Wat betekent het laatste stukje van de GR 131?
El Hierro

Het antwoord op deze vraag is duidelijk! Heel veel……. El Hierro is zover terug in de tijd, en alles is hier zo anders! De mensen, de cultuur, de natuur, en zoals het eiland is, zo is ook de GR131 Camino de la Virgen. Ik zeg…. de meest relaxte route die ik gelopen heb als je het over de GR131 hebt. Twee korte etappes van 15 km en je bent aan het eindpùnt.

Wat ik gewend ben van de GR131 is dat het behoorlijk zwaar is, veel hoogtes moeten overwonnen worden en je hoofd erbij houden. Deze tocht is helemaal anders. En….voor iedereen te doen.

Bij het samenstellen van de 8 daagse reis hebben we aan de GR131 leuke wandelingen toegevoegd met onze gids.

Wat maakt nou deze GR131 zo bijzonder? Als eerste het eiland. We zijn naar het Infocentrum in Valverde gegaan en kregen daar te horen van het feest eens in de 4 jaar: de Camino de la Virgen. En laat deze camino nou over dezelfde paden lopen als de GR131!

Bijna alle eilandbewoners én hun verre familie én hun verre vrienden komen hier allemaal samen. Ze lopen deze tocht in één dag. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, de gelovigen en de ongelovigen. Het eten dat voor onderweg wordt meegenomen wordt gedeeld met iedereen. Begeleid door het ritme van de trommels en de fluiten, lopen ze deze tocht van morgens tot avonds laat. Iedereen die je spreekt heeft het over de speciale sfeer, waarbij ieder als het ware boven zichzelf wordt uitgetild.

Wij zijn gestart bij de Ermita Señora de los Reyes en, niet echt heel heftig, bergopwaarts naar onze eerste pauzeplek gelopen, bovenop het hoogste punt ‘Mal Paso’ op 1501 meter. Er was bewolking, wat prima wandelweer was voor ons. Alleen jammer van de mooie uitzichten die we zo niet hadden. Maar je kan niet alles hebben. We liepen heel relaxed met brede paden waar de bewolking overheen vloog. De totale wandeling heeft deze eerste dag ongeveer 4 uur geduurd. 

Het weer was de tweede dag helemaal omgeslagen en de zon scheen! Ik vertrok alleen doordat onze camper weer stuk was. Kapotte accu en veel lampen kapot.

Ik vertrok op de stopplek van de dag ervoor en zag de rookpluim van de vulkaanuitbarsting op La Palma. Zelfs de ‘kanonschoten’ van de ontploffende vulkaan waren hoorbaar. Bizar als je een aantal weken geleden dat eiland hebt verlaten en het nooit meer zal zijn zoals het toen was.

De route voerde verder door de velden van El Hierro, die je hier vergelijken kan met de Schotse hooglanden, alleen de temperatuur is anders!

Na een paar uur kom je dan met een vredig gevoel aan in Valverde. Geen moeheid, geen moeilijke obstakels, maar gewoon een leuke prettige tocht van 2 dagen op het eiland El Hierro.

In het achterhoofd heb ik het feest hangen wat hier plaatsvindt en bedenk me dat het een mooie gelegenheid is om in Nederland te promoten. Ik wil hier absoluut de tradities van het eiland in haar waarde laten, waardoor ik heb besloten om deze tocht te gaan lopen met een klein groepje van max 10 personen in juli 2022. Deze pakketreis wordt nader bekend gemaakt.

Wat er wel al is, is de groepsreis voor de GR131 die volgend jaar op 17 mei 2022 van start gaat. Een 8 daagse reis die ingevuld wordt met de GR131, twee wandelroutes met onze gids en een Bodega Winetour. Deze reis staat inmiddels klaar op onze site. Is je interesse in dit bijzondere eiland gewekt, bekijk deze reis dan hier.

Wat gaan wij aanbieden?

Natuurlijk de 8 daagse groepsreis met de verschillende activiteiten erbij. Hiernaast gaan we ook het feest aanbieden voor een klein groepje mensen. Mensen die respect hebben voor deze cultuur. Mocht je hierover vragen hebben, stel ze gerust. 

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

2 reacties op “Wat betekent het laatste stukje van de GR 131?”

  1. Huguette Cornillie

    Bedankt voor jullie mooie verhalen.
    Ik had een antwoord gegeven op vorige mail doch weet niet of jullie dat ontvangen hebben.
    Ik had ons ingeschreven voor de 8 dagen op El Hierro tijdens het feest op 22 juli 2022. Graag bevestiging aub. Huguette

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: