GR131 Camino Naturales

Groepsreis 8 Dagen

ECO friendly logo

Distance 90 km

Difficulty Moderate

Hoogtemeters 3512 m.

Hoogtemeters 3775 m.

Reissom  vanaf 2 personen  € 695,00 P.P. (Incl. Ontbijt op basis van 2 personen)

Je loopt de GR131 Camino naturales over het eiland Tenerife met de Teide (3.715m) als hoogste punt. De wandeltocht is ongeveer 85 km lang die je in 5 dagen gaat lopen. 
De start is in La Esperanza waar je door het 
laurierbos en dennenbos langs de bergruggen loopt om zo uiteindelijk bij de eerste stopplaatsen te komen en richting El Teide loopt. Eenmaal boven de boomgrens loop je met fantastische vergezichten met altijd de Teide in je vizier. Wij voorzien je van alle informatie die je nodig zult hebben. Ook krijg je alle transfers van ons erbij. 

Deze reis is speciaal voor de natuurliefhebbers, wandelaars en cultuurliefhebbers 

Comfortabele, landelijke, charmante en hoogwaardige accommodatie. Accommodatie op basis vak logies met ontbijt.

Refugio: Maria Aguamansa
Landelijk hotel: El Tejar Vilaflor
Herberg:  Refugio de Altavista toevluchtsoord (Accommodatie in een gedeelde kamer in een stapelbed zonder de mogelijkheid van een privékamer)

Informatie over deze pakketreis

Reisduur 8 Dagen: Inclusief 6 x ontbijt

 • Refugio Maria 3 nachten
 • Hotel El Tejar 3 nachten
 • Door ons begeleid
 • Één overnachting (Altavista) in een berghut boven op El Teide (geen ontbijt aanwezig)
 • Transfer van en naar vliegveld
 • Bagage vervoer
 • STO Garant

Optioneel:

 • Meerdere dagen bij te boeken
 • Heen- en terugvlucht
 • Combineren met activiteiten
 • Reis is naar wens aan te passen

Voordelen van deze reis:

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Eenpersoonskamer: € 195,00 per persoon
De eenpersoonskamertoeslag is van toepassing wanneer een klant een eenpersoonskamer wenst, aangezien de prijs wordt aangeboden voor een kamer voor 2 personen.  De Refugio de Altavista heeft geen eenpersoonskamers.

 

Reisbeschrijving

Dag 1

Aankomst in Tenerife
Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie Refugio Maria op Tenerife.
Heerlijk restaurant aanwezig.

Dag 2

Na een stevig ontbijt beginnen we onze wandelweek door vanuit de Refugio en vertrekken naar La Esperanza, de start van de GR131 in het noorden van Tenerife. Je wordt opgehaald door een taxibus die je bij de route afzet.

La Esperanza naar Torre de La Caitero.
Totale afstand is 16 km. Deze route is niet al te zwaar. Een geleidelijk oplopende weg, waar de staart op het laatste stuk is.
 Je loopt door het bos langzaam omhoog, beschermd door de wind. De tocht gaat merendeels door de bossen, veel schaduw maar geen uitzichten tot nu toe.

Dan is er toch de spanning want we gaan El teide over! Iedereen die naar Tenerife gaat doet dit per auto of touringcar. Wij doen het te voet!

Als je bent aangekomen op je eindpunt van deze eerste dag, wordt je weer netjes opgehaald door de taxi, die je weer bij de Refugio terug brengt.

Afstand: 16.4km 
Beklimmingen: afdalingen: + 883m / -169m
Duur: 4,5 uur
Maaltijden: ontbijt (diner optioneel)

Dag 3

Je verlaat de Refugio  per taxi om naar je eindpunt van de vorige dag te gaan. De tweede etappe van de GR131.
Stap voor stap kom je steeds meer op het hoogste punt. Het enige geluid is het geluid van je schoenen die door de stenen stappen! Wegspringende krekels, zoemende vliegen, bijen en wespen kom je tegen in het groots dennenbos. Er lijkt geen eind aan te komen. Dan plotseling kom je in een halloweenachtig bos, baardmos in elke boom, wapperende slierten die ervoor zorgen dat het een beetje griezelig is.

Je loopt deze tocht met de nodige hoogtemeters en vaak zijn de uitzichten echt spectaculair mooi. In één woord “geweldig”. Gelukkig heb je na deze tocht de Refugio waar je in de watten wordt gelegd. Het restaurant is echt wel een michelin ster waard! Wat een goede kok, en wat een leuke accommodatie.  En meer vertel ik hier niet over. Een verrassing als je deze tocht wil lopen!!

Afstand: 16,4km
afdalingen: + 1.135m/-260m 
Duur: 4,5 uur
Maaltijden: ontbijt (diner optioneel)

Dag 4

Klaar voor een nieuwe dag, en de laatste dag in de Refugio. Maar niet getreurd, er komt iets anders leuks voor in plaats. Vandaag komt de tocht naar de top. Een categorie die onder zwaar valt. 

Je wordt afgezet door de taxi bij La Caldera waar je al tegen de Teide aankijkt. Je ziet de hoogte die overwonnen moet worden.
De aantal kilometers zijn niet zoveel, maar het zit in de hoogtemeters. De tocht was vandaag 15 km, waar je een behoorlijke dobber aan hebt. Wederom door het bos, totdat je aan de boomgrens komt en  volledig in de zon loopt. Met een voldaan gevoel kom je bij Papillon waar je een heerlijke pot bier kan drinken en eventueel een Tapa kan eten. Zorgen ieder geval voor een goede maaltijd. Tegen de avond wordt je naar een magische plek gebracht waar geen eten of drinken aanwezig is. Je slaapt bijna op de top van El Teide. Een ervaring die je niet vaak meemaakt!
Morgen heb je een rustdag.

Afstand: 16,4km
Stijging / Daling: + 1135m / -260m 
Duur: 5 uur
Maaltijden: ontbijt (eet bij één van de restaurantjes die allemaal bij elkaar te vinden zijn.)

Dag 5

Rustdag. Dit wordt jou rustdag om nooit te vergeten. Je slaapt op bijna het hoogste punt van Tenerife waar je de zon op en onder ziet gaan. De sterrenhemel kan bekijken, en 3 km boven zeespiegel mag slapen in een herberg. Hier zijn geen aparte kamers te boeken en slaap je in een stapelbed. In de ochtend wordt je opgehaald om nog verder omhoog te gaan. Met de kabelbaan naar het hoogste topje waar je 360 graden rond kan kijken. Je ziet waar je de volgende dag gaat lopen. maar eerst wordt je verder gebracht naar je volgende accommodatie in Vilaflor. Een Spa-Hotel met zwembad waar je even je spieren wat rust kan geven. Door de eigenaresse wordt je helemaal in de watten gelegd. Geniet van deze leuke vrije dag om morgen de konings etappe te lopen.

Maaltijden: Optie diner bij het Spa Hotel

Dag 6

De kroon van deze week is deze wandeltocht. De top van Tenerife met een krater van 16 km breed. Elke kilometer die je loopt krijg je weer een ander zicht op El Teide.Het eerste gedeelte loopt vrij vlak en kan je heerlijk genieten van alles. Je bent nog niet helemaal op de top, je krijgt nog een beklimming waar je het allerbeste zicht op El Teide zult hebben. Dit punt is niet meer met een auto te bereiken. Als je boven bent aangekomen zie je  ook de enorme krater met de uitleg hoe alles is ontstaan. En dan ga je dit gebied verlaten om aan de achterkant van deze vulkaan af te dalen naar Vilaflor. Een van het mooiste natuurgebied van Tenerife waar je alleen wandelend kan komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor kom je weer langzaam onder de boomgrens en kom je bij je accommodatie.

Afstand: 24km
Stijging / Daling: +495m / -1156m 
Duur: 6,5 uur
Maaltijden: ontbijt (diner Optioneel)

masca, tenerife, canary islands

Dag 7

Na een korte nacht vertrekken we naar de hoogste top van Spanje en maken van de gelegenheid gebruik om de zonsopgang te aanschouwen.

De eerste hellingen, nog steeds verlicht door onze hoofdlampen en door de maan of de sterrenhemel, zijn moeilijk, maar als we eenmaal warm zijn en in ons ritme komen, gaan we vastberaden verder naar La Rambleta, de oude krater van de Teide die nu bedekt is door de vulkanische kegel van de laatste uitbarsting.

We passeren het eindstation van de Teide-kabelbaan en draaien om naar de laatste hellingen. De dageraad begint te breken en we bereiken de Teide Crater kort voor zonsopgang. Talloze kloven laten  gassen en zwavel vrij, een beetje warmte kan op dit punt nooit kwaad.

We nestelen ons, beschut tegen de wind, klaar voor elke dag een soortgelijk spektakel, maar altijd anders en boeiend. Tegelijkertijd begint zich in het westen de Sombra del Teide te vormen, een bijna perfecte piramide. Het enige dat overblijft is om het hoogste punt te vinden, Pico del Teide (3.715m), en te genieten van het 360-graden uitzicht op Tenerife en de naburige eilanden voordat je aan de afdaling begint.

Deze keer dalen we af langs het pad dat leidt naar Pico Viejo (3.134m), de tweede vulkanische top van het eiland, en van hier naar Roques de García. Aankomst in het hotel waar we een einde hebben gemaakt aan een week wandelen op Tenerife waarvan we hopen dat het zeer bevredigend en verrijkend is geweest.

Afstand: 12,4km 
Stijging / Daling: +550m / -1.675m 
Duur: 6 uur
Maaltijden: Diner

Dag 8

Vertrek naar luchthaven

Refugio Maria
Kamer in de appartementen van Durazno Sur met 2 bedden, uitzicht op zee en functioneel meubilair, gelegen tegenover het plein en het strand van El Médano.

Appartementen met balkon. sommige met uitzicht op zee en andere met uitzicht op een rustigere zijstraat.

Woonkamer van de Durazno Sur Apartments met functioneel meubilair
Ze hebben een ingerichte keuken, woonkamer met tv, kamer met 2 bedden, eigen badkamer en praktisch en functioneel meubilair.

Hotel Spa El Tejar
Kamer in de appartementen van Durazno Sur met 2 bedden, uitzicht op zee en functioneel meubilair, gelegen tegenover het plein en het strand van El Médano.

Appartementen met balkon. Sommige met uitzicht op zee en andere met uitzicht op een rustigere zijstraat.

Woonkamer van de Durazno Sur Apartments met functioneel meubilair
Ze hebben een ingerichte keuken, woonkamer met tv, kamer met 2 bedden, eigen badkamer en praktisch en functioneel meubilair.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Exclusief:
* Reis- en annuleringsverzekering
* € 20,00 boekingskosten
* Eventuele éénpersoons kamertoeslag

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp