Wat betekent nu Canarische eilanden?

dogo-canario-welpe-1-1024x682

Zoals zoveel gedacht hebben, ook ik vroeger, betekent het een vogeltje, de Kanarie. Voor velen het meest voor de hand liggend. Tot ik de Latijnse betekenis hoorde “Canariae Insulae”, wat hondeneilanden betekent.
De Canarische Eilanden danken hun naam aan de Perro de Presa Canario. Het eerste verhaal is dat het een grote hondensoort is die al ten tijde van de Romeinen op de eilanden aanwezig was. Anderen speculeren dat met de honden eigenlijk de zeehonden bedoeld worden die ooit in de oceaan rondom de Canarische Eilanden leefden, maar daar tegenwoordig niet meer voorkomen. Een derde verklaring voor de naam is dat de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen, honden als heilige dieren beschouwden.

De Kanarie

Door dit mysterie houden we het even op het eerste, de hond als drijfhond. Over het algemeen is de Dogo Canario een zeer evenwichtige en rustige hond, hoewel het een sterk waakinstinct heeft, is hij bij het juist houden en een consequente opvoeding goed gehoorzaam. Zijn opmerkelijke lef en vertrouwen, gecombineerd met zijn aangeboren wantrouwen ten opzichte van vreemden maken hem tot een geliefde waakhond.De Dogo canario is een hondenras, behorend tot de Molossers. Dit ras is afkomstig van de Canarische Eilanden, waar deze hond met name op Tenerife en op Gran Canaria voorkwam. Oorspronkelijk werd de Dogo canario gebruikt als drijfhond en als waakhond van voornamelijk vee en bezittingen. 

Dog Canario

Tijdens de wandeltochten zullen we veel honden tegenkomen. Meestal waakhonden. Maar het kan ook zomaar zijn dat je een hond tegenkomt op het wandelpad, waar je dan met een grote boog omheen loopt, door zijn waakzame uitstraling! Misschien dat we tijdens de tochten deze hondensoort zullen tegenkomen, dan weet je het verhaal achter deze hond.

Voor meer info en aparte verhalen over de Canarische eilanden en de wandeltochten ga dan even naar de site,
https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »