Vulcano Island

Wandelroutes op eigen gelegenheid:

Pico de Redondo is een wandeling die start in Femés. Deze rondwandeling rondom de pico de Redondo is spectaculair voor het uitzicht. 

Je start in het plaatsje Femés waar je omhoog gaat naar de geitenboerderij. Via een smal pad loop je om de Redondo naar de achterkant waar je een zicht hebt op Playa blanca en op Puerto del Carmen. Je ziet op het filmpje een geitendrinkplaats midden in het gebergte. 

De wandeling is niet extreem lang, wel fascinerend alsof je in het hooggebergte zit. Na deze wandeling kan je heerlijk op het Panorama terras zitten in Femés. Kortom een korte leuke etappe met mooie uitzichten. 

TIP: Met harde wind is het niet raadzaam dit te doen!

7,2 km, duur 2 uur
Circular

 

Wat een mooie tocht is dit. Je start bij La Geria Bodega, en gaat via de west kant richting noorden. Je steekt de weg naar de Oostkant over en je klimt naar boven met een werkelijk spectaculair uitzicht. Pas op met harde wind als je boven op de vulkaan bent.

Deze wandeling begint vanuit La Geria bij de kapel die was gebouwd in de 17e eeuw. Deze kapel was tijdens de vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw volledig met vulkanische gesteente bedolven. Je wandelt door de wijngaard; langs de kuilen waar de druivenstruiken in groeien. Later loop je omhoog richting de Montaña Gaida en via de top van Guidilama (afgeraden bij harde wind), of rond deze vulkaan richting La Asomada terug naar La Geria. Een prachtige wandeling die niet al te zwaar is met fantastische uitzichten.

9,8 km, duur 3 uur
Circular

Deze wandeling brengt je naar de twee vulkanen waar het allemaal begon. Caldera de los Cuervos en Moñtana Colorada. Je loopt over dikke lagen Lava waaronder de dorpen Chimanfaya, Guimón, Caldelaria begraven liggen. Hier is de legende of “Virgin de Los Dolores” begonnen.

Het verhaal en de geschiedenis worden verteld door onze gids die te boeken is bij de Vulkaantour (te vinden onder Excursies). Dit is een unieke wandeling in het hart van Los Vulcanos national Park.

8,5 km, duur 2 uur
Circular

Dit is een van de mooie wandelingen op Lanzarote. Waar het normaal om vulkanen gaat, gaat het nu over een kloof. En wat voor één……… Fantastisch mooi, en zeker als ik deze gratis aanbied aan de liefhebbers. Laat je verleiden door de foto’s en video.

13,6 km, duur 4 uur
Circular

Het verhaal van de vrouwen van La Graciosa. De wandeling langs de kliffen van Famara staan ook bekend als “De mensen van la Graciosa’s Trail”. Het is een steil verticaal pad dat omhoog en omlaag gaat over de rotswand van de famara die bijna 500 meter hoog is.
Wat je krijgt is een plek van rust, die je met mooi weer kan gebruiken om lekker aan het strand te liggen, helemaal alleen! Je hebt een fantastisch mooi uitzicht op de eilanden La Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este en Roque del Oeste. Bijzonder Flora is de lavendel (Lavendula Pinnata), die over de hele wereld alleen hier voorkomt.

Dit pad werd door de bewoners van “La Graciosa” (voornamelijk vrouwen) gebruikt werd om hun goederen te verkopen op het eiland Lanzarote.

4,9 km, duur 1,5 uur
Linear

Vulkaan La Corona

Deze  vulkaan ligt in het noorden van Lanzarote. De vulkaan is 609 meter hoog, en is één van de hoogste vulkanen op het eiland. De vulkaan is zo’n 21.000 jaar geleden ontstaan. De vulkaan is ongeveer 4000 jaar geleden uitgebarsten. Tijdens de uitbarsting werd het noordoosten van het eiland overspoeld met lava. Door deze uitbarsting zijn de lavagrotten op Lanzarote ontstaan.

 

Grottenstelsel

Cueva de los Verdes en ~Jameos del Agua zijn een grottenstelsel met een lavatunnel. Door de lavatunnel worden de grotten ook wel lavagrotten genoemd. De tunnel is 6 kilometer lang en loopt van de vulkaan La Corona tot aan de kust bij Jameos del Agua. De tunnel is op sommige plaatsen wel 50 meter hoog en 15 meter diep. In het grottenstelsel is zowel kunst als cultuur te zien. Ook is het een groot onderdeel voor het toerisme. Er komen veel toeristen de grotten bezoeken. Kunstenaar en natuurbeschermer César Manrique, een Spaanse man, ontwierp het centrum in 1996. Jameos del Aqua bestaat uit een ondergronds meer, restaurant, tuinen, zwembad, museum en auditorium.

3 km, duur 1,5 uur
Circular

De stad met de 1000 palmen

In het hart van de vallei van de duizend palmbomen van Haría begint deze wandelroute in het noorden van Lanzarote. Het startpunt is te vinden door ter hoogte van het noordelijke voetbalinstituut en veld te staan, waar we op ongeveer 200 meter rechts, vanuit het historische centrum van Haría (richting het noordwesten), een onverharde weg vinden. Dit pad, licht hellend, leidt ons zigzaggend naar de hellingen van El Bosquecillo, een van de weinige ruimtes die zijn ontworpen voor gezinsuitjes in de open lucht op Lanzarote. De uitgang van de stad Haría wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de overblijfselen van het traditionele agrarische verleden.

Boven op de top van  El Bosquecillo ben je bij de koning van de kliffen. Een stukje natuur wat door de inwoners als uitje wordt gebruikt.

12,8 km, duur 4 uur
Circular

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Wandeltochten-Canarische_Eilanden.nl
Wandeltochten-Canarische_Eilanden.nl
@Jeanne
Lees verder
Zou je een review willen geven over de wandeling die je gedaan hebt?
Translate »
Scroll naar top