The secrets of Fuerteventura

"Wandeltochten met een gids"

De gidsen voor de wandeltochten

Emilio Marqués

Kristina Zeidler

Annemarie Duijker

Tapastour

De tapastour op Fuerteventura is een culinaire reis om de lokale bevolking te ontmoeten. U maakt kennis met de cultuur en kleine specialiteiten van Fuerteventura. De wandeling gaat van finca naar finca voor proeverijen van de lokale producten van het eiland.

Individueel te boeken. De excursies vinden doorgang vanaf 4 personen. 


Tour op woensdag.
Prijs: €65,00 p.p

Excursies naar Fuerteventura, maar dan anders!

De tapastour op Fuerteventura is een culinaire reis om de lokale bevolking te ontmoeten. Je maakt kennis met de cultuur en kleine specialiteiten van Fuerteventura. De wandeling gaat van finca naar finca voor proeverijen van de lokale producten van het eiland. De cactusvijg “tuno indio”, mojo-sauzen en jam, evenals de productie van gezonde olijfolie en een kaasmakerij staan op het programma. Op elke boerderij wacht ons een rondleiding.

CACTUS BOERDERIJ
Het bezoek aan de cactusboerderij is altijd een belevenis, want boer Leo bedacht speciaal voor onze excursie een show. Hier laten we zien hoe we de gevaarlijke cactusvruchten op Fuerteventura kunnen oogsten. Vruchtensappen, mojo-sauzen en jam zijn een culinair genot uit eigen productie.
De vrucht is uniek van smaak, rijk aan vitamines en antioxidanten en de kleur is een mengsel van rood, paars en karmozijnrood. We leren hoe we de plant moeten houden, het fruit moeten oogsten en waar de nopalcactus om draait.

PROFESSIONELE OLIJFOLIE PROEVEN
Bij ons tweede bezoek draait alles om de gezonde olijfolie. Op een boerderij met talloze olijfbomen leren we meer over de productie en teelt van biologische olijfolie. We zullen samen een professionele proeverij van de in-house extra vierge olijfolie ervaren.

DE GEITEN EN DE KAAS
Julians geitenboerderij in het binnenland van het eiland heeft de deuren voor ons geopend. Een familiebedrijf op Fuerteventura dat zich al generaties lang aan de geit wijdt. De goede geitenkaas wordt gemaakt volgens traditioneel recept en melk uit eigen scharrel. Er worden verschillende soorten kaas geprobeerd.

GOFIO EN MEER
We zullen je tijdens de tour laten zien waar de Pella de Gofio om draait. De Gofio is een gerecht uit de Canarische cultuur en zal je verrassen in combinatie met de heerlijke geitenkaas.

PICK UP EN ONTMOETINGSPUNT
Pick up in Morro Jable: 9:00AM en in Costa Calma: 9:30AM.
Gasten uit het noorden dienen zelf voor vervoer te zorgen naar het ontmoetingspunt: Gasstation Caracol bij Tarajalejo om 9:45AM.

Vulkaan & Finca bezoek op Fuerteventura

Bezoek een kleine finca met een eigen bodega of aloeveraboerderij. Een tour op Fuerteventura voor liefhebbers van Fuerte.

Individueel te boeken. De excursies vinden doorgang vanaf 4 personen. 


Tour op vrijdag.
Prijs: €55,00 p.p

VULKAAN- EN FINCAWANDELING
Ervaar het indrukwekkende landschap van de vulkanen in het binnenland van het eiland en verken de fascinerende omgeving tijdens een begeleide wandeling op Fuerteventura. Bezoek een kleine finca met een eigen bodega en proef enkele van de lokale wijnen. Of een Finca met een eigen aloë vera-productie. Een tour op Fuerteventura voor liefhebbers van Fuerte.

DE VULKAAN
In dit enorme natuurgebied vind je bizarre landschappen en verlaten gebieden. Het lijkt een ongerept stukje aarde. Terwijl we via onverharde wegen de vulkaan op Fuerteventura bereiken, lopen we teeltgebieden in. Niet voor niets was het onbewoonde eiland ooit een belangrijk groeigebied. De kale gebieden worden tegenwoordig gebruikt voor landbouwdoeleinden. De ommuurde bassins maakten het ook mogelijk om bij regenval de krater als vulkanische tuin te gebruiken. De vulkaan is 461 meter hoog. Op ongeveer 100 meter hoogte bereiken we een uitkijkpunt om even te pauzeren. Het unieke uitzicht zal je zeker een prachtig contrast bieden met het anders bekende Fuerteventura, de krateringang ligt op ongeveer 350 meter en is gemakkelijk toegankelijk voor ervaren wandelaars.

WIJNPROEVEN EN FINCA BEZOEK (wegens Covid-19 nog niet open)
Daarna bezoeken we een Canarische boerderij op Fuerteventura op slechts 45 minuten lopen van de krater. De ondergrondse bodega zal je versteld doen staan. Er worden twee wijnen en onze eigen likeuren geproefd. De wijnproeverij en kleine snack bestaande uit tomatensalade, brood, geitenkaas en olijfolie zijn inbegrepen.

ALTERNATIEF VOOR DE WIJNPROEVERIJ IS
Stop bij een traditionele boerderij en geniet van een typische picknick met geitenkaas uit Fuerteventura, tomaten, brood en wijn. De oude boerderij is liefdevol gerestaureerd en is nu de thuisbasis van zijn eigen aloë vera-productie. De productie van de hoogwaardige aloë producten wordt ter plaatse aan u uitgelegd, zodat u de aloë vera plant beter leert kennen. Sluit de dag af in een ontspannen sfeer voordat de transfer u terugbrengt naar het hotel.

PICK UP EN ONTMOETINGSPUNT
Pick up in Morro Jable: 9:00AM en in Costa Calma: 9:30AM.
Gasten uit het noorden dienen zelf voor vervoer te zorgen naar het ontmoetingspunt: 

  • Gasstation Caracol bij Tarajalejo om 9:45AM of
  • TUINEJE, Panaderia llanos Florido, bakkerij.  Google Maps-code: 8XC3 + J3 Tuineje

Spreek per e-mail de exacte tijd af op het ontmoetingspunt.
mail@wandeltochten-canarische-eilanden.nl

https://youtu.be/-VCSRACnsr4

Wilde Kusten & legenden

Ontdek te voet de mooiste rotskloof van het eiland. La Presa de Las Peñitas is de site van de patroonheilige van Fuerteventura, La Virgen de la Peña. Ridley Scott heeft hier de film Exoduss gemaakt. Een reis naar Fuerteventura om te ontspannen en foto’s te maken.

Individueel te boeken. De excursies vinden doorgang vanaf 4 personen. 


Tour op dinsdag 
Prijs: €55,00 p.p

WILDE KUST & LEGENDENWANDELING
Ontdek te voet de mooiste rotskloof van het eiland. La Presa de Las Peñitas is de site van de patroonheilige van Fuerteventura, La Virgen de la Peña. Ridley Scott heeft hier de film Exoduss gemaakt. Een reis naar Fuerteventura om te ontspannen en foto’s te maken.

DE KLOOF EN DE HEILIGE
Tijdens deze begeleide wandeling zie je een kleine oase die is versierd met palmbomen. Het eerste deel van onze wandeling leidt naar de kapel via een smal wandelpad dat in de basaltrots is uitgehouwen. Enorme rotsformaties liggen aan onze voeten. (ongeveer 200 meter hoogte). Leer meer over de legende van de heiligen en het leven van de Majoreros. Zelfs vandaag de dag zijn de kapel en de patroonheilige een belangrijk onderdeel van de lokale tradities.

VISSERSPLAATS AJUY
Ajuy ligt aan de westkust en is het oudste deel van het eiland. Op basis van fossielen die 35.000.000 jaar geleden deel uitmaakten van de lichtgekleurde stenen muren, vermoedt men de ouderdom. Ooit verrees het eiland uit de zee, dus vandaag kun je deze indrukwekkende rotsformaties bewonderen.

DE ROTSPOORT
Er is een weinig bekende rotspoort bij het vissersdorp. Ver van de bewoonde wereld is deze rotsformatie van vulkanische oorsprong met een hoogte van 35 meter een mystieke plek. Het lijkt een poort naar een koninkrijk of een ver sterrenstelsel. Dat is tenminste wat de oude legendes keer op keer zeggen. Het wandelpad leidt ons terug naar Ajuy, waar we even pauzeren en genieten van tapas, vis en wijn in een klein restaurant midden in het dorp.

GOED OM TE WETEN
De wandeling is opgedeeld in 2 etappes. Je bent eerst ongeveer 1 uur in de kloof en rijdt dan 5 minuten naar de kust. Daar gaat het ongeveer 1,5 uur lopend verder met de tweede etappe. De ondergrond bestaat grotendeels uit grind en in de kloof loopt een wandelpad dat aanvankelijk bergopwaarts gaat. Als je hoogtevrees hebt, kun je altijd individuele pauzes nemen.

WANDELROUTE
In totaal ongeveer 8 km, niveau gemakkelijk, met wat hoogteverschillen en een beklimming in de kloof. Stevige schoenen zijn een vereiste. 

PICK UP EN ONTMOETINGSPUNT
Pick up in Morro Jable: 9:00AM en in Costa Calma: 9:30AM.
Gasten uit het noorden dienen zelf voor vervoer te zorgen naar het ontmoetingspunt: Gasstation Caracol bij Tarajalejo om 9:45AM.

 

Wandelen met geiten

Als baby’s die met een fles zijn grootgebracht, zijn ze een fijne metgezel tijdens onze wandelingen op Fuerteventura. De geiten zijn aanhankelijk, tam en luisteren naar hun namen.

Individueel te boeken. De excursies vinden doorgang vanaf 4 personen. 


Tour op zaterdag 
Prijs: €59,00 p.p

Wandelen met geiten

Ontdek met onze geiten het achterland en geniet van de absolute rust ver weg van de gebruikelijke toeristische routes.

De 5 tamme geiten zullen je begeleiden door de bergen van El Cardon. Als enige trekgeiten op de Canarische Eilanden worden ze vanaf jonge leeftijd opgeleid tot roedelgeiten en zijn ze trouwe metgezellen.

Omgeven door kale, bizarre landschappen, leidt de gids je naar een rustplaats waar je even kunt pauzeren. Een Canarische picknick wacht op je. De ongerepte natuur met het spel van licht en schaduw biedt een gigantisch panoramisch uitzicht over de bergen tot aan de kust. Tijdens deze individuele wandeling leer je een heel ander gezicht van het eiland kennen.

ONZE GEITEN
Als baby’s die met een fles zijn grootgebracht, zijn ze een fijne metgezel tijdens onze wandelingen op Fuerteventura. De geiten zijn aanhankelijk, tam en luisteren naar hun namen. Je zult versteld staan van de klimvaardigheid en het plezierige karakter van de kleine kudde. Soms lopen ze vrijuit en soms aan de lijn. Het belangrijkste voor ons is dat de geiten net zo ontspannen van de dag genieten als onze gasten.

HET LANDSCHAP
Met een fantastisch uitzicht op het natuurgebied El Cardon wandel je in kleine groepjes zo’n 8 km. Het gaat op en neer en de grond verandert van grindwegen in fijn zand. Het ruige landschap verrast met een prachtig kleurenspel en zachte vormen.

PICKNICK ONDER EEN OPEN HEMEL
Midden in de natuur nemen we een pauze en genieten we van een typische eilandpicknick. Een goede slok wijn mag niet ontbreken bij diverse kleine tapas uit de regio. De dieren blijven bij ons en rusten uit. Daarna gaan we verder door gegroefde rivierbeddingen tot we weer ons startpunt bereiken. We sluiten de dag af in een aangename sfeer voordat de transfer je terugbrengt naar het hotel.

GOED OM TE WETEN
De grond bestaat voornamelijk uit grind en zandgrond, dus stevige schoenen zijn belangrijk voor alle deelnemers. Geiten zijn dol op fruit en groenten. Je bent van harte welkom om iets voor de dieren mee te nemen.

TOTALE WANDELAFSTAND CA 8 KM, GEMAKKELIJK TOT GEMIDDELD NIVEAU, MET ENKELE LICHTE HELLINGEN. De excursie begint in het zuiden van het eiland en begint bij de bergen van El Cardon. 

PICK UP EN ONTMOETINGSPUNT
Pick up in Morro Jable: 9:00AM en in Costa Calma: 9:30AM.
Gasten uit het noorden dienen zelf voor vervoer te zorgen naar het ontmoetingspunt: Gasstation Caracol bij Tarajalejo om 9:45AM.

 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Translate »