Wat vind ik persoonlijk nu een goede rugzak?

rugzak-2

Na veel wandeltochten en veel rugzakken in mijn collectie, wil ik mijn ervaring met jullie delen. Als eerste begin ik met de Backpack rugzak.

Met dik gedrukte letters zeg ik, hoe minder gewicht, hoe fijner je loopt.

Mijn eerste wandeltocht bedacht ik me om een lekkere grote rugzak mee te nemen. Past lekker veel in dacht ik…… ik sjouwde werkelijk van alles mee. Halverwege de tocht had ik me bevrijd van een tent, slaapzak en luchtbed. Deze waren mee in geval van nood. Wist ik veel…..!! Hilarisch is dit ook gefilmd.


Mijn volgende tocht was al helemaal voorbedacht en meer gericht op lichtgewicht, maar drie backpack rugzakken verder heb ik nu toch een rugzak die ik graag wil delen.

De Osprey Aura AG 50 Liter.

De meest fantastische rugzak tot nu toe. Draagcomfort is heel prettig door het stevige gedeelte bij de heup. Het bovenste gedeelte kan eraf. De zijvakjes zijn ideaal. En heel voornaam is het draaggedeelte op de rug wat heel goed ademd.Deze rugzak heb ik getest bij het lopen van de pelgrimstocht Camino Santiago. Kortom een ideale rugzak voor lange tochten. Voorzien van een regenhoes.

Heel handig vind ik de “packing cubes” van Decathlon. waardoor alles goed geordend blijft in je rugzak. De grote cube vul je met je lichtgewicht kleding, de ander voor je toiletartikelen, medicijnen of kabels.

De Osprey Tempest 16 Liter

Dan hebben we nog de dagrugzak waarvan ik er meerdere heb. Belangrijk vind ik dat deze goed zit, en ik ben een fan van zijvakjes.
Natuurlijk is het heel persoonlijk en is het belangrijkste dat je goed nadenkt wat je meeneemt. Hoe minder hoe beter.

Wel is het heel belangrijk bij de wandeltochten op de Canarische Eilanden dat je water bij je hebt. Je kan natuurlijk een plastic fles water kopen, maar door de warmte heb je vaak warm water wat je drinkt. Ikzelf geef de voorkeur aan de RVS drinkflessen. Ze zijn prijzig in aanschaf maar heel prettig om mee te nemen op de reizen. Voor meer info: wandeltochten-canarische-eilanden.nl


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »