The secret of Fuerteventura

Wandelroutes op eigen gelegenheid:

Een hele mooie avontuurlijke route over twee vulkanen. Je gaat eerst over de Vulkaan Los Saltos, en vervolgens over de vulkaan La Arena. Deze twee vulkanen loop je zonder aangegeven pad. Soms over brokken lava soms een afdeling met stenen. Uiteindelijk kom je boven en kijk je zo de krater in, en heb je een mooi uitzicht over het noorden van Fuerteventura. Enige conditie is vereist, en geen hoogtevrees. De route is wellis waar niet zo lang maar op een moeilijk begaanbaar terrein. Vooral na de 2 vulkanen moet je een flink stuk over lavabrokken.


9,4km, duur 3 uur.
+262m/+417M
Circular

Je loopt bij deze wandeling door een barranco richting El Cotillo. Vroeger was dit het uiteinde van Fuerteventura, tot de laatste vulkaanuitbarsting. De restanten van het strand zijn nog erg zichtbaar. Wat de tocht ook erg leuk maakt zijn de restanten van de bijenhuisjes, die uit de ijstijd dateren.  
Deze tocht is vrij eenvoudig, is 7km lang en leuk om met kinderen te doen.


Afstand: 7 km, duur 2 uur
Linear

Een Een leuke aangelegde route naar het hoogste punt van deze vulkaan, en een prachtig uitzicht van het binnenste van de vulkaan. Deze tocht is goed te doen omdat er een aangelegd veilig pad ligt. Kinderen kunnen mee. Start Lajares, bij de rotonde rechts vanuit Corralejo.


5km, duur 2 uur.
Circular

Wat je niet verwacht op dit eiland is een paradijs van groen. De wandeltocht begint aan het stuwmeer, waar je door de Barranco naar Los Molinos loopt. Het zou zomaar een filmset kunnen zijn voor een nieuwe film. Houd rekening met de temperatuur. Het kan extreem warm zijn.
Dit is een van mijn favoriete wandelingen.


7,5 km, duur 2à3 uur.
Linear

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Wandeltochten-Canarische_Eilanden.nl
Wandeltochten-Canarische_Eilanden.nl
@Jeanne
Lees verder
Zou je een review willen geven over de wandeling die je gedaan hebt?
Translate »