Trektocht over Tenerife

8 dagen selfguided

ECO friendly logo

Reissom  vanaf 2 personen  € 990,00 P.P. (Halfpension)

Rondtrekkende zelfgeleide trekking op Tenerife. Je wandelt langs de top van het Teno-massief, door het laurierbos, ontdekt de lavavelden van de laatste vulkanen op het eiland, verkent het dennenbos van de Canarische Eilanden en klimt naar de top van Spanje, de vulkaan Teide (3.715m).

Comfortabele, landelijke, charmante en hoogwaardige accommodatie. Accommodatie op basis van halfpension.

Deze reis is speciaal voor de natuurliefhebbers, wandelaars en cultuurliefhebbers Moeilijkheidsgraad:

 • Reisduur 8 dagen
 • Transfer van en naar vliegveld
 • Bagage en transfers volgens programma
 • Maaltijden 6 Ontbijt en 6 Diner 
 • Accommodatie in een kamer voor 2 personen

Hotel: La Casona del Patio
Landelijk hotel: Finca Casamarilla
Landelijk hotel: Caserío Los Partidos
Hotel: Spa Villalba 
Parador Cañadas del Teide
Altavista toevluchtsoord (Accommodatie in een gedeelde kamer in een stapelbed zonder de mogelijkheid van een privékamer)

Informatie over deze pakketreis

 Inbegrepen:

 • Reisduur: 8 dagen  (incl. 6x ontbijt en 6x diner)
 • Hotel La Casona
 • Finca Casamarilla
 • Hotel Spa Villalba
 • Parador
 • Altavista (Herberg)
 • Transfers volgens programma
 • Materialen voor de zelfgeleide route (GPS-tracks, routeboek en kaarten).
 • Telefonische assistentie tijdens het verblijf en de rondleiding
 • Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering

Optioneel:

 • Autoklasse naar eigen wens
 • Heen- en terugvlucht
 • Combineren met activiteiten
 • Andere prijsklasse accommodatie
 • Reis is naar wens aan te passen

Voordelen van deze reis:

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Extras:

Heeft u een speciaal verzoek, vraag ons naar de beschikbaarheid en wij maken voor u een offerte op maat.

Eenpersoonskamer: +370€ per persoon
Pasen: +260€ per persoon extra
Kerst en oudejaarsavond: +370€ per persoon
De eenpersoonskamertoeslag is van toepassing wanneer een klant een eenpersoonskamer wenst, aangezien de prijs wordt aangeboden voor een kamer voor 2 personen. Het is van toepassing op de dagen D1 tot D5 en D7. De Refugio de Altavista (D6) heeft geen eenpersoonskamers.

Begeleide wandeling: 180€ per excursie
Wij bieden de begeleiding van een van de routes van de reisroute aan door een van onze gidsen.  Je zult je wandeling ook verrijken met enkele interpretaties van de gids van de plaatsen die je passeert. We beantwoorden al je vragen over het programma, het eiland of de plaatsen die we passeren.  Je neemt weer een mooie herinnering mee aan je reis en aan ons en wij aan jou.

Zeer druk seizoen, hotels hanteren toeslagen en beperkingen. Kerstavond of Oudejaarsavond diner inbegrepen. Onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisbeschrijving

Dag 1

Aankomst in Tenerife
Transfer van de luchthaven naar de accommodatie op Tenerife.
Maaltijden: Diner

Dag 2

Na een stevig ontbijt beginnen we onze wandelweek door vanuit het hotel te voet te vertrekken naar het Teno Rural Park, een van de oudste massieven van het eiland, in het noordwesten van Tenerife.

We klimmen naar de Cumbres de Bolico, vanwaar we bij goed zicht een prachtig panoramisch uitzicht hebben op het Canarische dennenbos op de hellingen van de vulkanen Teide en Pico Viejo en de naburige eilanden La Gomera en La Palma. Vanaf hier beginnen we langs de bergkam te lopen, die het massief in twee delen verdeelt. We kunnen de klimatologische, geomorfologische en ecologische verschillen tussen de twee hellingen waarnemen: links van ons een dor gebied van diepe ravijnen waar de Barranco de Masca en zijn gehucht opvallen, en aan onze rechterkant een groener en vruchtbaarder gebied waar de Valle de El Palmar ligt.

Bij het naderen van de Meseta de Teno Alto komen we in het meest landelijke gebied van deze beschermde natuurlijke ruimte. De terrasvormige gewassen die de hellingen van de ravijnen bedekken en de geiten, die nog steeds aanwezig zijn, vormden de basis van de lokale economie. Een stop bij het gehucht Los Bailaderos zal ons in staat stellen om enkele van de lokale producten, zoals kaas en honing, te proeven of te kopen.

We vervolgen onze weg door een kleine schans van laurierbos en eindigen met een afdaling naar het gehucht El Palmar, tegenover zijn eigenaardige vulkaan, een oude vulkanische steengroeve. Transfer naar onze accommodatie tussen bananenplantages aan de kust van Isla Baja.

Afstand: 16.0km / 9.9mi
Beklimmingen: afdalingen: + 875m / -1.275m + 2870ft / -4183ft
Duur: 6uur
Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 3

We verlaten onze accommodatie te midden van bananenplantages in de richting van Los Silos, waar we een klein typisch dorp van het eiland kunnen waarderen, zijn geplaveide straatjes, zijn plein met een levendige centrale kiosk en enkele historische gebouwen zoals het voormalige klooster van San Sebastian en de kerk van La Luz.

Vanaf hier beginnen we aan de beklimming van de Monte del Agua richting de Cuevas Negras, een spectaculaire geologische formatie in het gelijknamige ravijn. De vegetatie, de vochtigheid en de aanwezigheid van water vallen steeds meer op naarmate we het dichte laurierbos binnendringen.

Dit bos van tertiaire oorsprong, alleen gevonden in Macaronesië, is een van de natuurlijke schatten van de eilanden. Deskundige ogen en botanische enthousiasten zullen tientallen bomen en planten kunnen herkennen die endemisch zijn voor deze eilanden en sommige delen met het Europese continent.

In dit bos, dat bekend staat als Monte del Agua, vinden we ook verschillende soorten vogels, waaronder u misschien het geluk heeft om de rabiche en turquoise duiven te spotten, afkomstig uit het laurierbos.

Deze geplaveide weg, een oude verbindingsroute tussen de kust en het binnenland, verbindt met andere dorpen en brengt ons naar het dorp Erjos, waar we een meer landelijk gebied binnenkomen, een voormalige graanschuur. We raden je aan om het Ecomuseum van El Tanque te bezoeken, dat we vinden op onze weg naar de rand van het dorp, als je echt wilt zien en leren kennen hoe het plattelandsleven en erfgoed in dit gebied er tot bijna op de dag van vandaag uitzag.

Ons pad leidt naar Los Partidos de Franquis, onder dit agrarische gebied, waar je je vanavond een buur kunt voelen. We komen aan bij onze landelijke accommodatie.

Afstand: 10.0km / 6.2mi
afdalingen: + 1.175m / -25m + 3854ft / -82ft
Duur: 5 uur
Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 4

Klaar voor een nieuwe dag, vandaag stellen we je voor om de vulkanen te ontdekken die de laatste drie uitbarstingen op Tenerife hebben veroorzaakt ..

We beginnen met richting de Arenas Negras-vulkaan (1706), waarvan de uitbarsting fatale gevolgen had voor de stad en de haven van Garachico, gelegen aan de rand van de zee in het noordelijke deel van het eiland, aangezien de lava een groot deel van zijn huizen en zijn haven, de tot dan toe belangrijkste op het eiland. Niet ver hiervandaan varen we langs onze tweede vulkaan van de dag, Chinyero (1909), de laatste vulkaanuitbarsting op het eiland, maar met minder dramatische gevolgen dan de vorige.

We passeren het Corona Forestal Natuurpark, waar het dennenbos van de Canarische Eilanden ligt, een inheemse soort op de eilanden, en passeren oudere vulkanische kegels, oplopend naar de imposante vulkanen Teide en Pico Viejo in de verte.

Naast de Samara-vulkaan, vanaf de top waarvan we kunnen genieten van een prachtig uitzicht, gaan we het Teide National Park binnen. We steken talloze lavastromen over die de helling afdalen, waaronder die van de laatste van de vulkanen op onze excursie, de Chahorra-vulkaan (1798). Het levendige contrast van de donkere kleuren van de lava, het groen van het dennenbos, het blauw van de lucht en het wit van de zee van wolken maken een einde aan de wandeling van vandaag op een hoogte van meer dan 2.000 meter.

Transfer naar uw accommodatie in Vilaflor, het hoogstgelegen dorp van het eiland, waar we een wandeling rond het mooie tuinplein, de kerken van San Pedro en Santo Hermano Pedro, de ambachtelijke winkels voorstellen om de rozet en het sierwerk te ontdekken en de amandelgebak te proeven .

Afstand: 17.7km
Stijging / Daling: + 1.100m / -150m + 
Duur: 7 uur
Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 5

De route van vandaag volgt de Camino Real de Chasna, een oude route die het zuiden met het noorden van het eiland verbond via de top.

Dit eerste deel van de route voert ons door het dennenbos van de Canarische Eilanden in het zuiden van het eiland, dat een groot vermogen heeft getoond om bestand te zijn tegen branden. Hier vinden we enkele van de langstlevende pijnbomen van de Canarische Eilanden, zoals de Pino Padre, die we passeren.

We winnen geleidelijk aan hoogte en, tussen het dennenbos, opent het natuurlijke monument van Los Escurriales, nu in de volksmond bekend als Paisaje Lunar (Maanlandschap), zich in een ravijn. De erosie van water en wind heeft dit eigenaardige geologische element naar de oppervlakte gebracht en volledig contrasteert met de rest van het landschap en de omringende geologische elementen. 

Al snel steken we de 2.000 m over, en betreed het Teide National Park. De pijnbomen maken plaats voor meer bossige, hoge bergvegetatie en een meer vulkanisch landschap, aangetast door uitbarstingen die niet erg oud zijn. De klim naar de top van de Montaña de Guajara geeft ons een verbluffend uitzicht op het zuiden van Tenerife en het eiland Gran Canaria, in de verte met een heldere hemel, maar vooral als we eenmaal zijn top hebben bereikt, op 2.715 meter boven de zeespiegel. Dit is ongetwijfeld het beste uitzichtpunt op de Teide, dat majestueus voor ons lijkt en dat we morgen zullen beklimmen.

De Caldera del Teide, 16 kilometer in diameter, die zich opent aan de voet van de vulkaan, is een waar mozaïek van lavatongen met verschillende vormen en rijke kleuren, vooral oker. Nadat we weer op krachten zijn gekomen, beginnen we aan de afdaling naar het binnenland van Las Cañadas del Teide, dat zijn naam zeker verdient vanwege de onophoudelijke passage van geiten totdat het in 1954 werd beschermd als Nationaal Park. In het voorjaar en de vroege zomer kunnen we genieten van de bloei van de hoge berg en daarmee de spectaculaire en endemische rode bugloss, die meestal slank tot meer dan 2 meter hoog wordt, in het beste geval op de hellingen van Degollada de Ucanca.

We komen aan bij ons hotel en nemen de tijd om uit te rusten en op te laden, maar ook om de sublieme landschappen en de nachtelijke hemel te bekijken.

Afstand: 16,9km
Stijging / Daling: +1.575m / -800m +5167ft / -2624ft
Duur: 7 uur
Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 6

Vanochtend kunnen we in alle rust genieten van het ontbijt, de faciliteiten en de omgeving, de dag begint rond het middaguur.

Een wandeling door het gebied voordat we vertrekken, stelt ons in staat om de Roques de García te ontdekken, met de beroemde Roque Cinchado en de alomtegenwoordige Teide op de achtergrond, die u zich misschien herinnert van de oude bankbiljetten van duizend peseta. Ook opmerkelijk zijn de uitzichten over de Llano de Ucanca, een uitgestrekte zandvlakte die gemakkelijk te bereiken is en de grootste van de ravijnen is.

We verlaten de accommodatie en lopen langs de Pista de Siete Cañadas naar de Casas del Sanatorio en vandaar naar Montaña Blanca, genietend van een kleurenpalet dat de beste kunstenaar waardig is en elk detail van dit landschap, waarvan we soms denken dat het van een andere planeet is overgenomen.

Het Montaña Blanca-pad begint weer boven de Caldera te stijgen om geweldige uitzichten te bieden en brengt ons dichter bij de zogenaamde Huevos del Teide, kolossale stenen afkomstig van de laatste uitbarsting van de Teide. Het pad begint  te klimmen, zigzaggend tussen twee lavastromen. Vanaf 3.000 m begint de vegetatie schaars te worden, evenals de zuurstof, maar de Altavista Refuge verschijnt al snel voor onze ogen, om ons een welverdiende rust te bieden.

Afstand: 16,6km 
Stijging / daling: +1.350m / -225m 
Duur: 6 uur
Maaltijden: Ontbijt

masca, tenerife, canary islands

Dag 7

Na een korte nacht vertrekken we naar de hoogste top van Spanje en maken van de gelegenheid gebruik om de zonsopgang te aanschouwen.

De eerste hellingen, nog steeds verlicht door onze hoofdlampen en door de maan of de sterrenhemel, zijn moeilijk, maar als we eenmaal warm zijn en in ons ritme komen, gaan we vastberaden verder naar La Rambleta, de oude krater van de Teide die nu bedekt is door de vulkanische kegel van de laatste uitbarsting.

We passeren het eindstation van de Teide-kabelbaan en draaien om naar de laatste hellingen. De dageraad begint te breken en we bereiken de Teide Crater kort voor zonsopgang. Talloze kloven laten  gassen en zwavel vrij, een beetje warmte kan op dit punt nooit kwaad.

We nestelen ons, beschut tegen de wind, klaar voor elke dag een soortgelijk spektakel, maar altijd anders en boeiend. Tegelijkertijd begint zich in het westen de Sombra del Teide te vormen, een bijna perfecte piramide. Het enige dat overblijft is om het hoogste punt te vinden, Pico del Teide (3.715m), en te genieten van het 360-graden uitzicht op Tenerife en de naburige eilanden voordat je aan de afdaling begint.

Deze keer dalen we af langs het pad dat leidt naar Pico Viejo (3.134m), de tweede vulkanische top van het eiland, en van hier naar Roques de García. Aankomst in het hotel waar we een einde hebben gemaakt aan een week wandelen op Tenerife waarvan we hopen dat het zeer bevredigend en verrijkend is geweest.

Afstand: 12,4km 
Stijging / Daling: +550m / -1.675m 
Duur: 6 uur
Maaltijden: Diner

Dag 8

Geniet van de vrije dag tot het moment van transfer naar de luchthaven.

Specifieke wensen kun je hieronder aangeven.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Exclusief:
* Reis- en annuleringsverzekering
* € 20,00 boekingskosten
* Eventuele éénpersoons kamertoeslag

Translate »