Wat zijn nu de verschillen van de 7 Canarische Eilanden?
20440092-smiley-die-hebben-veel-vragen-en-stress

Een eilandengroep op korte afstand van elkaar, maar erg verschillend. Wat zijn nu de verschillen van deze eilandengroep. Als eerste heb je de 2 eilanden die het dichtst bij het Afrikaanse vastenland liggen.

Lanzarote en Fuerteventura! Deze 2 zijn met elkaar verbonden, en zijn de meest droge eilanden. Dat betekend ook dat ze vrij kaal zijn. Fuerteventura is het oudste eiland van de hele groep, met in het noorden de meeste vulkanen. Het binnenland het Betancuria gebergte. Het eiland ziet er dan ook Beige uit. Het zuiden van Fuerteventura heeft het schiereiland Jandia wat door de jaren heen vastgegroeid is aan Fuerteventura.Fuerteventura staat bekend om zijn mooie stranden. Lanzarote bestaat uit veel vulkanen en is tegenover Fuerteventura vrij donker met zwart en rood lavagesteente. Lanzarote heeft een wijngebied met een heerlijke smaak, door de aparte begroting van de druiven in de lava.

Gran Canaria en Tenerife liggen meer zuidwestelijker dan Lanzarote en Fuerteventura. Gran Canaria is erg hoog met veel bosbegroeiing in het noorden, en de droogte in het zuiden. Het middelpunt van Gran Canaria is tevens het hoogste punt van het eiland, hier blijft de bewolking hangen tegen het gebergte. Gran Canaria is erg grillig en lijkt verrassend veel op Oostenrijk. Het zuiden heeft de invloed van het sahara zand en zo heb je de duinen van Maspalomas. Het zuiden is ook een paradijs voor de zonaanbidders.

Tenerife met de Teide. Totaal anders dan de vorige drie eilanden. In de winter is de Teide bedekt met sneeuw. De Teide is 3718 meter hoog. Ook is hier het noorden vaak bewolkt en het zuiden de meeste zonen uren. Net als Gran Canaria is hier veel bebossing met de vele wandelroutes en schitterende uitzichten. Ook hier is het zuiden erg toeristisch en druk.

Dit zijn de grootste eilanden van de Canarische eilanden. Nu blijven La Gomera, La Palma en El Hierro over. Deze hebben een prachtige natuur en zijn bekend onder de wandelaars. Deze eilanden liggen het meest westelijk en hebben invloed op de Atlantische oceaan, waardoor er hier meer regent valt dan op de andere eilanden. ook bij deze eilanden hangt de bewolking tegen de bergen aan waardoor je een zonnige drogere kant hebt en een vochtige kant met meer bewolking.

Heb je zin om deze eilanden al lopend te leren kennen? Neem dan eens een kijkje op de site wandeltochten-canarische-eilanden.nl en profiteer tot 31 januari van de 10% vroegboekkorting.

wandeltochten-canarische-eilanden.nl is aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs op vrijdag 28, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 – Jaarbeurs Utrecht

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: