Wat is nu eigenlijk Lanzarote? Ik vertel een stukje geschiedenis……

lanzarote
Lanzarote

En zitten we te wachten op een stukje geschiedenis!! De wandelaars die graag mee willen zullen ervaren wat Lanzarote is. We trekken immers van Noord naar Zuid over het eiland. Weg van de toeristische hectiek. Er kan een boek geschreven worden over wat er allemaal is op Lanzarote, hoe bijzonder de vulkanische atmosfeer is, en hoe bijzonder het is dat daar de tijd wat stil heeft gestaan. Natuurlijk hebben ze daar een iPhone, maar het leven is simpel! Ik kan vertellen over Timanfaya, over de witte kreeftjes, over Cesar Manrique, over Papagayo, over de witte stranden bij Orzola, over de Olivina mineraal. Wat ik weet van Lanzarote is de rust, de vulkanische atmosfeer die mij rustig maakt. De fijne visrestaurantjes waar je goedkoop dagverse vis kan eten. waarschijnlijk schrijf ik daar nog wel over in een andere blog.


Voor verdere informatie over het eiland kan je naar de website gaan, mailen of bellen over een van de wandeltochten mag altijd. https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl Tel: 0614583173 mail@wandeltochten-canarische-eilanden.nl


Voor de mensen die meer willen weten over t ontstaan van Lanzarote kunnen even verder lezen.

De geschiedenis!

Lanzarote werd gevormd door het effect van geologische gebeurtenissen als gevolg van de opening van de Atlantische Oceaan. Er is berekend dat ongeveer 11 miljoen jaar geleden de lava-uitstoot naar de oppervlakte begon te komen. Dit eiland in de Atlantische Oceaan ligt ongeveer 140 kilometer buiten de noordwestkust van het Afrikaanse continent. Lanzarote is een van de zeven eilanden die deel uitmaken van de Spaanse autonome regio Canarias. De eerste mensen die het eiland bevolkten kwamen uit Noord-Afrika. Bekend als de Majos, er werd gedacht dat hun aankomst op het eiland in 500 na Christus had plaatsgevonden. De Castiliaanse monarch begon hun verovering van de archipel in 1402. Lanzarote was het eerste eiland dat door de Spanjaarden werd bezet.

Het klimaat van het eiland wordt gedefinieerd als subtropisch en droog of semi-woestijnachtig. Dankzij het matigende effect van de Atlantische Oceaan zijn de temperaturen behoorlijk gematigd. Er is geen grote temperatuurverschuiving tussen de seizoenen.

Lanzarote werd in 1993 uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat. Ongeveer 43% van het eiland is beschermd gebied. Opvallend tussen deze beschermde landen zijn het 25.100 hectare Volcanos Natural Park [Parque Natural de los Volcanes], en de meer dan 75.000 hectare waaruit Los Ajaches Natural Monument bestaat. De Chinijo-archipel ontvangt wetenschappelijke onderscheidingen als een echt natuurwonder. Deze archipel bestaat uit de politiek onafhankelijke eilandjes Alegranza, La Graciosa, Montaña Clara, Roque del Este en Roque del Oeste; Deze eilandjes liggen een mijl uit de noordoostkust van Lanzarote en zijn rijk aan biodiversiteit, vooral in hun mariene omgeving.

Het Timanfaya-landschap is ontstaan na jarenlange vulkaanuitbarstingen die in het jaar 1730 begonnen. De lava heeft in zes jaar tijd een gebied van 174 km² zeer vruchtbare grond op Lanzarote bedolven. In 1824 was er nog een uitbarsting. Doordat het op Lanzarote weinig regent, verweerd de gestolde lava niet veel. Hierdoor konden de gevolgen van dit natuurgeweld goeddeels onaangetast blijven. Het Nationaal Park Timanfaya is een natuurgebied van 50 km² waar ook menselijk ingrijpen is uitgebleven. Verspreid in dit surrealistische maanlandschap liggen 25 kraters en meer dan 100 vulkaankegels.

Na dit stukje geschiedenis laat ik nogmaals de foto zien van de invloeden van het Afrikaanse continent. De winden van de sahara, waardoor Fuerteventura overspoelt is met zand, Lanzarote een gedeelte het Sahara zand heeft, en een klein stukje op Gran Canaria, de duinen van Maspalomas.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.