

Dag 1: Aankomst

Vlucht naar Lanzarote.

Transfer naar de accommodatie in Playa Blanca, in het zuiden van het eiland. Je verblijft in een appartement, 10 minuten lopen van het strand en het centrum van Playa Blanca.

Dag 2: In het hart van de vulkanen

Het nationaal park ‘Timanfaya’ is als een openlucht museum met talloze vulkanen. Door uitzonderlijke klimatologische omstandigheden is dit door de eeuwen heen in tact gebleven. Het is alsof het gisteren gebeurd is. De aarde is er zelfs nog warm! Met een enthousiaste gids loop je door dit beschermde gebied met kraters, vulkanische kanalen en zeeën van lava! Het vertrekpunt van deze wandeling staat in je draaiboek.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: 300 omhoog / 300 omlaag

Dag 3: Los Ajaches, van Playa Blanca tot Yaiza
Wandeling in het hart van de Ajaches, deze oude vulkaanketen is het eerst gevormde deel van het eiland. Je vertrekt vanaf Playa Blanca naar het dorpje Fémes. Met een geweldig uitzicht over Playa Blanca en Fuerteventura. Vervolgens verder omhoog naar La Atalaya de Fémes, een van de hoogste delen van het eiland (609 m). Via het prachtige pad op de top, met een geweldig uitzicht over het zuiden van het eiland en het nationale park, daal je af naar Yaiza waar je in een comfortabele kleinschalige hotelito verblijft.

Afstand: 21 km
Hoogteverschil: 424 omhoog 501m. /  653m.

Dag 4: De vallei van La Geria, de wijngaard, van Yaiza tot La Florida
Vandaag wéér een uniek landschap van Lanzarote.
Eerst ga je van Yaiza naar Uga en dan kom je in de vallei van La Geria. Je bevindt je in het hart van de landbouw van Lanzarote, je moet het even doorhebben om de atypische landbouwtechnieken te begrijpen.
Het is mogelijk om de Guardilama-berg te beklimmen, in het midden van de vallei. Ongelofelijk zicht, niet alleen over de wijngaarden, maar ook over het hele eiland. Als je de wijngaarden oversteekt, ga je via de wijndorpen La Asomada en Masdache naar ​​Florida. Er zijn mogelijkheden voor wijnproeverijen tijdens de wandeling. Overnachting in een landelijke finca.

Afstand: 21 km
Hoogteverschil: 485 omhoog / 566 omlaag

Dag 5: Het centrum, de oude hoofdstad, het hoogste punt, van La Florida tot Haría.
Het eerste deel van de wandeling vandaag gaat door een woestijn genaamd El Jable. Je doorkruist landschap bedekt met zand om Teguise de oude hoofdstad van het eiland te bereiken. Een dorp met 600 jaar geschiedenis.
Vanaf Teguise ga je naar Peñas del Chache, het hoogste punt van het eiland, op de top van de Famara-klif, met een geweldig panoramisch uitzicht. Je eindigt de dag met een afdaling naar het mooie dorpje Haría, in de vallei van de 1000 palmen. Overnachting in landelijk huis.

Afstand: 24 km Hoogteverschil: 482 omhoog / 462 omlaag

Dag 6: Het noorden, van Haría tot Orzola 
Prachtige wandeling in het meest vochtige deel van het eiland. De vulkaan La Corona ligt op de hoogte van de Famara-kliffen.  Je passeert het dorp Maguez, loopt langs La Corona en La Quemada en daalt af naar Orzola. Het noordelijkste dorp op Lanzarote, waar je op de laatste dag de boot neemt naar La Graciosa. Je overnachting is in Orzola.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: +179 omhoog / 459 omlaag

Dag 7: La Graciosa
La Graciosa is een heel vreemde plek waar de tijd stopt, waar mensen leven volgens het ritme van de getijden.
Je kunt kiezen uit twee routes. Beide geweldig met een verscheidenheid aan zandgebieden, kustpaden en idyllische stranden met azuurblauwe zee. Een mooie plek om te snorkelen en kennis te maken met de plaatselijke vissen ten noorden of ten zuiden van het eilandje (snorkeluitrusting is inbegrepen)?

Afstand: 21 km of 9 km
Hoogteverschil: 200 omhoog/ 200 omlaag

Dag 8: Terug naar de luchthaven
Einde van weer een geweldige reis, waarna de eilanden Lanzarote en La Graciosa voor altijd in je hart opgenomen zijn.

Kies je reis

Maak een keuze uit de individuele reizen.

Kies een vertrekdatum

Selecteer een van de beschikbare vertrekdata.

Boek reis

Binnen drie werkdagen ontvang je antwoord.

Boekingsformulier

Wandelreis over Lanzarote & La Graciosa

De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Je boeking wordt officieel nadat je van ons een offerte voor goedkeuring hebt ontvangen.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Exclusief:
* Reis- en annuleringsverzekering
* € 20,00 boekingskosten
* Eventuele éénpersoons kamertoeslag

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp