WATH THE F…….. PAD WEG!!!

Een hele goede Buenos Dias…..als eerste even wat over de accommodatie, die was geweldig!! Een paar km van Fataga lag dit leuke complex. El Molino del Agua. Qua prijs en ligging erg mooi.
De bus stopt voor de deur. Omdat ik vanuit San Barthelomé moest vertrekken, kwam dat voor mij goed uit. 10 uur Spaanse tijd, wat betekend…. 10.30 uur komt het busje.
Rond 11 uur vanmorgen vertrok ik met de gedachte dat ik ongeveer 11 km moest lopen.
Makkie dacht ik…. Het eerste stukje was ook makkelijk. Maar een gr131 lopen houdt het niet bij makkelijk!! Ik passeerde zowaar wat mensen die klungelig de berg op klommen….waarschijnlijk hebben deze mensen geen idee wat ze aan t doen zijn.Ik heb ze ook al vlug uit het oog verloren. Deze laatste klim was niet zo zwaar en ik genoot van t uitzicht. De temperatuur ging al snel richting 30 graden.

Maar toen……. afdalen is fijner als klimmen, maar potverdorie, wat een afdaling. Je hoofd erbij houden, kijken naar de grond, wandelstokken bij de hand en naar beneden!!! Ondertussen kwam ik een ouder echtpaar tegen die me waarschuwden voor een ingestort stuk pad!!! “Er hing wel een touw zeiden ze vol moed tegen mij!!!!!”

Ik moest 1000 meter dalen…. en ja daar was het….. het touw met de ingestorte berg. May Ow may……. dit is zo’n punt waar je zomaar kan verongelukken!!
Een helse afdaling als ik voor mezelf spreek, maar omdat ik die 10 km in mijn achterhoofd heb zitten valt het me niet zo zwaar. Dit vervelende stukje en ik ben er!!
Ondanks de weinige kilometer die ik maakte, was ik pas laat richting Ayaguares. Mijn eindbestemming ongeveer. In plaats van de 10 km die ze op een bordje aangaven was ik bij km 16 in het dorpje aangekomen. Ik zocht een lokale kroeg op en informeerde of ze wisten waar ik mijn accommodatie geboekt had. Jawel…… dat wisten ze, 3 km verderop!
Nou……. als je in je hoofd denkt dat je er bent, dan is elke kilometer eigenlijk te ver. Maar wederom boden ze een lift aan zodat ik niet verder hoefde te lopen. Bijzonder weer om als Nederlander te merken dat wij als Nederlander lang niet zo tolerant en gastvrij zijn!!!!

Ik sprong achter in de auto en kwam bij mijn bestemming…. en wat voor eentje weer!!!

Out of the plastic people………

Daar kwam hij aan…….. in een oude Mercedes waar alles aan kapot was behalve de motor! The owner of this rock!!! Een oudere man in een joggingbroekje en een grijze lange paardenstaart . Ik stapte verrast in, en hij reed me de berg op, waar ik een huisje had geboekt! Ik vroeg meteen of er iets te eten en drinken was…… Nee was t antwoord, alleen op zaterdag en zondag was het restaurant open. Hoe los ik dit nu weer op…….. als eerste vertelde ik hem dat ik geen eten had. Niet voor de avond en niet voor de ochtend. What do you like to have, he said. Nou daar ging ik met mijn lijstje, water brood kaas en wijn!!!!!
Now problem he said, we reden in zijn Mercedes een haarspeldbochtje naar beneden en verzocht mij om met hem mee te lopen. In zijn restaurant wat nu dicht was, pakte hij een fles wijn, water brood en camembert. I was saved for the day…….In de Mercedes werd ik afgezet bij mijn huisje!!!
Een toplocatie en zoals hij zei, “I’m not from the plastic people” in de touristic towns. Ik stelde vragen aan hem omdat ik het erg interssant vond. In t jaar 2003 hield hij op met werken overal op ter wereld, en kocht deze berg met niets! 16 jaar later heeft hij van deze berg een prachtige locatie gemaakt die wordt verhuurd door mensen die een seminar willen geven. Nu op t moment was er niemand behalve ik! En wat een eer dat ik er mocht zijn! Ik dacht na over zijn uitspraak plastic people… Wat een gelijk heeft hij als je alleen maar als kuddevolk allemaal dezelfde dingen wilt zien…. Er is zoveel meer in de wereld dan de touristische plaatsen. Deze plek waar ik nu verblijf is zo gigantisch mooi en rustig, dat the plastic people dit nooit zullen zien!! Ik ga genieten van mijn flesje wijn, kaasje en sneetje brood. Hasta Mañana!!!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »