The secrets of Fuerteventura

Wandelroutes op eigen gelegenheid:

Een hele mooie avontuurlijke route over twee vulkanen. Je gaat eerst over de Vulkaan Los Saltos, en vervolgens over de vulkaan La Arena. Deze twee vulkanen loop je zonder aangegeven pad. Soms over brokken lava soms een afdaling met stenen. Uiteindelijk kom je boven en kijk je zo de krater in, en heb je een mooi uitzicht over het noorden van Fuerteventura. Enige conditie is vereist, en geen hoogtevrees. De route is weliswaar niet zo lang maar op moeilijk begaanbaar terrein. Vooral na de 2 vulkanen moet je een flink stuk over lavabrokken.


9,4 km, duur 3 uur
+262m/+417M
Circular

Je loopt bij deze wandeling door een barranco richting El Cotillo. Vroeger was dit het uiteinde van Fuerteventura, tot de laatste vulkaanuitbarsting. De restanten van het strand zijn nog erg zichtbaar. Wat de tocht ook erg leuk maakt zijn de restanten van de bijenhuisjes, die uit de ijstijd dateren.  
Deze tocht is vrij eenvoudig, is 7km lang en leuk om met kinderen te doen.


7 km, duur 2 uur
Linear

Het best bewaarde “secret van het eiland”

Om het te vinden, ga je naar de windmolen bij El Roque (aan de achterkant van El Cotillo) en neem je de weg ongeveer 50 meter rechts ervan richting de heuvels. Blijf rechtdoor gaan (met een flauwe splitsing naar rechts) tot je stopt bij La Maxada (Brian’s stenen muur) en neem dan het pad ernaast tot je bij het labyrint komt.

The Labyrinth werd in 1999 gebouwd door een Duitse muzikant, Wolf Patton. Het kostte hem twee maanden om het op eigen kracht af te ronden en gezien het feit dat ik het heb gezien, ben ik niet verbaasd, want je kunt zien dat er veel hard werk in is gestoken. Het labyrintpad volgen naar het centrum is blijkbaar 3 km.
Bewust geen download link bij deze tocht. Ga via de aanwijzing op zoek.


7 km, duur 2 uur
Circular (heen en terug)

Een leuke aangelegde route naar het hoogste punt van deze vulkaan, en een prachtig uitzicht van de vulkaankrater. Deze tocht is goed te doen omdat er een aangelegd veilig pad ligt. Kinderen kunnen mee. Start Lajares, bij de rotonde rechts vanuit Corralejo.


5 km, duur 2 uur
Circular

Wat je niet verwacht op dit eiland is een paradijs van groen. De wandeltocht begint aan het stuwmeer, waar je door de Barranco naar Los Molinos loopt. Het zou zomaar een filmset kunnen zijn voor een nieuwe film. Houd rekening met de temperatuur. Het kan extreem warm zijn. In Los Molinos is er een gezellig restaurantje op een mooie plek waar je de eerste honger en dorst kunt stillen. Dit is een van mijn favoriete wandelingen.


7,5 km, duur 2 à 3 uur
Linear

Wat ga ik hierover vertellen? Ik zou zeggen download de link en dit zeker doen. Een van de mooiste stukjes van Fuerteventura en voor iedereen te doen. Elke meter die je loopt is de moeite waard! Mocht je deze gaan lopen begin dan in Pajara bij Barranco de mal Paso, en vanaf daar naar Rio de Vega Palmas


3,6 km, duur 1,5 uur
Linear

Deze tocht is helemaal beschreven in het boek van Sabine Kiesewijn.
“Auf den Spuren der Fischer”
13 Beschreven wandelingen die van Noord naar Zuid gaan. Mocht je deze wandelingen willen lopen dan is het boekje met veel informatie te koop voor €18,50 (gratis verzending) in de webshop, of via een bericht.
De wandelroutes zijn heen en terug te lopen. Je kan de route zo lopen, maar wil je wat secrets dan is het raadzaam om het boekje erbij te houden.

3,6 km, duur 1,5 uur
Linear

         
 

Dit is een rondwandeling die redelijk vlak is, langs de Vulkaan La Gayria af. Je vind hier oude verlaten huisjes van de oorspronkelijk bewoners “the Majorero”

12,6 km, duur 3 uur
Circular

Pico de la Zarza, het hoogste punt van Fuerteventura. Je startpunt is onderaan in Morro Jable en loopt naar de top in 7 km. Wat je daar gaat zien is een fenomenaal uitzicht over Cofete, en bij helder weer zou je Gran Canaria kunnen zien. een pittige kuitenbijter voor je boven aan de top bent.

14 km, duur 4 uur
Circular

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Wandeltochten-Canarische_Eilanden.nl
Wandeltochten-Canarische_Eilanden.nl
@Jeanne
Lees verder
Zou je een review willen geven over de wandeling die je gedaan hebt?
Translate »