The militairy!

Waarom deze titel… daar kom ik zo op terug!

Vanmorgen stond ik klaar wakker om 6.30 langs mijn krakende plastic bedje zonder kussen en deken. Een grote groep mensen waren in deze herberg en volgens mij sliepen we met 10 personen op een kamertje. Op zich niet zo erg, maar het gesnurk en het gerommel wat al om 4 uur s’nachts begint omdat er personen zijn die dan willen gaan starten, maakt de nacht wel een beetje vervelend. Vooral als je moe bent!

Maar goed, ik pakte mijn rugzak in en wist dat de cafeetjes om 7 uur open zijn. Lekker naar de koffie en een broodje.

Ik zag gisteren al wat bergen voor me en wist dat het vandaag op en af zou gaan, even weg van de kust. Alhoewel ik ook langs de kust kon lopen, maar ik vond t wel een keer lekker in de natuur. Het was mistig en lekker wandelweer. Vanaf porto is het erg druk op de Camino, veel mensen met gezinnen ook die samen gaan lopen. Kinderen van 8 jaar heb ik zien wandelen!

Vandaag dus wandelen in de mist. Wat wel leuke foto’s gaf, vooral in het bos.

Het was een mooie route, maar ik was toch blij dat ik er was. Na een lange brug oversteken kwam ik aan in Viana do Castelo waar al meteen de herberg was. Ik had het laatste bed!! Terwijl ik al om 12.30 uur in de herberg was. Alle pelgrims stonden te wachter of ze naar binnen mochten. Wat een chaos…… het lijkt wel een race!! Ik had mijn bed en moest mijn rugzak in het rijtje van aankomst zettten. Dat wil zeggen…. hoe verder vooraan hoe beter je plek is.

Nu komt het……. we moesten op volgorde van de rugzak in een rij gaan staan, mond dicht en een soort van marcheren naar je slaapplek. Vooral stil ivm het geloof denk ik…….

Ik marcheerde vrolijk mee en zag de slaapbedden met het plastic matras. Nou!!!!!

Dat ging me te ver dit gedoe, hey leek wel een gevangenis en je moest blij zijn met een bed!!!

Ik vroeg aan de eigenaar of ik een andere optie had, om een eenpersoonskamer te boeken, nee full zei hij.

Na een nacht slecht slapen en moe van de kilometers ging me dit even te ver. Ik liet mijn duurbetaalde 6€ ? lekker zitten en zei adios/chau….. 100 mtr verderop was een hotel met eigen bed/stortdouche/zwembad/jackouzie, waar ik vrolijk heen liep. Kamertje geboekt en dan weet je pas hoe t voelt om luxe te hebben.

Ik heb lekker aan het zwembad gelegen om mijn wandel tenue wat bij te laten kleuren? broodje gehaald voor het avondmaal en even het leuke plaatsje in gelopen.

Ik ga denk ik lekker genieten van mijn dikke matras vanacht en morgen ga ik toch weer vroeg op pad! Er staat een lange tocht op het program. Wat ik nu wel gedaan heb is een hostel vooraf boeken en zondat stress kan lopen en kan genieten met koffie, zonder dat ik aan een race mee moet doen.

Tenslotte moet het ook vakantie zijn ipv een militaire regime voor een plastic bedje…..

Hasta mañana, bijna in Spanje….

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.